Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

Aigua corrent per un poble del Sàhara!

Un projecte de uniraiders205



  • Insereix-lo en una pàgina web

ASSOCIACIÓ JUVENIL ENGINYERS SOLIDARIS



Som l’associació sense ànim de lucre Associació Juvenil EnGInyers Solidaris, integrada per estudiants d’Enginyeria Industrial i ADE de la Universitat de Girona. El propòsit de l'associació és entregar material solidari i realitzar una funció social amb la instal·lació d’un sistema d'extracció i distribució sostenible i automàtic al Sàhara (البكعة), prop de la frontera amb Algèria. Els components de l'associació participem en un raid solidari al Marroc amb l’organització Uniraid. És una travessia d'orientació de diferents etapes creuant Marroc fins arribar al desert del Sàhara en un vehicle de tracció a dues rodes i de més de vint anys.
 

SISTEMA D’EXTRACCIÓ I DISTRIBUCIÓ D’AIGUA AL DESERT 

 

 

Com hem anunciat, el proper mes de Febrer de 2019 ens translladarem a Marroc per tal de dur a terme una acció solidaria, que ens resulta molt interessant a nivell professional i amb la qual esperem crèixer com a persones mentre millorem les condicions de vida de molta gent.

Com bé sabem, l’aigua és un dels bens més preuats al desert i a tot arreu, sense aquest element seria impossible fer-hi vida. Ja sigui pel propi consum humà, pel subministrament agrícola o bé ramader. 
 
Pel que fa al subministrament a la població i als animals, s’utilitza el mètode d’extracció convencional: mitjançant pous s’extreu l’aigua a partir d’una politja, una corda i cubell. Un sistema lent i carregós, que alhora et permet extreure quantitats petites d’aigua.
 
D’altra banda, el sector agrícola és molt escàs al desert; a causa de la gran manca d’aigua que pateixen aquestes zones àrides, és molt difícil poder desenvolupar plantacions de productes agrícoles per la subsistència de la població. Donades les dures circumstàncies de la zona, una de les poques plantacions viables són les palmeres (dels pocs arbres que s’adapten aquestes condicions), que milloren el benestar dels habitants de la població en concret.
 
L’organització UNIRAID ha fet possible l’obra d’un pou a Beega, un poble situat a 15 km en direcció Est de Taouz a tocar la frontera amb Argèlia.

Aquest llogaret l’integren encara no dues desenes de cases, degut a que les condicions hi són poc favorables, tal com hem esmentat. El nostre objectiu és facilitar-los un doll d’aigua automatitzat, i que aquesta disponibilitat d’aigua millori les necessitats bàsiques de la gent de la zona, permetent doncs, que en qüestió de mesos aquest petit poble es converteixi en un assentament atractiu i amb possibilitats agrícoles. Per tant, l’essència del nostre projecte consisteix en el següent:
 

Implementació d’un sistema automatitzat d’extracció d’aigua del pou i distribució a la zona.

 
Extraurem l’aigua del pou amb una bomba hidràulica de 220V trifàsica alimentada per mitjà de la instal·lació de plaques solars (el sol és el recurs natural més abundant en aquell indret). Tot el sistema de reg i distribució de l’aigua és completament autònom i autosuficient. L’aigua es troba una profunditat de 20 metres.
 
D’aquesta manera podrem garantir el creixement de l’ecosistema i esperem que pugui servir de fonament i de via de desenvolupament per tal que algun dia les famílies que viuen de forma nòmada s’hi acabin assentant i es constitueixi un poble amb les necessitats bàsiques cobertes.
 

UNIRAID

VIDEO DE PRESENTACIÓ: 
https://bit.ly/2OqxxAI

 

UNIRAID és una gran aventura humana, esportiva i solidària per estudiants d’entre 18 i 28 anys, que mou anualment 150 equips de la península cap al continent Africà . Es tracta d’un Raid de 9 dies per Marroc en cotxes utilitaris senzills de més de 20 anys d’antiguitat i cilindrada limitada. En aques ta aventura el més important no és la velocitat sinó assolir l’objectiu i fer arribar el material solidari a les persones adequades. Superar aquesta prova implica sobretot arribar a la meta, i per aconseguir-ho, els participants haurem de descobrir el significat real del suport mutu i el treball en equip. Superar els reptes del terreny extrem al que farem front a cada etapa és impensable sense tenir en compte valors com l’enginy, l’estratègia, la col·laboració, la constància i sobretot l’esforç.

Esperem viure una experiència única en terres africanes i poder assaborir el gust de la satisfacció després d’haver superat aquest extraordinari repte; esperem conèixer un munt de joves emprenedors i poder adquirir nous punts de vista per sonals per aplicar al dia a dia i davant de futurs reptes personals

UNIRAID OFICIAL: https://bit.ly/2PdlDzx
L'equip UNIRAIDERS205: https://bit.ly/2DoQH93
Feu un cop d'ull a la nostra web: enginyerssolidaris.wordpress.com


Necessitem 900€ per poder dur a terme la instal·lació del projecte. Ja tenim tots els  estudis i càlculs realitzats, però ens falta finançament per poder adquirir:

- La bomba hidràulica.
- Les plaques solars.
- Els suports de les plaques solars.
- Els tubs de la bomba i canalitzacions.
- Els components elèctrics.
- Altres elements estructurals.


ENS AJUDES? ET NECESSITEM! ENS NECESSITEN!


Aigua corrent per un poble del Sàhara!

Facebook     Web

  • Fes una pregunta Tens algun dubte?
    Pregunta-li directament al creador del projecte
  • Fes un comentari Vols opinar?
    Deixa un comentari sobre aquest projecte

L'autor

uniraiders205
13
sumadors
900 €
dels 900 necessaris
finalitzat
el 22/12/2018
Assolit 100%

Aporta-hi 5 €

2 sumadors
+ Satisfacció de col·laborar amb un projecte solidari emprenedor al Sàhara.

Aporta-hi 15 €

6 sumadors
+ Satisfacció de col·laborar amb un projecte solidari emprenedor al Sàhara. + El teu nom figurarà al nostre dossier d'equip.

Aporta-hi 50 €

2 sumadors
+ Satisfacció de col·laborar amb un projecte solidari emprenedor al Sàhara. + El teu nom figurarà al nostre dossier d'equip. + T'enviem una fotografia dedicada.

Aporta-hi 100 €

2 sumadors
+ Satisfacció de col·laborar amb un projecte solidari emprenedor al Sàhara. + El teu nom figurarà al nostre dossier d'equip. + T'enviem una fotografia de gran tamany dedicada i personalitzada.

Aporta-hi 250 €

0 sumadors
+ Satisfacció de col·laborar amb un projecte solidari emprenedor al Sàhara. + El teu nom figurarà al nostre dossier d'equip. + T'enviem una fotografia de gran tamany dedicada i personalitzada. + Farem una publicació d'agraïment a les nostres xarxes socials dedicada personalment.

Aporta-hi 500 €

1 sumadors
+ Satisfacció de col·laborar amb un projecte solidari emprenedor al Sàhara. + El teu nom figurarà al nostre dossier d'equip. + T'enviem una fotografia de gran tamany dedicada i personalitzada. + Farem una publicació d'agraïment a les nostres xarxes socials dedicada personalment. + El teu nom figurarà rotulat al nostre cotxe.

Aporta-hi 900 €

0 sumadors
+ Satisfacció de col·laborar amb un projecte solidari emprenedor al Sàhara. + El teu nom figurarà al nostre dossier d'equip. + T'enviem una fotografia de gran tamany dedicada i personalitzada. + Farem una publicació d'agraïment a les nostres xarxes socials dedicada personalment. + El teu nom figurarà rotulat al nostre cotxe. + Et portarem a fer una ruta amb el nostre cotxe per carreteres de muntanya!

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

  • Troba'ns al Facebook
    Troba'ns al Twitter
    Escriu-nos!