Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

Primeres Festes Anticapitalistes de Mataró


Articles

Dilluns, 22 de juliol

La programació

La programació

Ja podeu gaudir de la programació al complet visitant el web http://facmataro.org/

13_divendres

Cercavila, txaranga, bastoneres i tabalada

19.00 h / Can Noè (Carrer Poeta Punsola) Rocafonda

Acompanyades de Big Bang Valona de Sant Pol de Mar, els Tabalers do Maresme i la Colla Bastonera Picadits de Vilassar de Mar, recorrerem els carrers de la ciutat fins a arribar al passeig del Callao, per convocar i anunciar que a Mataró comencen les primeres festes anticapitalistes.

Pregó

19.00 h / Durant el recorregut de la cercavila

Durant el recorregut de la cercavila anirem fent parades per a llegir el Pregó de festes, per tal de fer arribar a tots els racons de la nostra ciutat que les Primeres Festes Anticapitalistes de Mataró ja són una realitat.

 

Sopar solidari per a les encausades del 1r de maig

21.00 h / Passeig del Callao

Durant els passats mesos de maig i juny es va produir una ràtzia de detencions que va acabar amb tres companyes del Maresme detingudes pels fets del 1r de maig. Des del grup de suport a les encausades s’organitzarà un sopar per a poder fer front a les despeses que se’n derivin del procés judicial. 

 

NIT / Concerts

BOCAdeBABA

L’Atina i l’Àrid s’uneixen per llançar rimes al vent contra tot allò que no els hi agrada. Elles defineixen el seu estil com gili-hop, una lírica afilada per denunciar les infàmies del patriarcat dins d’aquest món consumista.

SLURP!

Des del Rubí ens arriben aquestes quatre dones a presentar-nos el seu grup. Tot i la curta trajectòria del grup, ja contem amb una maqueta al carrer. Actitud punk amb una lírica del tot contundent.

FÈMINES REBELS PDS I GEOMETRYCA PDS

Aquestes dues parelles de noies punxadiscs uniran els seus llançaments per oferir-nos una sessió on la música en femení tindrà tot el protagonisme.
 

14_dissabte

Matí / Activitats

Trobada de col·lectius socials de la ciutat

10.00 h / Passeig del Callao

La trobada de col·lectius en lluita es duu a terme davant de la necessitat d’enfortir el teixit associatiu entre les diferents lluites sectorials de la ciutat. La trobada se centrarà principalment en un seguit de dinàmiques que facilitaran la confiança i el treball entre els membres dels diferents col·lectius. I si no formeu part de cap associació, assemblea o col·lectiu però voleu venir a participar i dir la vostra no ho dubteu.

Exposició de fotografies de Jordi Benítez

Des del matí i durant tot el dia / Passeig del Callao

En Jordi Benítez és un fotògraf mataroní que durant els darrers anys, ha recollit un extens material fotogràfic de les diverses i múltiples mobilitzacions socials que s’han celebrat a Mataró, per compartir-les a través d’aquesta exposició.

Paella popular

14.00 h / Passeig del Callao

Per acabar la trobada de col·lectius amb la millor de les companyies es farà una paella popular. Tot i així, no patiu si no veniu durant el matí, que a omplir el pap hi esteu totes convidades a gaudir d’una autèntica paella valenciana.

Tarda / Activitats

Solucions a la crisi sistèmica. Cooperativisme com a resposta?  

16.30 h / Passeig del Callao

Amb unes dades alarmants d’atur estructural al Maresme i una desocupació entre les joves que ja passa del 50%, considerem més important que mai generar propostes d’autoocupació. És per això que s’organitza aquest taller, per oferir les eines per a constituir una cooperativa de treball i compartir experiències de cooperatives de la ciutat.

 

Espai infantil organitzat per Cronopis

17.00 h / Passeig del Callao

Les més petites també tenen el seu lloc a les festes. Cronopis, un col·lectiu de Mataró que treballa en la promoció i desenvolupament del circ, organitzarà un espai on les i els més xics puguin passar-ho d’allò més bé.

Taller d’ocupació:                                 Solucions a la crisi de l’habitatge

18:30h / Passeig del Callao

Quan l’habitatge és un privilegi, ocupar és un dret. Cada vegada som més les que tenim clar que el dret a sostre no pot ser una mercaderia i que l’ocupació és, no només l’opció més legítima, sinó que per a moltes de nosaltres és l’única opció. El militant de la PAHC Sabadell Oriol Sorolla ens acompanyarà durant la tarda de dissabte per a fer un repàs al què-qui-com de l’ocupació per a habitatge. Amb una extensa experiència en l’alliberament d’espais tant col·lectius (la PAH Sabadell ha alliberat ja 3 blocs de pisos) com individuals (són nombroses les famílies que han optat per ocupar en aquesta ciutat per a conquerir el seu dret a sostre) de ben segur que serà un taller molt necessari i útil.

Sopar popular 

21.00 h / Passeig del Callao

Aquest és el sopar pròpiament dit de festes. Hem convidat a les cooperatives de consum de la ciutat (l’Ecoopirativa i l’Estrella) perquè es facin càrrec de preparar un sopar per a llepar-nos els dits.

NIT / Concerts

TWATOUN

Dos dels membres del grup viuen a Mataró, un d’ells forma part de l’Assemblea dels/les Marroquins/nes de la ciutat, és expres polític del Marroc i l’altre és antic membre i cofundador de Taghrast, el col·lectiu amazic de Mataró. Els Twatoun amenitzaran el sopar amb la seva música que beu directament de les arrels de la cultura popular de la riba sud de la Mediterrània.

LOS IGNORANTES

Grup mataroní format al 2007. El seu principal objectiu és fer gaudir al públic amb bon humor i música molt ballable amb el seu espectacle de ‘Party-Show‘, combinant temes d’estils tan diferents com el reggae, el metal, l’ska, el rock’n'roll, el hip-hop, el punk, el folk, la rumba o la patxanga. Diversió assegurada i contrastada.

 

QUIMICEFA

“de lu bò lu millor, de lu millor lu superió”. Tots som Quimicefa. Joc d’experiments amb música d’acompanyament. Escola de la vida que s’escola per arreu. Cultura que beu del passat i es beu el present. La societat de l’espectacle feta espectacle. El joc pel joc com a joc jugant. Química: tu, jo… elles, ells i tots. Una orgia musical.

UNS PDS MOLT ESPECIALS

Treble noir i fotlifoc, dos delinqüents musicals habituals al tròpic maresmenc, asseguren que ens oferiran un espectacle musicovisual, ara bé, a hores d’ara, els molt bandarres no ens han confirmat ni el nom de l’espectacle ni res, esperem que l’estiu els hi sigui profitós per poder elaborar una sessió com les que ens van oferir en els darrers carnavals…
 

Ruta històrica per la Mataró cooperativa

18.00 h / Lloc per confirmar

Una ruta guiada pel patrimoni cooperatiu de Mataró de la mà d’Àngel Puig. Es visitaran diversos punts emblemàtics de llarga tradició cooperativa de la ciutat, fent la darrera parada a l’edifici de Cafè de Mar. La ruta està pensada per tot tipus de públic que cregui en la defensa i promoció de l’economia social i la preservació del patrimoni històric, i que així mateix, vulgui gaudir de més de 140 anys d’història cooperativista a la ciutat tot fent un passeig.

Vermut de nit

20.00 h / Carrer Santa Rita, davant de l’històric edifici del Cafè de Mar

Fem l’acte de cloenda de les festes amb un vermut nocturn davant d’un dels espais més emblemàtics de la Mataró cooperativa, aquella part de la ciutat que a nosaltres ens desperta més orgull.

 





Dijous, 18 de juliol

Comencem a disparar!

Comencem a disparar!

Per a les més despistades que encara no heu entrat a l'espai web de les FAC ( fhttp://facmataro.org/ ) o esteu desconectades de Twitter ( @facmataro ) i Facebook ( https://www.facebook.com/fac.mataro?fref=ts ), durant aquesta setmana i fins diumenge començarem a desvetllar la programació de les Festes Anticapitalistes de Mataró!

I per començar... 

13_divendres

Cercavila, txaranga, bastoneres i tabalada

19.00 h / Can Noè (Carrer Poeta Punsola) Rocafonda

Acompanyades de Big Bang Valona de Sant Pol de Mar, els Tabalers do Maresme i la Colla Bastonera Picadits de Vilassar de Mar, recorrerem els carrers de la ciutat fins a arribar al passeig del Callao, per convocar i anunciar que a Mataró comencen les primeres festes anticapitalistes.




Dimarts, 16 de juliol

Quina il·lusió!!

Bondia a totes!!

Uns dies després d'arrancar la campanya de micromecenatge us escrivim per a agraïr-vos el suport que estem rebent. A més d'un mes per a que finalitzi el projecte a TotSuma, ja hem arribat pràcticament a un terç dels objectius que ens havíem proposat!! 

A tot això cal afegir les innombrables propostes per col·laborar d'una forma o una altra durant les festes! 

Estem realment molt il·lusionades!

Aprofitem aquesta entrada per a informar-vos que ja és aquí l'espai web de les festes:

http://facmataro.org/

Esteu convidades a passar-hi per anar enterant-vos de totes les novetats que vagin sorgint! Estigueu atentes que durant la setmana anirem actualitzant la informació. 

Ah! I si volteu per Mataró prepareu-vos que d'aquí poquet començarem a trobar-nos pels carrers! Estigueu atentes!

Salut i autogestió!!

Seguim!!




81
sumadors
2092 €
dels 2000 necessaris
finalitzat
el 18/08/2013
Assolit 104%

Aporta-hi 5 €

4 sumadors
Cinc números de la panera.

Aporta-hi 7 €

1 sumadors
Sopar de les festes.

Aporta-hi 10 €

19 sumadors
Samarreta de les festes.

Aporta-hi 15 €

16 sumadors
Sopar i samarreta de les festes.

Aporta-hi 20 €

12 sumadors
Sopar, samarreta i cinc números de la panera

Aporta-hi 25 €

15 sumadors
Quota solidària
Sopar, samarreta i cinc números de la panera.

Aporta-hi 35 €

2 sumadors
Quota solidària
Sopar, samarreta i cinc números de la panera

Aporta-hi 50 €

5 sumadors
Quota més solidària
Sopar, samarreta i cinc números de la panera.

Aporta-hi 100 €

7 sumadors
Quota solidària per a entitats.


Blog del projecte

La programació

Ja podeu gaudir de la programació al complet visitant el web http://facmataro.org/ 13_divendres Cercavila, txaranga, bastoneres i tabalada 19.00 h / Can Noè (Carrer ...

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

  • Troba'ns al Facebook
    Troba'ns al Twitter
    Escriu-nos!