Divendres, 31 d'octubre
CELLER: CA LA SIMONA
TIPUS: VI NEGRE JOVE ECOLÒGIC
ENOMINACIÓ: D.O. TERRA ALTA
CAPACITAT: 0,75 L.
Ca la Simona és una petita empresa familiar que elabora diferents productes ecològics: oli d'oliva, cireres, prunes, ametlles i vi.
Els vins aquí presentats són vins joves, blanc i negre, de la Denominación d'Origen de la Terra Alta (Tarragona) en el terme municipal del Pinell de Brai. Són vins ecològics certificats pel “Consell català de la producció agrària ecològica de la Generalitat de Catalunya” : CCPAE.
Varietats: Garnatxa negra 50%, syrah 20%, merlot 15% i cabernet sauvignon 15%.
Sol: Calcari i franc-argilós.
Verema: Collit a mà i seleccionant el raïms.
Vinificació:
Desgranat i maceració durant 20 dies.
Temperatura de fermentació entre 26º-28º amb llevats autòctons. Premsat amb premsa vertical.Malolàctica amb inox. Embotellat a la primavera.
Graduació: 13,5º
Consumició: Entre 14º-18º de temp.