Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

MUSEU DELS ESCACS


MUSEU DELS ESCACS
  • Insereix-lo en una pàgina web

La Federació Catalana d'Escacs ens ha ofert material per a poder ampliar el Museu Nacional dels Escacs a Castellar del Vallès, la primera població de Catalunya i de l'estat espanyol amb aquest tipus de museu.

Des del Club d’Escacs Castellar del Vallès creat l'any 1945, ja fa temps que hem anat guardant llibres, jocs i moltes idees, i ara, creiem que el museu ha de ser un espai didàctic, on s'expliqui tota la història dels escacs fins els nostres dies, per divulgar el món de les seixanta quatre caselles, clares i obscures. A més també també s'impulsarà l'espai dedicat a Savielly Grigorievich Tartakower, un museu dins del museu, amb els seus 45 llibres d'escacs i de poesia, alguns dels quals tenen més de 100 anys i ja no es troben. Per això hem subtitulat el museu com "Del jocs d'escacs d'Àger i Arnau Mir de Tost a l'Obertura Catalana de Savielly Grigorievich Tartakower i el joc català".

Per dur a terme aquest museu, ja fa temps que hi treballem, amb dues campanyes (Faci la primera jugada i Vols apadrinar un joc pel Museu) per captar diners per comprar el 123 jocs en que vàrem recollir 9.584€. D’aquesta manera, ara tenim els següents jocs i les seves pròpies històries: El joc de Leonardo da Vinci i Lucca Pacioli, el joc d’escacs de l’Illa de Lewis, el joc d’escacs del missatger (Ströbek), el joc d’escacs en homenatge de Jacme de Cessulis, el joc d’escacs d’Howard Staunton, el joc Català, les peces del joc dedicat a William Caxton o el joc d’escacs de la col·legiata de Sant Pere d’Àger. A més, per fi hem trobat un local d'un 100 metres quadrats per exposar el material (l'ajuntament de Castellar ens ajudarà a pagar la meitat del lloguer d'aquesta sala).

Des dels seus primers pasos, el museu ja compta amb tres o quatre plafons: El Tartakowers Museum, el llegat de Pere Guàrdia Corominas de Granollers (amb una setantena de jocs de tot el món comprats pel seu pare) i el de l'àrbitre, entrenador i jugador d'escacs, Benito López Esnaola (autor d'una quinzena de llibres cedits per la seva família per ser exposats a Catalunya), però es planteja recollir jocs únics i que els patrocinadors siguin reconeguts a un lloc prominent del Museu i a la futura web del centre.


Ara només ens cal continuar trobant diners per imprimir els plafons i encarregar al fuster les vitrines i prestatgeries i per dur a terme el gran Mapamundi on hi haurà tots els jocs amb els seus països corresponents.



A través d'aquest museu es podrà explicar el món dels escacs (amb més de 40 plafons) i ensenyar els jocs des dels seus inicis (12 vitrines). En paral·lel estem enllestint la web virtual del Museu Nacional dels Escacs.
 
Els diners, si la gent ens ajuda, serà pels plafons, vitrines i el gran mural.

Per a més informació consulteu aquest web.

  • Fes una pregunta Tens algun dubte?
    Pregunta-li directament al creador del projecte
  • Fes un comentari Vols opinar?
    Deixa un comentari sobre aquest projecte

2
sumadors
150 €
dels 8000 necessaris
finalitzat
el 15/05/2021
Assolit 1%

Aporta-hi 25 €

0 sumadors
Un anagrama de vinil petit amb el el logotip del Museu i 2 entrades per visitar el museu.

Aporta-hi 50 €

1 sumadors
Un anagrama de vinil gran amb el logotip o un puzzle del Museu (35 peces) i 5 entrades per visitar el museu.

Aporta-hi 100 €

0 sumadors
5 entrades per visitar el museu i un lot de llibres format:
- Llibre dels inicis fins ara
- Llibre de la síntersi dels llibres de SG. Tartakower

 

Aporta-hi 100 €

1 sumadors
Apadrina un joc:
Si és una empresa, posar el seu logotip juntament a la resta de patrocinadors.

Si és un particular posar el nom a la llista de patrocinadors en un lloc prominent del Museu.

- Carnet VIP i 5 entrades per visitar el museu

Aporta-hi 150 €

0 sumadors
- Traducció del llibre de SG. Tartakower
- L'arbre del coneixement dels escacs
- Carnet VIP i 10 entrades per visitar el museu.

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

  • Troba'ns al Facebook
    Troba'ns al Twitter
    Escriu-nos!