Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

Hi érem totes

Un projecte de hieremtotes

Hi érem totes
  • Insereix-lo en una pàgina web

Deu dones ens enfrontem a 19 anys i mig de presó i a més de 22.000 € de multa per mobilitzar-nos a la vaga general del 8 de Març de 2019. Des del grup de suport Hi érem totes, demanem la teva ajuda per fer front als costos repressius d'aquest atac al moviment feminista.

Què va passar?


Durant la vaga general convocada el 8 de març de 2019, Manresa va ser un dels punts calents on es va desplegar un gran dispositiu de Mossos d’Esquadra amb la funció d’aturar els actes i accions de denúncia del feminisme organitzat. 

El dispositiu policial d’aquell dia i la investigació posterior, són responsabilitat plena del Departament d’Interior d’un govern de la Generalitat que va aprovar la Llei d’Igualtat de 2008 i la seva ampliació d’enguany omplint-se la boca amb el feminisme. Un feminisme que té cabuda sempre i quan es conformi amb reformes legals i demandes que no qüestionin les formes d’organització econòmica i social que són la base de la desigualtat i la discriminació que pateixen les dones i les identitats de gènere i sexuals que no segueixen la norma, però també, dins d’aquestes, amb especial duresa, les treballadores, migrades i racialitzades.

És per això que, aquell 8 de març de 2019 -acollint-nos a la convocatòria formal de vaga general- es va dur a terme un tall de carretera en l’accés a l’empresa RM Trade, coneguda a la comarca per explotar i precaritzar fins a l’extrem les dones que hi treballen; es va aturar l’activitat de la universitat FUB, que va programar un examen el mateix dia de la vaga, ignorant la seva responsabilitat de contribuir a la transformació de les dinàmiques de gènere com a institució educativa i, finalment, es va assenyalar la Policia Nacional, com a un dels cossos responsables de la repressió de l’1 d’octubre de 2017 i de la persecució quotidiana a les persones migrades.

Què ens demanen?

A més de les més de 70 identificacions, multes i de la dura resposta repressiva que vam viure durant aquell dia, ara hem sabut que la Fiscalia ens demana 19 anys i 6 mesos de presó i gairebé 23.000 euros de pena multa a 10 dones dels comitès feministes del Bages i del Moianès, sota els càrrecs de desordres públics, danys i atemptat a l’autoritat.

Hi érem totes!

Aquell dia no erem 10, ni erem 100, n’erem milers a Manresa i centenars de milers arreu del país, HI ÉREM TOTES. Ens criminalitzen perquè no ens conformem amb manifestar-nos un cop l’any, per auto-organitzar-nos i per assenyalar que la fi del Patriarcat és incompatible amb l’existència d’un sistema econòmic que ens explota com a treballadores, que es construeix sobre l’espoli dels recursos naturals dels pobles originaris, que es beneficia de la divisió sexual del treball condemnant-nos a assumir gratuïtament les tasques domèstiques i de cura. Per defensar un feminisme que no es conforma amb denunciar i assenyalar les violències de gènere i sexuals, sinó que treballa per transformar d’arrel les dinàmiques i les relacions socials que les faciliten i les fan possibles. Un feminisme de dissidència i de marges, de veus que no caben en el seu reduït marc de petits canvis i correcció política, però alhora un feminisme d’aliances, que vol construir teixint solidaritat amb la resta de lluites.

Segueix el cas a les nostres xarxes:
Twitter: @erem_hi
Instagram: @hieremtotes_manresa
 



RECOMPENSES:



- Samarreta Hi érem totes: Serigrafiada manualment pel grup de suport Hi érem totes. El teixit ha estat confeccionat per Cotó Roig, el projecte de dues dones de Manresa que treballen amb cotó de proximitat. *Model recte o entallat a escollir.

- Bossa Hi érem totes: Serigrafiada manualment pel grup de suport Hi érem totes. El teixit ha estat confeccionat per Cotó Roig, el projecte de dues dones de Manresa que treballen amb cotó de proximitat.

- Xapes Hi érem totes: Model a escollir.



- Linogravat del Joan Turu: Disseny "Estimar és un acte revolucionari", edició única de color lila.

- Punts de llibre: Dissenyats per artistes locals. Model a escollir.



- Llibre "Feminisme per al 99 %", edició de Tigre de Paper.

- Llibre "El patriarcat del salari", edició de Tigre de Paper.

- Llibre "Maternitats en vaga", edició de Tigre de Paper.

Twitter    

  • Fes una pregunta Tens algun dubte?
    Pregunta-li directament al creador del projecte
  • Fes un comentari Vols opinar?
    Deixa un comentari sobre aquest projecte

L'autor

hieremtotes
hieremtotes
Manresa
211
sumadors
5328 €
dels 4500 necessaris
finalitzat
el 19/07/2021
Assolit 118%

Aporta-hi 5 €

4 sumadors
Xapa a escollir i agraïments

Aporta-hi 5 €

1 sumadors
Punt de llibre a escollir i agraïments

Aporta-hi 10 €

20 sumadors
Llibre "Feminisme per al 99 %", edició de Tigre de Paper i agraïments

Aporta-hi 12 €

43 sumadors
Bossa Hi érem totes: - Serigrafiada manualment pel grup de suport Hi érem totes - Texit de Cotó Roig, el projecte de dues dones de Manresa que treballen amb cotó de proximitat - Agraïments

Aporta-hi 13 €

24 sumadors
Llibre "El patriarcat del salari", edició de Tigre de Paper i agraïments

Aporta-hi 15 €

33 sumadors
Samarreta Hi érem totes (model recte o entallat a escollir): - Serigrafiada manualment pel grup de suport Hi érem totes - Texit de Cotó Roig, el projecte de dues dones de Manresa que treballen amb cotó de proximitat - Agraïments

Aporta-hi 18 €

5 sumadors
Llibre "Maternitats en vaga", edició de Tigre de Paper i agraïments

Aporta-hi 25 €

48 sumadors
Samarreta + Bossa Hi érem totes: - Serigrafiades manualment pel grup de suport Hi érem totes - Texit de Cotó Roig, el projecte de dues dones de Manresa que treballen amb cotó de proximitat - Agraïments

Aporta-hi 30 €

18 sumadors
(Queden 0 de 15 recompenses)
Linogravat del Joan Turu: - Disseny "Estimar és un acte revolucionari", edició única de color lila i agraïments

Aporta-hi 50 €

7 sumadors
Aportació solidària de 50 € - Agraïments

Aporta-hi 100 €

4 sumadors
Aportació solidària de 100 - Agraïments

Aporta-hi 200 €

2 sumadors
Aportació solidària de 200 € - Agraïments

Aporta-hi 300 €

0 sumadors
Aportació solidària de 300 € - Agraïments

Aporta-hi 400 €

2 sumadors
Cuinem un dinar per a 50 persones + Presentació del cas

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

  • Troba'ns al Facebook
    Troba'ns al Twitter
    Escriu-nos!