Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

Tallers i extraescolars de Circ

Un projecte de Artllunatic



  • Insereix-lo en una pàgina web

La companyia Art Llunàtic és un projecte d'apropament a les arts del circ, que va néixer fa dos anys arran de trobades entre gent que gaudim de fer malabars i espectacles, amb inquietuds socials i amb l'objectiu principal de fer arribar el circ a tothom.

Vàrem començar -i continuem- participant amb espectacles a esdeveniments solidaris i sense ànim de lucre, per a poc a poc oferir tallers i programes orientats a conèixer els malabars en profunditat i per adonar-nos que no és una cosa que només poden fer les grans estrelles.

A través de l'oportunitat de gaudir del circ, oferim una visió més propera de diverses disciplines, donant la possibilitat d'experimentar-les i ser-ne part. Així, pretenem que la mainada explori la seva capacitat per fer diferents activitats del circ, que no s'acostumen a oferir a l'educació reglada.


 

Projecte d’extraescolars

Les extraescolars estan pensades per fer un apropament/iniciació de les arts circenses de manera continuada durant l'any escolar. El nombre de participants pot ser de 10 a 15 per grup, amb sessions de 2 h d’un o dos dies a la setmana.

Es destinen a nenes i nens a partir dels 8 anys, que tinguin inquietuds pel circ i les seves vessants.

És un format on s'aprofundirà a cada disciplina amb l'objectiu d'assolir un nivell bàsic en cadascuna.

Les disciplines oferides són les següents:

- Malabars, Maces, Pilotes, Anelles, Carioques, Pals Xinesos, Basto Llarg.

- Acrobàcies, en parelles i grupals, Verticals...

- Equilibris, monocicle, Slackline, roda-bola...
 

 

Metodologia

La metodologia que es portarà a terme es basa en un model d'educació no formal, on li donarem espai al joc i aprendrem a través de l'experiència vivencial.

Es treballarà amb valors com: Respecte, empatia, companyerisme, igualtat, equitat i treball en equip. A l'inici i finalització de cada trimestre es realitzarà una assemblea per fomentar aquests valors i la presa de decisions per consens.

Durant les extraescolars es treballarà cada trimestre amb 2 malabars diferents, tot combinant-los amb acrobàcies, equilibris i -en alguns casos- elaboració d’un malabar propi.

L'estructura de cada sessió consistirà a dedicar els 30 primers minuts a l'acollida i jocs de coneixença/iniciació i escalfament; posteriorment activitats i jocs orientats a conèixer els malabars i per finalitzar 15 minuts per fer el tancament (estiraments, relaxació, roda del que els hi ha agradat més o menys...).

Tot i això, el primer i últim dia del trimestre seran diferents, doncs es dedicarà un temps a fer una assemblea, on fomentar la presa de decisions i l'expressió d'opinions o sentiments, envers les classes i la dinàmica grupal. L'organització d'aquests dies queda així:

- Primer dia del trimestre: Farem la primera mitja hora de dinàmiques de presentació, coneixença i confiança per tal de trencar el gel i afavorir la cohesió de grup. La resta de la sessió es presentaran dos malabars diferents per fer un petit tast i que tinguin l'oportunitat d'escollir per quins volen començar el trimestre. Aquesta elecció es farà en grup, fomentant el consens i el respecte vers totes les opinions.

- Últim dia del trimestre: Farem la primera hora d'escalfament i jocs lliures amb els 3 malabars treballats durant el trimestre. L'última hora la dedicarem a fer una assemblea on parlar que ens ha agradat més i menys durant aquests 3 mesos, tant en l'àmbit de malabars com de relació grupal i dinàmiques entre companyes. Es fomentarà el respecte, el torn de paraula i que les participants puguin aportar propostes de millora pel següent trimestre. Per finalitzar es farà una dinàmica de tancament.
 

Recursos

Per tal de dur a terme aquest projecte és mínimament necessari el següent material:

Malabars: 45 pilotes de malabars, 45 maces, 30 carioques, 15 pals xinesos, 45 anelles i 15 Staff (bastons llargs).

Equilibris: 2 slackline (cinta d'equilibris), 4 monocicles i 7 roda-bola.

Acrobàcies: Tatami d'alta densitat i un espai ampli per realitzar-les amb seguretat.


En aquest projecte comptem amb la col·laboració de la Distribuïdora El Grilló Libertario
https://www.elgrillolibertario.org/


Tallers i extraescolars de Circ

Facebook     Twitter    

  • Fes una pregunta Tens algun dubte?
    Pregunta-li directament al creador del projecte
  • Fes un comentari Vols opinar?
    Deixa un comentari sobre aquest projecte

L'autor

Artllunatic
Artllunatic
Palafrugell
La companyia Art llunàtic és un projecte d’apropament a les arts del circ, que va néixer fa dos anys arran de trobades entre gent que gaudim del fet de fer espectacles i malabars, amb inquietuds socials i amb l’objectiu principal de gaudir i fer arribar el circ a tothom. Vàrem començar – i continuem – participant amb espectacles a esdeveniments solidaris i sense ànim de lucre, per a poc a poc oferir tallers i programes orientats a conèixer els malabars en profunditat i per adonar-nos que no és una cosa que només poden fer les grans estrelles. A través de l’oportunitat de gaudir del circ, oferim una visió més propera de diverses disciplines, donant la possibilitat d’experimentar-les i ser-ne part. Així, pretenem que les persones explorin la seva capacitat per fer diferents activitats del circ, que no s’acostumen a oferir en formacions reglades.
28
sumadors
800 €
dels 800 necessaris
finalitzat
el 25/12/2019
Assolit 100%

Aporta-hi 5 €

5 sumadors
Per agrair totes i cada una de les donacions, oferirem una jornada de tallers de circ oberts i gratuïts a l'aire lliure i per a tots els públics (Dia a concretar). Considerarem això com una cloenda general a part de les recompenses individuals que oferirem.

Aporta-hi 5 €

0 sumadors
(Queden 10 de 10 recompenses)
Podràs escollir 2 articles: Una xapa, un adhesiu o un imant per la nevera amb el logo d'Art Llunàtic. Amb la col·laboració de la Distribuïdora El Grillo Libertario https://www.elgrillolibertario.org/

Aporta-hi 15 €

6 sumadors
(Queden 16 de 20 recompenses)
Bosses de mà amb el logo d'Art Llunàtic. Amb la col·laboració de la Distribuïdora El Grillo Libertario https://www.elgrillolibertario.org/

Aporta-hi 15 €

1 sumadors
Si ets artista de circ, podràs beneficiar-te de ser soci de la nostra associació. Ser soci et permetrà: Utilitzar el material de l'associació, utilitzar l'espai que obtingui l'associació (un cop realitzat els tràmits amb l'ajuntament) per poder assajar, formar part de l'equip i participar dels espectacles i esdeveniments que organitzem (remunerats), poder facturar amb l'associació els teus propis bolos i el més important formar família i ajudar-nos mútuament.

Aporta-hi 20 €

9 sumadors
(Queden 46 de 50 recompenses)
Samarreta a escollir entre blanca o negre amb el logo d'Art Llunàtic. Amb la col·laboració de la Distribuïdora El Grilló Libertario https://www.elgrillolibertario.org/

Aporta-hi 20 €

2 sumadors
(Queden 50 de 50 recompenses)
Si tries aquesta opció tindràs un Descompte de 10 € en les extraescolars de Circ! Si ets una persona interessada a fer les extraescolars d'iniciació al circ o tens algú a la família que vulguis que s'apunti. Amb les teves dades oferirem 1 descompte de 10 € en el primer mes!

Aporta-hi 50 €

3 sumadors
Oferim un Espectacle de malabars i màgia per un esdeveniment particular o familiar (Això no inclou esdeveniments lucratius).

Aporta-hi 150 €

2 sumadors
Espectacle de Malabars de foc, per a esdeveniments privats o particulars. En aquest cas si és un esdeveniment lucratiu, participarem amb unes condicions molt concretes. 1- Les despeses que tinguem seran cobertes per l'organitzador/a de l'esdeveniment 2- Es publicarà el nom de la nostra Associació (Art Llunàtic) i se'n farà promoció prèvia a l'esdeveniment com a col·laboradora activa. 3- Cap dels membres de la nostra associació cobrarà per aquest servei. Contemplem això com un intercanvi.


Blog del projecte

Objectiu Assolit
Hola a totes i a tots, moltes gràcies per ajudar-nos a fer possible el nostre objectiu. En aquests dies aniran fent els cobraments de totes les aportacions i un cop això fet, ens transferiran ...

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

  • Troba'ns al Facebook
    Troba'ns al Twitter
    Escriu-nos!