Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

Una història caprina per compartir

Un projecte de CanMimo

Una història caprina per compartir
  • Insereix-lo en una pàgina web

El projecte

Em dic Merlès, sóc Enginyera agrícola i pastora. Ara farà tres anys, al 2017 vaig presentar-me al concurs obert per l’Ajuntament de Vacarisses i el Projecte Europeu LIFE Montserrat. El seu objectiu era trobar un projecte per recuperar un espai d’interés natural: Can Mimó, una finca que compta amb 120 ha de boscos i camps de cultiu que es trobaven en estat d’abandonament. La meva visió d’utilitzar la silvopastura com a eina tradicional, que recupera una antiga figura, la dels pastors i destinar-la a la prevenció d’incendis va encaixar amb les necessitats ecològiques de la zona i fou així com acabaría naixent Can Mimó, pastors i productors artesans.

Un any més tard amb el David, també Enginyer agrícola, introduïem el nostre ramat, 72 cabres de raça malaguenya a punt per començar a pasturar la finca. Començava una nova etapa on ens dediquem a mantenir l’equilibri entre la massa vegetal de la zona amb el pas del bestiar per tal d’obrir els boscos al mateix temps que s’ofereix una qualitat de vida digna als animals.

Hem aconseguit un ramat espectacular i ens sentim orgullosos de poder oferir un tracte personalitzat a les nostres cabres, amb molta cura pel seu benestar físic i emocional. Amb el ramat, fem una gestió extensiva amb la qual vetllem per la seva salut, alimentant els nostres cabrits amb la llet materna directa i mantenint el vincle entre generacions. Els nostres petits surten a pasturar amb 15 dies de vida, per gaudir i aprendre amb el ramat i de les seves mares. D’aquesta manera podem distingir-nos per l’elevada qualitat dels nostres productes tant làctics com càrnics, lliures de químics, amb el toc personal i únic de la pastura de la zona i de temporada.

Actualment per una banda distribuïm els nostres productes làctics frescos, iogurts, flams, matons als mercats locals i per una altra oferim serveis d’educació ambiental a escoles i famílies.

Addicionalment realitzem un servei de col·laboració directa mitjançant l’apadrinament d’una cabra i tenir així la possibilitat de formar part d’un projecte que beneficia al medi ambient.

  

Per què necessitem 10.000 €?

Hem estat més de dos anys construïnt el Projecte, mantenint en tot moment el cicle natural de les cabres i del bosc, i ha estat ara tot just al mes de gener del 2020 que hem obtingut totes les llicències i permisos per començar a comercialitzar els nostres productes. Al mateix temps ens arriba la data límit per a tornar el crèdit agrícola inicial que varem necessitar per valor de 30.000 euros. Malgrat els reptes i entrebancs (que no han estat pocs) aconseguirem cobrir més del 50% però necessitem la vostra ajuda per comprar TEMPS. L’únic que ens cal per aquest projecte és una mica més de temps per consolidar el que ja és una realitat: Can Mimó, pastors i productors artesans.


Recompenses

Per recollir les recompenses recomanem als sumadors que vinguin a visitar-nos i així poden conèixer de primera mà el nostre projecte. 

Tot i així es pot enviar per correu però les despeses d'enviament serien a càrrec del sumador. 
 

Facebook    

  • Fes una pregunta Tens algun dubte?
    Pregunta-li directament al creador del projecte
  • Fes un comentari Vols opinar?
    Deixa un comentari sobre aquest projecte

L'autor

CanMimo
CanMimo
Vacarisses
Empresa dedicada a la Silvopastura per a la prevenció d’incendis i elaboració de productes làctics.
200
sumadors
10620 €
dels 10000 necessaris
finalitzat
el 26/04/2020
Assolit 106%

Aporta-hi 15 €

26 sumadors
Una Tote bag del Mimó.

Aporta-hi 30 €

84 sumadors
Una Tote bag del Mimó i un lot de productes làctics frescos.

Aporta-hi 40 €

25 sumadors
Una Tote bag del Mimó i un val 2X1 per un dia entre cabres.

Aporta-hi 60 €

15 sumadors
Una Tote bag del Mimó i val per un taller d’elaboració de formatge fresc i mató.

Aporta-hi 80 €

15 sumadors
Una Tote bag del Mimó, un lot de productes làctics frescos i un val per un taller d’elaboració de formatge fresc i mató.

Aporta-hi 100 €

26 sumadors
Una Tote bag del Mimó i una cistella de productes làctics i/o càrnics.

Aporta-hi 170 €

3 sumadors
Una Tote bag del Mimó i una cistella de productes làctics i/o càrnics + productes de l'entorn de Montserrat.

Aporta-hi 250 €

6 sumadors
Dos anys d'apadrinament d'una cabra on es retorna la meitat de l'importat aportat en serveis i productes de la finca.


Blog del projecte

Ho hem aconseguit! Infinites gràcies!!

Els pastors de Vacarisses, els gossos i totes les cabres us donem les gràcies per la vostra ajuda. Gràcies pel vostre suport en uns temps com els que corren, per la vostra confiança ...

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

  • Troba'ns al Facebook
    Troba'ns al Twitter
    Escriu-nos!