Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

Si mitja taronja no pot omplir un got, com pot omplir una vida?

Un projecte de taronges liles

Si mitja taronja no pot omplir un got, com pot omplir una vida?
 • Insereix-lo en una pàgina web

Qui som?

Som alumnes de 4t d’ESO de l’escola Thau Sant Cugat que en col·laboració amb el col·lectiu Hora Bruixa volem fer possible una campanya per trencar certs mites de l’amor romàntic. L’objectiu és prevenir la violència de gènere en parella, sobretot entre la gent més jove de la nostra ciutat.


 Quina campanya volem fer?

A través del mite de la mitja taronja volem explicar que l’amor no tot s’ho val, tampoc la pròpia autoestima i independència. Podreu trobar més informació al web que hem desenvolupat per a la campanya: https://www.mites-de-lamor-romantic.es/

Ho farem repartint gots i díptics a les zones més concorregudes del centre de la ciutat (parades de tren, eixos comercials,...).

Ho complementarem repartint posagots a les cafeteries properes a la zona i cartelleria.

 Com ho farem?

No només volem repartir els gots sinó explicar les reflexions què hem fet aquests mesos a l’aula. Per això no ens quedarem només en el gest de donar el got i la informació del díptic sinó que l’explicarem mentre fem suc de taronja amb la gent de la ciutat. Perquè....si mitja taronja no omple un got de suc, com pot omplir una vida?!

A més a més, hem preparat una petita sorpresa a la plaça de l'estació de Sant Cugat properament anunciarem la data i l'hora, no us ho voldreu perdre!!

Els gots que utilitzarem seran reutilitzables, així per una banda no generarem residus i per l’altra el missatge que volem donar perdurarà al llarg del temps.

Les taronges que utilitzarem per fer el suc són de València i tenen una característica especial: són lletges. Ens preocupava el fet de llençar menjar així que hem buscat taronges que no servissin per a la venta i que molt probablement acabarien al contenidor. De fet, ens sembla una bona metàfora de com la pressió estètica està tan estesa que afecta fins i tot a la fruita.
 Què hem fet fins ara?

Hem estat reflexionant sobre la igualtat de gènere a l’aula, dins l’assignatura d’ètica i valors.

Amb l’ajuda de tallers, hem debatut si la igualtat de gènere existeix actualment i estudiat què provoca les desigualtats entre homes i dones en la nostra societat.

Amb les conclusions que n’hem tret, hem sentit la necessitat de fer alguna cosa per fer més petites aquestes desigualtats i, si aconseguim l’objectiu econòmic amb la vostra ajuda, aquesta campanya serà el nostre granet de sorra per canviar-ho.


 Per què necessitem finançament?

Ens hem trobat amb que hem tingut una idea que ens agrada molt i que tenim moltes ganes de tirar endavant, però el material que necessitem per dur-la a terme no és barat.

Pressupost
Concepte Cost
1,000 Gots a dues tintes 456.71€
Posavasos 154.79€
Caretelleria i dìptics 100€
Taronges 100€
Micromecenatge i comissions banc 68,50€
Recompenses 120€
TOTAL
1.000

Estem molt contents i agraïts pel suport que estem rebent des de l’escola, l’AMPA i el col·lectiu Hora Bruixa però cap d’ells tenia previst una despesa tan grossa per aquest projecte. Per això us demanem la vostra col·laboració. Com heu vist, podeu fer tres aportacions diferents i totes elles tenen la seva recompensa per a que pugueu gaudir de sucs de fruita amb mitja taronja o sense :)

Podreu passar a recollir les vostres recompenses durant el mes de juny a l’Escola Thau Sant Cugat (Av. Generalitat, 199-201 08174 Sant Cugat).


 


Web

 • Fes una pregunta Tens algun dubte?
  Pregunta-li directament al creador del projecte
 • Fes un comentari Vols opinar?
  Deixa un comentari sobre aquest projecte

L'autor

taronges liles
17
sumadors
380 €
dels 1000 necessaris
finalitzat
el 21/05/2019
Assolit 38%

Aporta-hi 5 €

5 sumadors
Amb aquesta aportació tindràs un got de la campanya

Aporta-hi 15 €

7 sumadors
Un got, un posa got i un suc de taronja artesà i BIO (aquest sencer!)

Aporta-hi 50 €

5 sumadors
Aquesta és l'aportació solidària. Amb ella obtindràs: 4 gots, 4 posagots, un suc i una melmelada.

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

 • Troba'ns al Facebook
  Troba'ns al Twitter
  Escriu-nos!