Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

LLAVORS DE LLIBERTAT. Cala i la generació oblidada

Un projecte de homenatge_cala

Articles

Diumenge, 5 de maig

Josep: sem com som!

FELIU VENTURA
Cantautor 


Publicat el 19 de desembre de 2011 al seu bloc


Em sembla que fou el 2002 quan Marta em va trucar per a cantar per primera vegada a Perpinyà. La nit anterior havia actuat a Alacant i vaig fer les més de 8 hores que separen Alacant de Perpinyà en tren. Allà m’esperaven el grup d’amics de l’Agasalla que havien organitzat el concert. Per a mi van ser uns dies molt especials, tot ho recorde com una flama càlida.

Però recorde encara més passar per Bao i anar a casa de Marta on vaig conèixer a Dolors, a Joana i al seu pare -dret com un arbre- enmig del menjador. I recorde una acollida tèbia. Recorde haver sopat amb l’horari del Nord però haver anat a dormir amb l’horari del Sud, com sempre que puge a la capital continental del regne de Mallorca.

Assegut al voltant de la taula de la cuina –mentre les altres ja dormien- Josep i jo tinguérem una llarga conversa. Jo un muscat, ell una veu fràgil i una mirada insubornable enmig d’un home fort i una persona ben dolça.

Em va fer la impressió que la llum d’aquella cuina era l’única llum encesa en tot el país. De veritat, em vaig sentir en el lloc més valencià del món: una cuina en una casa de Bao a 600 km de Xàtiva.

Els dies següents em passejà pels punts cardinals de la Catalunya del Nord: El camp d’Argelers des del repetidor de France Télévisions, Ceret, el Canigó, el flamant Casal adossat a Ràdio Arrels...

Allò de hi ha dones i homes que “lluiten tota la vida” i són els “imprescindibles” per a mi es personifica en dones i homes com Josep de Calassanç Serra “Cala”.

Confesse que quan vaig saber que no veuré Josep la propera vegada que puge al Nord del meu país en qualsevol dels actes, concerts i manifestacions on me’l trobava, m’ha fet mal. I també entenc que aquesta pèrdua va més enllà d’allò personal.

També sé que Marta i Joana i la seua generació són un trosset del Josep combatiu, el llegat que ha assaonat el present perquè el futur siga un present millor a banda i banda dels Pirineus.

Envie des d’ací una abraçada ben forta a Dolors, Marta i Joana. I també a tots els qui senten aquesta pèrdua com el glop amarg d’un company que deixa un record inesborrable.

Bon viatge “Cala”.



180
sumadors
5780 €
dels 5000 necessaris
finalitzat
el 24/05/2013
Assolit 115%

Aporta-hi 12 €

20 sumadors
Descàrrega del documental (HD) + El teu nom als crèdits

Aporta-hi 20 €

95 sumadors
DVD del documental + El teu nom als crèdits

Aporta-hi 30 €

23 sumadors
Auca + DVD del documental + El teu nom als crèdits

Aporta-hi 50 €

34 sumadors
Serigrafia + Auca + DVD del documental + El teu nom als crèdits

Aporta-hi 125 €

6 sumadors
Llibre + Serigrafia + Auca + 2 DVD's del documental + El teu nom als crèdits

Aporta-hi 250 €

2 sumadors
Lot de discos + Llibre + 2 Serigrafies + Auca + 3 DVD's del documental + El teu nom als crèdits

Aporta-hi 400 €

0 sumadors
Lot de discos + Llibre + 3 Serigrafies + Auca + 5 DVD's del documental + El teu nom als crèdits


Blog del projecte

Moltes gràcies per fer possible ‘Llavors de llibertat’!
180 persones heu fet superar amb èxit l’objectiu que ens proposàvem i s'han aconseguit 5.780 € per a finançar el documental d'homentage al Josep de Calassanç Serra i Puig 'Cala' i la seva generació. El ...

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

  • Troba'ns al Facebook
    Troba'ns al Twitter
    Escriu-nos!