Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

Museu Nacional dels Escacs


Museu Nacional dels Escacs
 • Insereix-lo en una pàgina web

El Club d’Escacs Castellar del Vallès, ja fa temps que a anat guardant llibres, jocs i moltes idees, però ara, arran d’una exposició que ens van demanar a Sabadell amb motiu d’una diada comarcal de jugadors d’escacs amb cessió per part nostra de jocs i llibres d’escacs, hem vist que el museu es una cosa que no podem deixar passar. Ens és urgent, ara més que mai. Més quant la Federació Catalana d’Escacs, ens ha ofert material per a poder crear el Museu Nacional dels Escacs. No cal dir que aquest tipus de museu no existeix quasi en lloc. D’aquesta manera, Castellar del Vallès serà la primera població a Catalunya, on hi haurà un museu dedicat als escacs. No hi hauran solament llibres i jocs, creiem que el futur museu, ha d’ésser un museu didàctic, on s’expliqui tota la història dels escacs fins els nostres dies. Per això hem subtitulat el museu com Del joc d’escacs d’Àger i Arnau Mir de Tost a l’Obertura Catalana de Sawielly Grigorievitch Tartakower i el joc Català. Creiem fermament que hi ha un espai veritable per explicar el món de les seixanta quatre caselles, clares i obscures, al nostre poble.
 
Per dur a terme aquest museu, ja fa temps que hi treballem, primer varem pensar amb la manera d’explicar la història dels escacs fins als nostres dies que fos digne i sostenible. Després vàrem pensar en la temporalització. Dates i temps per poder-lo dur a temps. Més tard ens tocava buscar un espai per realitzar museografia. I per últim va sorgir el problema econòmic.

I un cop trobat el mitja per a poder explicar el món dels escacs (50 plafons) i ensenyar els jocs des dels seus inicis (12 vitrines) creiem que ja tenim la meitat del projecte. Buscant per internet, hem trobat que el Museu d'Amsterdam dedicat a Max Euwe, se semblarà molt al nostre, projecte. El local el tenim encarregat a l'Ajuntament de Castellar. La temporalitat ha d'ésser llarga com la seva història. El problema econòmic és el que tenim més endarrerit. Els clubs d'escacs hem de donar les gràcies als socis vells, perquè, no ens deixin. La joventut no es paga ni el que val l'import de la fitxa  que s'ha de pagar a la federació. També hi ha l'assegurança, etc.

De tota manera tenim alguns calerons, però ens en falten molts més, per veure un projecte que cada vegada el tenim, més aprop de dur-lo a terme.

Per això confiem en TOTSUMA per veure si ja entitats i persones que confien en nosaltres.

Nosaltres estem molt contents per tot el que hem fet i creiem que sabrem agrair la confiança que entitats i persones anònimes que ens vulguin recolzar.

Moltes gràcies

ARXIUS

Document presentació del Museu Nacional dels Escacs

Curiositats sobre els Escacs 

Twitter    

 • Fes una pregunta Tens algun dubte?
  Pregunta-li directament al creador del projecte
 • Fes un comentari Vols opinar?
  Deixa un comentari sobre aquest projecte

0
sumadors
0 €
dels 10000 necessaris
finalitzat
el 01/06/2014
Assolit 0%

Aporta-hi 10 €

0 sumadors
Una entrada per visitar el museu i el logotip del museu fet en vinil en mida petita

Aporta-hi 50 €

0 sumadors
Deu entrades per visitar el museu i el logotip del museu fet en vinil en mida gran

Aporta-hi 100 €

0 sumadors
Peana amb una peça d'escacs i deu entrades per visitar el museu

Aporta-hi 200 €

0 sumadors
Peana amb dues peces d'escacs i deu entrades per visitar el museu

Aporta-hi 500 €

0 sumadors
Peana amb tres peces d'escacs, un joc d'escacs i deu entrades per visitar el museu

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

 • Troba'ns al Facebook
  Troba'ns al Twitter
  Escriu-nos!