Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

El cas dels catalans al món

Un projecte de El cas dels catalans



  • Insereix-lo en una pàgina web

El cas dels catalans al món
 
1. Realització d’un documental cinematogràfic adreçat a un miler de mitjans de comunicació d’arreu del planeta
 
FilmadoraRealitzarem un document cinematogràfic sobre el cas català, versionat en diverses llengües i que es farà arribar a un miler de mitjans de comunicació de tot el món, de Tòquio a Nova York, de Sidney a Buenos Aires, d’Estocolm a Johannesburg. D’una altra banda, aquest document també es farà arribar a personalitats de tots els àmbits i es difondrà pertot arreu a través de la  xarxa comptant amb la participació dels mateixos signants dels manifestos de la campanya El cas dels catalans


 
2. El perquè d'un document cinematogràfic
 
MónL'objectiu primordial de la campanya és la internacionalització del cas català. Ens “cal fer amics”, deia el gran periodista Martí Anglada i és ben bé així; cal donar-nos a conèixer pertot arreu i ser presents a tots els racons del planeta i, si diuen que una imatge val més que mil paraules, ho farem realitat i per això realitzarem aquest document cinematogràfic, en primer lloc perquè arribi als principals mitjans de comunicació de tot el món, a responsables d’institucions i als creadors d’opinió, a fi de que la causa catalana arribi al màxim de ciutadans d’arreu dels cinc continents. Tanmateix, també paral·lelament, el portarem a les escoles, a les entitats, als ajuntaments... a tot allà on calgui.
 
3. Realització i continguts
 
XapaLa pel·lícula tindrà una durada aproximada d'uns quinze minuts, amb versions subtitulades en diverses llengües. Serà un document que, recollint les campanyes de Tots a Westminster i Tothom a Escòcia, relligarà la història mil·lenària de la nació catalana amb el moment actual; un document que il·lustrarà la creixent projecció internacional del cas català i que explicarà què anem fent i, al mateix temps, convidarà tothom a donar suport a la campanya iniciada fa dos anys amb l’anada al Parlament de Westminster.  El guió comptarà amb l’assessorament d’uns quants experts i la realització serà a càrrec d’un jove professional amb una sòlida trajectòria en el món audiovisual.
 
4. Per què el micromecenatge
 
MicromecenatgeDes del primer moment, la campanya El cas dels catalans, iniciada per la col·laboració de tres entitats (Memorial 1714, Moviment Civil 11 de setembre i Associació Francesc de Castellví) no ha comptat amb cap subvenció pública ni privada, solament amb l'ajut d'aquells catalans que li han donat suport, la qual cosa li ha permès fer camí amb plena llibertat. És per això que creiem que el micromecenatge és el millor mitjà per a  portar-la a bon port i poder continuar amb el mateix entusiasme i amb el mateix esperit. Valorem molt el petit esforç de cadascú que fa una petita aportació i l'extraordinari valor que això comporta en aquesta empresa col·lectiva. 
 
5. Cost
 
EuroEl cost previst és de 4.900 € que comprèn la documentació, el guionatge, la producció i la realització.









 6. Autor
 
ArnauEl realitzador és l’Arnau Segarra Braunstein.












Qui som?

LogoEl cas dels catalans és el nom de la campanya impulsada per una plataforma formada per tres entitats que treballen en la recuperació de la memòria històrica com a eina precisa de construcció d'un futur de llibertat per a la nació catalana. Aquestes entitats són: Memorial 1714, Moviment Civil 11 de setembre i Associació Francesc de Castellví.
 
El primer objectiu és la internacionalització del fet català i la recerca de complicitats en l'àmbit polític (preferentment arreu d'Europa) però també en el cívic i cultural a través d'accions i de campanyes concretes, aprofitant tanmateix aquelles  actuacions que permetin plantejar amb claredat solucions de futur tot relligant-les amb el fil de la nostra història. 
 
Amb la presentació d'una moció a favor del dret a decidir dels catalans signada el 14 de juliol del 2010 per catorze diputats de diferents partits polítics del Parlament de Westminster, s'inicià la campanya El cas dels catalans, Tots a Westminster amb la recollida, a través d'Internet, de milers de signatures de particulars i d'entitats adherint-se a un document d'agraïment que es lliurà als diputats britànics, al mateix Parlament de Westminster, el 13 de juny del 2011. 
 
Seguint el camí iniciat la primavera del 2011, el 25 d'abril del 2013 (en memòria de la batalla d'Almansa del 25 d’abril del 1707) es va iniciar la segona fase de la campanya amb el títol El cas dels catalans, Tothom a Escòcia, en que es recollirà l'adhesió  (tant per Internet com presencialment) a un document d'agraïment que  es lliurarà, a Escòcia, als vint-i-tres diputats del Parlament de Holyrood que el passat 28 de novembre van signar una moció a favor del dret a l'autodeterminació del poble català.



Les recompenses
El documental
Un cop superat amb èxit el període de recaptació i en acabar el documental, enviarem a tots els Sumadors un codi per baixar-se'l de la xarxa. Mentrestant us anirem informant de la seva evolució.  
El llibre El cas dels catalans
Els dos opuscles reproduïts en aquest llibre: Consideració del cas dels catalans i La deplorable història dels catalans (escrits i publicats a Londres l'any 1714, abans del tractat d'Utrech) són un testimoni d'un valor extraordinari, perquè constitueixen una dura condemna del govern tory de Sa Majestat per l'incompliment del pacte de Gènova, signat el 1705 entre el representant de la corona anglesa i els plenipotenciaris catalans, i, al mateix temps, perquè donen fe de l'existència d'importants veus angleses que s'aixecaren per denunciar la traïció dels seus governants i l'abandó dels catalans.
Establiment del text original anglès i traducció catalana de Michael B.Strubell.
Llibres d'Editorial DUX
Figuretes ceràmiques
Les figuretes de ceràmica de la ceramista Rosa Maria Cos són dues peces artesanals igual a les que es van lliurar com a obsequi als catorze diputats britànics signants de la moció a favor de Catalunya al Parlament de Westminster.

Mitjans de comunicació
Ens plau comunicar-vos que ja estem treballant en els llistats del miler de mitjans de comunicació d'arreu del planeta als qui adreçarem el documental cinematogràfic El cas dels catalans al món.
D'una banda hem seleccionat els 50 primers diaris en nombre de tiratge i que en gran part pertanyen al continent asiàtic. Per una altra banda, atès que -tal com hem anat fent al llarg de la campanya- la nostra acció prioritària és en l’àmbit europeu, ja tenim enllestit el primer llistat amb 200 diaris de tots els països de l'Europa Occidental, d'Islàndia a Itàlia, de Finlàndia a San Marino, passant per Alemanya, Anglaterra, Àustria, Bèlgica, Dinamarca, Escòcia, Holanda, Irlanda, Mònaco, Liechtenstein, Luxemburg,, Noruega, País de Gal·les, Portugal, Suècia i Suïssa. Tot seguit posarem fil a l'agulla a la resta de diaris de l'Europa Central i Oriental.
És molt important que mitjans de comunicació d’arreu dels cinc continents tinguin una informació bàsica a través de la nostra història mil·lenària sobre qui som i quin és el nostre projecte de futur.



El vídeo de presentació ha estat a càrrec d'en Lluis Cabeza

El cas dels catalans al món

Web

  • Fes una pregunta Tens algun dubte?
    Pregunta-li directament al creador del projecte
  • Fes un comentari Vols opinar?
    Deixa un comentari sobre aquest projecte

209
sumadors
5045 €
dels 4900 necessaris
finalitzat
el 27/11/2013
Assolit 102%

Aporta-hi 10 €

73 sumadors
descàrrega del documental (amb codi personificat) + el teu nom als crèdits

Aporta-hi 20 €

83 sumadors
L'anterior recompensa + 1 llibre El cas dels catalans

Aporta-hi 35 €

23 sumadors
L'anterior recompensa + 1 llibre editorial Dux (a escollir del llistat)

Aporta-hi 50 €

23 sumadors
L'anterior recompensa + 2 figuretes ceràmica (lliurades a Westminster *)

Aporta-hi 100 €

7 sumadors
L'anterior recompensa + 2 llibres adicionals El cas dels catalans + 2 llibres adicionals editorial Dux (a escollir del llistat)


Blog del projecte

Mitjans de comunicació
Mitjans de comunicació     Ens plau comunicar-vos que ja estem treballant en els llistats del miler de mitjans de comunicació d'arreu del planeta als qui adreçarem el documental cinematogràfic ...

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

  • Troba'ns al Facebook
    Troba'ns al Twitter
    Escriu-nos!