Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

Paguem la defensa de Jordi Borràs

Un projecte de grupbarnils

Paguem la defensa de Jordi Borràs
 • Insereix-lo en una pàgina web

GRÀCIES!

En només 12 hores s'han recollit més dels 12.000 euros que calen per donar un cop de mà a Jordi Borràs per fer front a les despeses del procés judicial al que s'enfronta després de l'agressió que va patir el passat dilluns 16 de juliol a Barcelona. Una agressió, no ho oblidem, d'un Policia Nacional.

Gràcies per haver reaccionat de manera ràpida i desinteressada, una mostra de suport immensa, però sobretot, d'estima i respecte cap a la feina de Borràs. Ara, però, seguim la campanya, perquè encara queden 43 dies. És per això que primer de tot, volem explicar-vos on aniran aquests diners.

I ara, què?
Tal i com ja vam explicar inicialment, ampliem la solidaritat a més causes contra la vulneració de drets. Així doncs, des de les entitats que han mostrat suport a aquesta campanya, hem decidit que destinarem el que seguim recollint des d'ara i fins al 6 de setembre, a donar suport a les següents causes:

* A ajudar a fer front als costos de les dues querelles contra agents antidisturbis de la Brigada Mòbil (BRIMO) dels Mossos d'Esquadra impulsades pels  fotoperiodistes Roser Vilallonga, Jordi Borràs i Àngel García pels fets ocorreguts la nit del 23 març del 2018, quan es trobaven cobrint la manifestació a favor de la república i el govern legítim, i demanant la llibertat dels presos polítics.

*A Irídia, el Centre per la Defensa dels Drets Humans. Aquesta entitat ha fet una tasca impecable denunciant la violència policial, també contra professionals de la informació. Volem destinar una part de l'import recollit a crear un fons per litigar en futurs casos estratègics de violència institucional contra periodistes.

És per això que us animem a continuar fent aportacions, perquè la causa de Jordi Borràs és només un exemple de les amenaces, intimidacions o agressions físiques que viuen els periodistes a casa nostra. De setembre a desembre de 2017, el Mapa de la Censura impulsat per Mèdia.cat en va recollir 37 casos, i aquest 2018 ja en portem 22 (13 dels quals, amb violència física).

Si ens toquen a una, ens toquen a totes. Solidaritzem-nos! Prou impunitat!

----------------------------

Dilluns 16 de juliol el periodista, fotògraf i il·lustrador Jordi Borràs va patir una agressió quan tornava de cobrir un acte. Això va passar al centre de Barcelona, quan una persona (posteriorment identificada com a inspector de la Policia Nacional espanyola), va increpar-lo i colpejar-lo mentre cridava ‘Viva España’ i ‘Viva Franco’.

La impecable tasca periodística de Borràs denunciant grups d’ultradeta fa temps que també s’ha convertit en l’arrel d’amenaces cap a ell i la seva família. Dilluns 16 aquestes amenaces es van transformar en un atac violent.

Davant d’aquesta situació, des del Grup de Periodistes Ramon Barnils, Irídia, l'Ateneu Barcelonès, el Col·legi de Periodistes de Catalunya, Òmnium Cultural, la SICOM, l'Institut de Drets Humans de Catalunya, Novact, Drets.cat, AMIC, SOS Racisme, l'Associació Catalana de Professionals, el Sindicat de la Imatge de Catalunya, el Sindicat de Periodistes de CatalunyaFundiPau - Fundació per la Pau, Unitat Contra el Feixisme i Racisme, UPIFCCol·lectiu Ciutadella i Tot Suma mostrem tot el nostre suport a Jordi Borràs, a més del màxim rebuig a aquests actes violents.


Perquè 12.000 euros?
Ara mateix, una de les preocupacions de Borràs és aconseguir finançament per fer front a les despeses de la seva defensa. És per això que engeguem aquesta campanya, amb la complicitat de TotSuma, per ajudar-lo a recaptar fons per entomar aquest procés judicial. A hores d’ara és difícil fer el recompte del que pot suposar tot el que ha de venir, però s’ha fet una primera estimació de 12.000 euros. Aquesta és, doncs, la fita que ens hem posat. Si es recapten més diners dels pressupostats inicialment serviran per cobrir possibles despeses extra del procés i, la resta, seran un donatiu a una entitat que defensi els drets humans.

Els 12.000 euros deriven del cost de la fase d'instrucció, de la fase intermitja, del judici oral, del peritatge i de la intervenció de diversos professionals a més dels impostos i de les despeses estrictes de la campanya de microfinançament.

Aquesta campanya de microfinançament té un caràcter lleugerament atípic atès que no té recompenses. Entenem que totes aquelles persones i entitats que s’hi vulguin sumar ho fan mogudes per la solidaritat amb l’agredit i conscients de la gravetat del cas i de la necessitat de resposta a la impunitat de què gaudeixen aquest tipus d’agressions massa constants en els darrers mesos.


Es busquen testimonis
En paral·lel, també volem aprofitar per fer d’altaveu de la crida que ha fet la seva defensa: si algú va ser testimoni dels fets o en té qualsevol tipus de proves gràfiques, les pot aportar a info@nemesi.cat. Tot plegat, serà de gran ajut en el procés legal que ara encara Borràs.

Autor: Xavi Herrero - Crític

Facebook     Twitter     Web

 • Fes una pregunta Tens algun dubte?
  Pregunta-li directament al creador del projecte
 • Fes un comentari Vols opinar?
  Deixa un comentari sobre aquest projecte

L'autor

grupbarnils
grupbarnils
Barcelona
El GPRB treballem en la difusió i la defensa d’un periodisme rigorós i un espai comunicatiu propi, que uneixi la cultura i la llengua catalanes.
684
sumadors
17730 €
dels 12000 necessaris
finalitzat
el 06/09/2018
Assolit 147%

Aporta-hi 5 €

182 sumadors
No hi ha recompensa

Aporta-hi 15 €

248 sumadors
No hi ha recompensa

Aporta-hi 30 €

155 sumadors
No hi ha recompensa

Aporta-hi 50 €

61 sumadors
No hi ha recompensa

Aporta-hi 75 €

4 sumadors
No hi ha recompensa

Aporta-hi 100 €

30 sumadors
No hi ha recompensa

Aporta-hi 300 €

2 sumadors
No hi ha recompensa

Aporta-hi 500 €

1 sumadors
No hi ha recompensa

Aporta-hi 1000 €

1 sumadors
No hi ha recompensa

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

 • Troba'ns al Facebook
  Troba'ns al Twitter
  Escriu-nos!