Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

Slow sailing - Navegació tranquil·la

Un projecte de escenavegant

Slow sailing - Navegació tranquil·la
  • Insereix-lo en una pàgina web

El Manifest per una Navegació tranquil·la o Slow Sailing va nèixer l'any 2009. Des de llavors un grup social a Facebook ha estat el seu principal medi de difusió. Però és a les manifestacions nàutiques tradicionals i esportives on aquesta forma, nova i alhora molt antiga, es vol difondre per aconseguir que cada cop la nàutica sigui una activitat més respectuosa amb el medi on es desenvolupa i entre les persones que hi participen. Nascuda dins el moviment de la navegació tradicional del nostre país es vol estendre, com ha començat a fer per la xarxa, cap a d'altres països en allò que creiem que pot ser una innovació catalana al futur de la navegació d'esbarjo i professional arreu del món.

Aquest és el manifest que actualment està traduït a 8 llengües.

Manifest de la navegació tranquil·la (Slow Sailing )
 
1.- L’important no és el vaixell, sinó la teva relació amb ell i amb el mar. Tant se val l'eslora, el preu o l’equipament del teu vaixell. Tant és que sigui un bot de rems com un gran iot. El que importa és que no el consideris un objecte més de tots el que tens,sinó un company de viatge que et pot proporcionar plaer, experiències inoblidables i un coneixement del mar i, sobretot, de tu mateix.
2.- Passa temps a bord del teu vaixell, ni que sigui amarrat a port. Converteix-lo en una part del teu espai vital. Treballa-hi, fes-hi alguna feina, de manera que alguna part del vaixell sigui obra teva, i que alguna part de la teva obra estigui vinculada al vaixell. Això reforçarà els lligams entre el teu vaixell i tu.
3.- Deixa les presses al moll quan surtis a navegar. Surt sense una hora de tornada,com si anessis a fer un llarg viatge. Oblidat del rellotge i deixa’t guiar pel sol. Si elimines la velocitat i el temps de l’equació, només queda l’espai: el mar.
4.- Surt a navegar sense rumb, sense tenir un punt d’arribada. Simplement navega,deixa’t portar pel vent i la mar. No pensis ni en les milles que has fet ni en les que falten per arribar. No vas enlloc. Només navega i gaudeix del moment.
5.- Desconnecta l’electrònica i navega com s’havia fet sempre. Aprèn a no dependre dels instruments. Quant temps fa que no prens una demora o l’altura d’un astre?Situa’t i dibuixa el rumb sobre una carta de paper. Oblida’t dels catavents: sent el venta la cara o al clatell. Aprèn l’art de navegar que és el que defineix els navegants de veritat.
6.- Desconnecta el mòbil, la ràdio i l’equip de música. Talla durant un temps els lligams que t’uneixen a terra. Silenci! Escolta la remor del mar: l’onada a la proa, el batec de la vela, l’alè del vent.
7.- No t’aferris a canya o a la roda. Cedeix el timó a algun tripulant i deixa’t portar. Quant temps fa que no t’estires a coberta o seus a proa amb els peus penjant? Si vas sol, amarra el timó, equilibra el vaixell amb les veles i deixa’t portar. Confia en la tripulació i en teu vaixell.
8.- Escriu un diari de navegació. Descriu amb detall les sortides que facis i anota les sensacions que experimentes. Així conservaràs les emocions de cada sortida i les podràs reviure molt de temps després. Comparteix aquestes experiències i emocions amb altres persones a través d’un bloc com aquest o com et sembli millor.
9.- Fes regates, si t’agraden, però no pensant en el premi, sinó perquè regatejant aprens a conèixer millor el mar, el teu vaixell i a tu mateix. No hi ha premi més estimulant que aquest aprenentatge.
10.- No abandonis el teu vaixell, ell mai no ho faria.
11.- Contempla el mar una estona cada dia, impregna’t de la seva energia i emporta-te-la allà on vagis.

Els diners que pretenem recollir serviran per confeccionar banderes, editar fulletons amb el manifest en els vuit idiomes i fer arribar el nostre símbol a projectes que per la seva transcendència mediàtica el puguin fer visible.


 
 

Facebook    

  • Fes una pregunta Tens algun dubte?
    Pregunta-li directament al creador del projecte
  • Fes un comentari Vols opinar?
    Deixa un comentari sobre aquest projecte

L'autor

escenavegant
escenavegant
CALONGE
4
sumadors
180 €
dels 1500 necessaris
finalitzat
el 23/07/2013
Assolit 12%

Aporta-hi 15 €

2 sumadors
Bandera Navegació tranquil·la - Slow Sailing, de 30 x 40 cm enviada per correu postal.

Aporta-hi 25 €

0 sumadors
Bandera de 30 x40 cm mes dues xapes amb el logo de Navegació tranquil·la - Slow Sailing, enviades per correu postal.

Aporta-hi 50 €

1 sumadors
Bandera de 30 x40 cm més dues xapes amb el logo de Navegació tranquil·la-Slow Sailing, a més d'una sortida en vaixell per conèixer personalment aquest tipus de navegació. Les sortides en vaixell es poden fer des de diversos punts de la costa catalana.

Aporta-hi 100 €

1 sumadors
Banderes de 30 x 40 cm mes dues xapes amb el logo de Navegació tranquil.la / Slow Sailing, a mes d'una sortida en vaixell per a dues persones per conèixer personalment aquest tipus de navegació. Les sortides en vaixell es poden fer des de diversos punts de la costa catalana.

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

  • Troba'ns al Facebook
    Troba'ns al Twitter
    Escriu-nos!