Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

POSIDÒNIA ACTIVA

Un projecte de Anellides



  • Insereix-lo en una pàgina web

La Posidonia oceànica és una planta marina, llar i aliment de milers d’espècies, fa de barrera natural a la pèrdua de litoral i afavoreix l’oxigenació del mar, però, tot i estar protegida, actualment  es troba en perill i amb una avançada regressió.

La missió del projecte és per tant no deixar cap espai marí del litoral Català sense mostrejar per tal de buscar les millors solucions per protegir aquesta planta marina tant important pel Mediterrani. 

Així és com, ajudant en aquest projecte estàs protegint el mar i aportant el teu granet de sorra a la conservació marina. 

L’any 2020 es va iniciar projecte Posidònia Activa, amb la missió de geolocalitzar les praderies de Posidònia de la Costa Catalana d'àrees no protegides. Aquest projecte va iniciar a la zona pertinent a Creixell i Roda de Berà, localitzant una pradera de 13Km2 en bon estat. On gràcies als participants submarinistes es va poder estudiar la biodiversitat associada mitjançant fotografies subaquàtiques i la plataforma de ciència ciutadana Natusfera del ICM-CSIC, com també es van prendre mostres biològiques per a observar l’estat d’aquesta.

Aquest any 2021 s’ha cartografiat el fons marí de Coma-ruga i Sant Salvador, localitzant les praderies existents en aquesta zona i actualment s’estan col·locant marcadors per delimitar el perímetre d’aquesta. Aquests marcadors són barres d’acer inoxidable de 2 metres de llargada i 2 cm de diàmetre, els quals es tenen que soterrar 1 metre pel marge de la pradera per a que durant els pròxims anys es puguin dur a terme seguiments i veure si la praderia retrocedeix, avança o es manté.
 

Actualment, en la segona fase del projecte, és necessari realitzar més immersions de les que estaven previstes pel fet que les praderies d’aquesta zona són molt més extenses (Coma-ruga i Sant Salvador). Per aquest motiu es necessiten 1.500€, per a poder cobrir el lloguer del vaixell amb ancora virtual que ens transporta a la zona d’estudi on s’han localitzat les praderies, el instructor a càrrec de la immersió i el material dels participants submarinistes que ens ajuden a realitzar el mostreig científic de cada jornada. 

Per altra banda, cal dur a terme el seguiment de la praderia cartografiada a l’any 2020 a la zona de Creixell i Roda de Berà, realitzant immersions per a poder observar l’estat d’aquesta i col·locant marcadors pel perímetre.  Motiu pel qual es necessiten 2.000€ per a poder cobrir el cost de les barres d’acer inoxidable, el lloguer del vaixell, el instructor de submarinisme, i material dels participants submarinistes.

El total de 3.500€ permetrà seguir amb el mostreig del projecte vigent corresponent a Coma-ruga i Sant Salvador i continuar amb el seguiment de la praderia localitzada l’any anterior a Creixell i Roda de Berà.

D’aquesta manera al localitzar les praderies de Posidònia amb exactitud s’evitarà l’ancoratge d’embarcacions sobre aquestes, com també es recol·lecten totes les dades necessàries per a trobar mesures sostenibles per a permetre la recuperació d’aquesta fanerògama endèmica, hàbitat de milers d’espècies, a l’hora que es divulga l’existència d’aquesta i la necessitat de mantenir-la als fons marins de la Costa Catalana.

Per a més informació consulteu el nostre web i Twitter


POSIDÒNIA ACTIVA

Facebook     Twitter     Web

  • Fes una pregunta Tens algun dubte?
    Pregunta-li directament al creador del projecte
  • Fes un comentari Vols opinar?
    Deixa un comentari sobre aquest projecte

L'autor

Anellides
Anellides
Barcelona
Anèl·lides, serveis ambientals marins som una organització dedicada a la divulgació i educació ambiental marina formada per biòlogues i oceanògrafes. El públic al que ens dirigim és ampli i divers, igual que el perfil de programes dissenyats. Com el mar, el coneixement no té fronteres i ha d’arribar a tothom.
12
sumadors
495 €
dels 3500 necessaris
finalitzat
el 12/11/2021
Assolit 14%

Aporta-hi 15 €

1 sumadors
Sense recompensa

Aporta-hi 25 €

2 sumadors
Participació a un esnòrquel científic del projecte Posidònia Activa

Aporta-hi 30 €

6 sumadors
Samarreta del projecte Posidònia Activa

Aporta-hi 40 €

0 sumadors
Participació a un esnòrquel científic del Projecte Posidònia Activa i àlbum fotogràfic digital de l’experiència

Aporta-hi 50 €

1 sumadors
Guia Participativa de biodiversitat marina del Barcelonès i clauer marí

Aporta-hi 75 €

1 sumadors
Guia Participativa de biodiversitat marina del Barcelonès, clauer marí i samarreta del projecte Posidònia Activa

Aporta-hi 125 €

1 sumadors
Participació a un esnòrquel científic per dos persones del Projecte Posidònia Activa, àlbum fotogràfic digital de l’experiència i seminari de biologia marina (1h)

Aporta-hi 200 €

0 sumadors
Guia Participativa de biodiversitat marina del Barcelonès, clauer marí, samarreta del projecte Posidònia Activa i seminari de biologia marina (1h)

Aporta-hi 250 €

0 sumadors
Participació en dues immersions científiques des de vaixell del projecte Posidònia Activa amb seminari de biologia marina (1h)

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

  • Troba'ns al Facebook
    Troba'ns al Twitter
    Escriu-nos!