Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

Vols conèixer la història inèdita del Front Nacional de Catalunya a Terrassa?

Un projecte de CEHT

Vols conèixer la història inèdita del Front Nacional de Catalunya a Terrassa?
 • Insereix-lo en una pàgina web

Som el Centre d’Estudis Històrics de Terrassa (CEHT), una entitat sense afany de lucre amb més de 35 anys treballant per la recuperació de la memòria històrica i la conservació del patrimoni a través de la investigació, publicació i difusió dels fets històrics de la ciutat i dels seus i de les seves protagonistes.

Aquest projecte vol tirar endavant la publicació de El Front Nacional de Catalunya a Terrassa (1940-1990) que consisteix en l’estudi i edició d’una obra inèdita que desvetlla quins van ser els seus i les seves protagonistes, les seves accions i la seva incidència política a la ciutat. 

El Front Nacional de Catalunya (FNC) va ser una organització política, que al llarg dels seus 50 anys d’existència, entre 1940 i 1990, va lluitar primer contra la dictadura franquista i contra la monarquia borbònica després, per l’assoliment de la democràcia, les llibertats, els drets i la justícia social, amb l’objectiu d’establir la independència de Catalunya. A Terrassa van existir, en diferents etapes, tres nuclis del FNC, als anys 40, anys 60 i anys 70.

Mitjançant les fonts primàries (documents generats pel FNC i consulta de premsa) i la memòria oral (entrevistes a antics i antigues militants) es donarà a conèixer una història global del FNC a Terrassa, una història pràcticament desconeguda tot aportant informació i documentació inèdita i fets mai publicats.

Per nosaltres també és molt important fer visible la militància de les dones i explicar quina era la seva participació i responsabilitat dins l’organització.

Arrel de la publicació d’aquest format obriríem també una Col·lecció anomenada “Taifa” (localisme terrassenc per dir carmanyola, originari entre els obrers de les fàbriques locals, especialment les tèxtils),  on tindran cabuda diferents línies d’estudi en el mateix format.
 
Aquest treball té un cost de 4600€ (per fer front a la investigació, l’edició i la impressió de 300 exemplars del llibre). A través del Memorial Democràtic  i aportacions voluntàries hem aconseguit una petita part,  però encara manquen 2.500 €. És per aquest motiu que es necessiten més aportacions per tal que el projecte pugui sortir a la llum.
Així, doncs,  busquem persones interessades que puguin col·laborar en aquest projecte. 
 
En cas de superar el nostre objectiu econòmic, els diners es destinaran al segon projecte de la col·lecció que obre una línia per visibilitzar i reivindicar el protagonisme de les dones a la història política titulat “Quitèria Tarragó Casellas. La primera regidora de Terrassa”
 
Us animem a participar per fer possible aquesta recuperació de la història!
 
Recompenses:

Opuscle
El Front Nacional de Catalunya a Terrassa (1940-1990)

 

Adhesiu
Adhesiu reeditat per exmilitants FNC com a col·laboració al projecte.  Adhesiu editat el 1976 pel FNC de Terrassa, on es reclamava l'oficialitat del nom de Terrassa en català


 
Cartell
Portada original de la revista SOM núm 3, de 1968, monogràfic dedicat al president Francesc Macià, a càrrec de Manuel Viusà.

 
 
Llibre
Memòries del Front Nacional de Catalunya: Cavalcant damunt de l’estel. Editat el 2006, recull el testimoni de militants del FNC, a través de vivències personals, reflexions, memòries i anècdotes de la seva lluita.

 

Llibre
Una Història de Terrassa. Editat el 2018. Obra de caràcter didàctic, pedagògic i divulgatiu que amb rigor històric presenta la síntesi de totes les recerques, investigacions i apotacions historiografiques fetes pels historiadors i historiadores locals.Quan i com es farà el lliurament del llibre
En cas d'assolir el nostre objectiu podrem establir dates de lliurament. La recollida del llibre es podrà fer al Centre d’Estudis Històrics de Terrassa, i en cas de no ser possible, s'enviarà per correu.

NOTA: En cas de recompenses que s'hagin d'enviar fora de Catalunya recomanem posar-se en contacte amb el CEHT per tal de trobar la millor manera d'entesa ja que si no, les despeses d'enviament poden acabar resultant més cares que la pròpia recompensa en qüestió.

Moltes gràcies!!!
 

Facebook     Twitter    

 • Fes una pregunta Tens algun dubte?
  Pregunta-li directament al creador del projecte
 • Fes un comentari Vols opinar?
  Deixa un comentari sobre aquest projecte

L'autor

CEHT
CEHT
Terrassa
92
sumadors
2670 €
dels 2500 necessaris
finalitzat
el 25/04/2021
Assolit 106%

Aporta-hi 10 €

22 sumadors
(Queden 179 de 200 recompenses)
Opuscle El Front Nacional de Catalunya a Terrassa (1940-1990) + Adhesiu del FNC + Agraïments en article a la nostra web.

Aporta-hi 20 €

25 sumadors
(Queden 4 de 25 recompenses)
Opuscle El Front Nacional de Catalunya a Terrassa (1940-1990) + Adhesiu del FNC + Cartell del monogràfic dedicat al president Francesc Macià+ Agraïments en article a la nostra web.

Aporta-hi 25 €

20 sumadors
(Queden 20 de 40 recompenses)
Opuscle El Front Nacional de Catalunya a Terrassa (1940-1990) + Adhesiu del FNC + Llibre Memòries del Front Nacional de Catalunya: Cavalcant damunt de l’estel + Agraïments en article a la nostra web.

Aporta-hi 35 €

10 sumadors
(Queden 0 de 10 recompenses)
Opuscle El Front Nacional de Catalunya a Terrassa (1940-1990) + Adhesiu del FNC + Cartell del monogràfic dedicat al president Francesc Macià + Llibre Memòries del Front Nacional de Catalunya: Cavalcant damunt de l’estel + Agraïments en article a la nostra web.

Aporta-hi 50 €

8 sumadors
(Queden 42 de 50 recompenses)
2 opuscles El Front Nacional de Catalunya a Terrassa (1940-1990) + Adhesiu del FNC + Especial agraïments en article a la nostra web.

Aporta-hi 100 €

7 sumadors
(Queden 3 de 10 recompenses)
2 opuscles El Front Nacional de Catalunya a Terrassa (1940-1990) + Adhesiu del FNC + Una Historia de Terrassa + Especial agraïments en article a la nostra web.


Blog del projecte

Agraïmets infinits pel vostre suport!- Objectiu aconseguit
Moltes gràcies per haver contribuit a fer possible aquest projecte!  Cadascuna de les vostres aportacions ha col·laborat en aconseguir-ho. En breu us passaran el cobrament de les vostres ...

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

 • Troba'ns al Facebook
  Troba'ns al Twitter
  Escriu-nos!