Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

Revista Fossa 218. Lluita, memòria i llibertat

Un projecte de LaBaula

Revista Fossa 218. Lluita, memòria i llibertat
  • Insereix-lo en una pàgina web

FOSSA 218, llibertat, memòria, lluita és la fossa simbòlica on el franquisme i el règim del 78, mal anomenat règim democràtic, han volgut enterrar la memòria històrica i política d’aquest país. La fossa on s’ha volgut amagar la barbàrie que va patir la població civil durant el conflicte i la crueltat amb què durant 40 anys de dictadura i uns altres 40 anys de “atado y bien atado” la repressió s’ha focalitzat en els perdedors del conflicte, els seus hereus i descendents i en qualsevol organització o moviment social que ha volgut trencar el vel de silenci que els pares de la transició van decidir imposar a la societat.
 
Amb aquesta publicació volem ficar llum sobre aquelles persones, organitzacions i col·lectius que han patit la repressió i exili, que durant anys han estat lluitant per eradicar els vestigis del franquisme dels nostres carrers i institucions. Volem reconèixer les que han patit la repressió i les que han estat far de lluita per les llibertats i els drets polítics i socials.
Al mateix temps pretenem recollir, estudiar i difondre la presència del franquisme i del feixisme al nostre territori des del seu triomf a l’alçament militar del 36 fins als nostres dies.

Aquesta revista constarà d'una bona quantitat d'articles fets per historiador/es, periodistes i persones que han investigat i estudiat sobre les implicacions del franquisme i la repressió des de diversos punts de vista.
 
FOSSA 218 naix amb la voluntat de contribuir a la tasca que ciutadanes, organitzacions i moviments populars desenvolupen des de fa anys, moltes vegades des de la clandestinitat i la repressió, des de la intolerància i l’oposició d’institucions. Volem enfortir el teixit ciutadà que treballa i lluita per no oblidar els fets ocorreguts i que va cristal·litzar, l'any 2018, i entorn de la commemoració del bombardeig del 2 de novembre, amb 16 actes organitzats per 17 col·lectius i entitats, durant la tardor, van recordar-nos la importància de recordar i tenir present la nostra història per no tornar-la a repetir.
 
Aquesta publicació, de caràcter anual, no seria possible sense les milers de persones i col·lectius que van lluitar per la llibertat i que van enfrontar-se al franquisme. I sense les milers que han mantingut la lluita perseverant per no deixar ni un pam d’espai ni un bri d’aire als hereus del “Movimiento”.
 
Gràcies a totes elles i a tu si decideixes posar el teu granet de sorra al projecte.

On aniran destinades les aportacions?

Tota aportació anirà destinada íntegrament a l'edició, l'enviament i la difusió de la revista.
En un primer moment ens marquem l'objectiu d'editar-ne 300 còpies. Si la campanya obté més bons resultats, els diners recaptats seran per augmentar la tirada a 400, 500 o 1.000 còpies.

Quines opcions tinc per col·laborar-hi?

Des d'un bo d'ajut amb agraïments per 3€ fins als 100€, ajut amb el qual vindrem a presentar la revista a la vostra entitat amb algunes de les autores dels articles, passant per aportacions on pots aconseguir la revista per tu o triar a quina biblioteca, institut, ateneu, institució o col·lectiu vols que li fem arribar.

Facebook     Twitter     Web

  • Fes una pregunta Tens algun dubte?
    Pregunta-li directament al creador del projecte
  • Fes un comentari Vols opinar?
    Deixa un comentari sobre aquest projecte

L'autor

LaBaula
LaBaula
Lleida
Som un grup de persones de Lleida, vinculades a diferents moviments socials i culturals de la ciutat, que fa temps que veiem la necessitat d'un punt de trobada digne, on poder debatre i compartir les nostres lluites. Per això volem tirar endavant un projecte que atengui aquestes necessitats, pretenent aconseguir un casal obert, plural i inclusiu. Aquest espai ens permetrà construir i enfortir lligams amb el teixit social de la ciutat, donant veu i vetllant pels drets i la justícia social, la sostenibilitat, la igualtat i el dret d'autodeterminació. Pretenem, principalment, fomentar un model cultural i social transformador i crític, creant un espai horitzontal, assembleari i cooperatiu. Volem aconseguir un punt de trobada i un altaveu dels moviments socials i crítics amb el sistema actual, fomentant el consum local, ecològic i sostenible. Si som pacients i ferms podem aconseguir un lloc obert a tothom on les regles del joc s’estableixin col·lectivament, crear un espai de transformació i apropar-nos cada cop més a la revolució i el canvi social. Ens agradaria comptar amb vosaltres en aquest projecte, per això us invitem a l'assemblea oberta de l'embrió d'aquest nou casal, destinada a col·lectius i moviments socials afins a aquest nou projecte. Vine a dir la teva!
65
sumadors
898 €
dels 750 necessaris
finalitzat
el 18/07/2019
Assolit 119%

Aporta-hi 3 €

0 sumadors
bo d'ajut + agraïments

Aporta-hi 5 €

26 sumadors
Revista + agraïments (enviament inclòs)

Aporta-hi 9 €

7 sumadors
2 Revistes + agraïments (enviament inclòs)

Aporta-hi 10 €

19 sumadors
1 revista + agraïments + tria dos col·lectius o institucions i els hi fem arribar la revista

Aporta-hi 20 €

7 sumadors
1 revista + agraïments + tria 5 col·lectius o institucions i els hi fem arribar la revista

Aporta-hi 25 €

3 sumadors
PER ENTITATS (2 revistes + agraïments)

Aporta-hi 100 €

3 sumadors
PRESENTACIÓ DE LA REVISTA A ENTITATS + 5 revistes + agraïments. Presentem la revista amb alguns dels autors del artícles al teu local o seu social.

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

  • Troba'ns al Facebook
    Troba'ns al Twitter
    Escriu-nos!