Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

Fent País Cooperativa

Un projecte de fentpais



  • Insereix-lo en una pàgina web

Què és Fent País?

Fent País és la primera cooperativa d'oci i turisme responsable. Un punt de trobada entre persones, entitats i empreses que cerquen el bé comú de la societat catalana a través de l'oci i el turisme de proximitat. Us convidem a llegir el nostre manifest fundacional.


Què significa oci i turisme responsable?

Una manera de conèixer el territori respectuosa amb les persones i l’entorn. La responsabilitat es trasllada amb què fas durant les vacances o el cap de setmana, què consumeixes, què visites i en definitiva, on gastes els teus diners i quines activitats realitzes.


Com pots fer que Fent País tiri endavant més enllà de participar en aquesta campanya de micromecenatge?

1- Fes-te soci

Per només 20€ anuals gaudeix de descomptes, promocions i activitats gratuïtes en les més de 250 empreses adherides a la xarxa. La majoria d'establiments disposen d'un identificador que els acredita, i és que tenim com a objectiu convertir-nos en un segell de confiança per a la ciutadania. 

Com gaudir dels descomptes?

 

2- Regala'ns

La Guia Regal Fent País és un recull d'experiències amb un compromís ferm amb el territori i el desenvolupament local. El beneficiari del xec regal podrà escollir entre nits en cases rurals, àpats en restaurants Km0, rutes culturals, activitats a la natura, visites a cellers amb història, lots de productes de la terra i subscripcions a diaris i revistes en català, entre d'altres.

A dia d'avui comptem amb més de 50 punts de venda repartits pel territori i amb previsió d'ampliar-los a 200 abans de que acabi l'any. Ja ho saps, sempre que hagis de fer un regal pensa en nosaltres! :-)

Com funciona la guia regal?

 

Qui hi ha rere Fent País?

Som un equip de cinc joves bagencs que ens estimem la terra, que creiem amb les persones que dia a dia lluiten per un país més just, més responsable, més lliure...

 











Per què som una cooperativa?

Les cooperatives són empreses gestionades democràticament on el capital més important sempre són les persones. Creiem amb una altra manera de fer empresa i ens identifiquem amb els valors que transmet el cooperativisme: autoajuda, autoresponsabilitat, igualtat, equitat, solidaritat, honestedat, transparència i responsabilitat social.

 

Per què necessitem els 3000€ d'aquesta campanya?

Vam començar a treballar amb el projecte a principis del 2012, després de molts mesos de feina i d'invertir els nostres estalvis (no hem rebut cap ajuda pública ni privada) vam donar el tret de sortida el passat 10 d'abril.

El cert és que amb només 6 mesos de vida no tenim els socis necessaris perquè Fent País sigui viable econòmicament, per aquest motiu, necessitem fer un pas endavant amb la comercialització de la 2a edició de la Guia Regal.
Després de recaptar fons d'amics i familiars ens falten 3000€ per assolir el pressupost mínim que ens permetrà cobrir el cost de la impressió de guies, confecció d'expositors i distribució.

I si es supera l'objectiu dels 3000€?
El cert és que en el pressupost inicial no hi ha cap partida destinada a publicitat, així doncs, tot els diners que aconseguim de més aniran destinats a la promoció del projecte a través de banners i anuncis en diferents mitjans de comunicació.

Quines recompenses oferim al mecenes?

En primer lloc, volem donar les gràcies de tot cor a totes les empreses que ens han cedit gratuïtament els seus productes per oferir-los com a recompenses. De ben segur que sense la seva ajuda, aquesta campanya no hagués estat possible. Moltíssimes gràcies, de veritat!
 

Ruta cultural per Barcelona.

Podreu escollir entre una de les 13 rutes guiades que té programades l'empresa Literat Tours. La majoria de rutes estan adaptades per a persones amb mobilitat reduïda.
 

Visita a Abadal.

El celler Abadal, situat al Pla de Bages, us convida a conèixer el celler soterrani de la Masia (segle XII), el museu, el celler d'elaboració i la sala de barriques per acabar degustant 3 vins.
 

Dinar a l'Hostal del Camp.

Gaudiu d'un bon dinar amb productes de temporada i de proximitat a l'Hostal del Camp. Tracte familiar en unes instal·lacions magnífiques.
 

Parc Diver. 

Al Parc Diver hi trobareu circuits d'aventura pels arbres per a petits i grans. Tirolines, ponts, lianes, passarel·les, xarxes, escales... El parc és una iniciativa de la Fundació Santa Teresa, entitat que treballa per a la inserció de persones en risc d'exclusió social.
 

Caseta de fusta del Refugi Pedraforca el Roget. 

Passa una nit romàntica a la caseta de fusta del Refugi el Roget, a la falda del Pedraforca. Un entorn excepcional amb un tracte amable i proper.
 

El Nan Casteller.

El Nan Casteller és un joc de construcció de peces de fusta natural per explorar la creativitat, la imaginació i la destresa. Un conjunt de 20 peces de fusta que ofereix la possibilitat de construir models reals de castells.
 

Sopar al Restaurant Canonge. 

El Canonge és un espai on es fusiona la gastronomia, la cultura i el compromís amb les persones. Una iniciativa de la Fundació Ampans que dóna ocupació a persones amb discapacitat intel·lectual.

Carrer del Balç. 

Descobreix la Manresa del segle XIV. Una història narrada i personalitzada en la figura del rei Pere III el Cerimoniós, el gran monarca forjador de les principals institucions catalanes.
 

Masia Forn del Vidre. 

La Masia Forn del Vidre és una casa de pedra del S.XVIII que conserva tota l'autenticitat. Situat en un dels racons més ben guardat del país, a la Vall de Llémena podràs gaudir de productes de la zona i una cuina casolana excel·lent.
 

Litografia signada per l'artista Joaquim Falcó

Nascut a Manresa el 15 de desembre de 1958, Joaquim Falcó s'ha convertit en un dels artistes més internacionals de la capital del Bages. Deixeble d'Estanislao Vilajosana, ha exposat a ciutats com París, Nova York, Madrid i Osaka.
 

Vol en parapent. 

Viu una experiència única volant en parapent de la mà d'Entrenúvols, empresa especialitzada situada a la Vall d'Àger.
 

Marxandatge Fent País

Xapa + adhesiu + pin + samarreta Fent País
 

Exemplar de la 1a edició de la Guia Regal Fent País

Un exemplar de la 1a edició de la Guia Regal Fent País. Un recull de 260 experiències pel territori impreses en 280 pàgines d'alta qualitat. Atenció! La guia s'entrega sense el xec regal.
 

Carnet de soci

Quota de soci Fent País per un any. A banda de gaudir de descomptes, promocions i activitats gratuïtes en les més de 250 empreses i entitats adherides a la xarxa Fent Paísens ajudaràs a donar sentit al projecte i és que Fent País, serà el que tots i totes voldrem que sigui.

 

No puc fer cap aportació però m'agradaria ajudar-vos, què puc fer?

Són/som moltes les persones que ens agradaria donar un cop de mà a altres projectes interessants però malauradament, la situació econòmica actual ens ho impedeix... Bé doncs, et convidem a compartir aquesta campanya amb amics, familiars, coneguts, facebooks, twitters i a fer bullir l'olla aquí i allà!
 

Ajuda'ns a construir Fent País, entre tots i totes ho aconseguirem!

Ep! Si ens voleu seguir la pista... Facebook, Twitter, Instagram

 

Fent País Cooperativa

Facebook     Twitter     Web

  • Fes una pregunta Tens algun dubte?
    Pregunta-li directament al creador del projecte
  • Fes un comentari Vols opinar?
    Deixa un comentari sobre aquest projecte

L'autor

fentpais
fentpais
Manresa
La primera cooperativa d'oci i turisme responsable
127
sumadors
3375 €
dels 3000 necessaris
finalitzat
el 05/12/2013
Assolit 112%

Aporta-hi 10 €

20 sumadors
Pin + xapa + adhesiu + samarreta Fent País

Aporta-hi 15 €

7 sumadors
(Queden 26 de 30 recompenses)
Exemplar de la 1a edició de la guia regal Fent País (sense xec regal) + pin + xapa + adhesiu + samarreta

Aporta-hi 20 €

46 sumadors
Quota de soci anual + pin + xapa + adhesiu + samarreta

Aporta-hi 25 €

12 sumadors
(Queden 0 de 10 recompenses)
Visita al celler Abadal amb tast de 3 vins + quota de soci anual + pin + xapa + adhesiu + samarreta

Aporta-hi 25 €

11 sumadors
(Queden 0 de 10 recompenses)
Visita al Carrer del Balç de Manresa + quota de soci anual + pin + xapa + adhesiu + samarreta

Aporta-hi 30 €

11 sumadors
(Queden 0 de 10 recompenses)
Ruta cultural per Bcn + quota de soci anual + pin + xapa + adhesiu + samarreta

Aporta-hi 40 €

5 sumadors
(Queden 8 de 10 recompenses)
Entrada al Parc Diver + quota se soci anual + pin + xapa + adhesiu + samarreta

Aporta-hi 45 €

5 sumadors
(Queden 0 de 5 recompenses)
Joc El Nan Casteller + quota se soci anual + pin + xapa + adhesiu + samarreta

Aporta-hi 60 €

3 sumadors
(Queden 0 de 2 recompenses)
Sopar o dinar a l'Hostal del Camp per a 2 persones + quota de soci anual + pin + xapa + adhesiu + samarreta

Aporta-hi 60 €

2 sumadors
(Queden 0 de 2 recompenses)
Sopar al restaurant El Canonge per a 2 persones + quota de soci anual + pin + xapa + adhesiu + samarreta

Aporta-hi 100 €

4 sumadors
(Queden 17 de 20 recompenses)
Litografia exclusiva signada per l'artista Joaquim Falcó + quota de soci anual + pin + xapa + adhesiu + samarreta

Aporta-hi 110 €

0 sumadors
(Queden 5 de 5 recompenses)
Nit a la caseta de fusta del Refugi Pedraforca el Roget per a 2/3 persones + quota de soci anual + pin + xapa + adhesiu + samarreta

Aporta-hi 120 €

1 sumadors
(Queden 2 de 3 recompenses)
Nit en habitació doble a la Masia Forn del Vidre + quota de soci anual + pin + xapa + adhesiu + samarreta

Aporta-hi 130 €

0 sumadors
(Queden 1 de 1 recompenses)
Vol en parapent + quota de soci anual + pin + xapa + adhesiu + samarreta


Blog del projecte

Falten 15 dies!

Hem arribat a l'equador de la campanya a Tot Suma i a falta de 15 dies per acabar, hem assolit el 68% de l'objectiu gràcies a les aportacions de 74 mecenes. Pel que fa al vídeo ...

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

  • Troba'ns al Facebook
    Troba'ns al Twitter
    Escriu-nos!