Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

Ajuda'ns a construir una Festa Major Alternativa i Popular, a Terrassa!



D'on ve la idea de FMPA?

La Festa Major Popular i Alternativa de Terrassa sorgeix arran de la inquietud d’alguns col·lectius per a replantejar el model de festa major de la nostra ciutat i per a potenciar el caràcter participatiu i comunitari que haurien de tenir unes festes locals. Vol ser una porta oberta per a totes les entitats i col·lectius del municipi que tinguin ganes de repensar la festa major, partint de la premissa que la festa i l’oci han de ser espais inclusiu construïts entre totes. La Festa Major Alternativa pretén recuperar la idea de polititzar els espais d’oci, de fer dels dies de festa major també dies de reivindicació comuna dels diferents malestars i lluites que els moviments socials i les persones de Terrassa protagonitzen.

Aquest any s’estan efectuant nombroses assemblees on hi participen varis col·lectius, amb la projecció que l’any que ve en siguin molts més. La idea és sumar i fer pinya, per tal de que la FMPA esdevingui quelcom real, quelcom representatiu per a totes les persones i col·lectius que consideren que a la festa major presentada per l’Ajuntament no acaba d’encaixar en el model de festa que vol per a la seva ciutat. Hi ha alguns punts de partida que esdevenen troncals, que com les vies d’un tren ens fan no perdre el camí per a fer d’aquest acte alguna cosa més que una mera celebració.

Premisses del projecte de FMPA de Terrassa

Volem unes festes que vagin més enllà del consumir, del ser un mer espectador, sortir del paper passiu del que només rep i de l’individualisme que aquestes pràctiques porten implícites. Apostem per unes festes on el denominador comú sigui estar juntes, compartir un espai col·lectiu, lluny de l’anonimat de ser el públic. Crear un espai per viure la festa i acompanyar-nos en el malestar social, un malestar compartit, que és intrínsec del capitalisme al qual ens oposem. En front al capital escollim la vida, la vida en comú.

Volem unes festes on el teu lloc d’origen, quants diners tens a la butxaca, amb quin sexe t’identifiques, amb qui o com follis no siguin motiu de menyspreu ni judicis.
No volem produir el millor producte ni crear rivalitats amb la festa major oficial. La FMPA no és millor ni pitjor, el que llencem és una proposta que pugui acollir a totes les que senten buida la festa major de l’Ajuntament. Buida de crítica social, buida de propostes transgressores i que qüestionin l’estat de les coses que no fa més que generar desigualtats i injustícies, buida de propostes culturals i artístiques subversives, buida d’espais de trobada per compartir.

L’organització assembleària és una aposta, de la mateixa manera que ho és crear relacions entre nosaltres horitzontals tant en la prèvia a la FMPA com en els dies en que aquesta s’efectuï. Entenem que el procés de preparació de la FMPA és tan o més important que el de realització.

Programa d'activitats

La feina que es porta fent des dels col·lectius des que van iniciar-se les assemblees ha donat fruit a un programa d'activitats ric i variat.

Divendres 29 de juny

19h Pregó-show de la II Festa Major Popular de Terrassa.

20h Inici de concerts
  • Grup guanyador del concurs de grups joves de Terrassa (1)
21:30h
  • Akelarre
akelarre







23h
  • Flux


0:30h
  • Ascensa Furore


2:00h
  • Magenta PD



Dissabte 30 de juny

11h 
  • Exposició artística permanent durant tot el dia, a càrrec d'El Corralito
  • Recollida d'aliments a càrrec de BOSA (Banc Obrer Solidari d'Aliments)
 
11h-12:30h
  • Activitats infantils: Taller de malabars a càrrec del col·lectiu Calidoscopi
 
11h-13:30h
  • Body-painting a càrrec de la Zinteta. (cal inscripció prèvia a cfptrs@gmail.com)
 
12h. Vermut solidari i combatiu
  • Presentació de BOSA (Banc Obrer Solidari d'Aliments)
  • Taula rodona antirepressiva. Amb la participació de Elgio (raper encausat per les seves lletres) i el Cas Casino (judici a dues anarquistes represaliades per un piquet informatiu).
 
14h Dinar solidari (Paella)


15h Concerts de sobretaula amb cantautors
  • Carla Collado, cantautora de Sabadell
  • Mateólika, cantautor de 9Barris
 
17h Taller d'autodefensa feminista (no mixte)


18:30h Xerrada del CDR (Comité de Defensa de la República de Terrassa)



20h Inici concerts de nit
  • Grup guanyador del concurs de grups joves de Terrassa(2)
21h
  • K-Soviet (Punk-Rock Freak de Terrassa)


22:30h
  • Niñas Perdidas (Rap combatiu i feminista de Sabadell)


00h
  • Subversa (Rap amb banda armada)


01:30h
  • DJ Marikarmen Free (Petardeo o Barbarie. Des de Sants, combatiu i tropikal)



Sobre l'autogestió

Creiem en l’autogestió; com a partir del suport mutu podem construir impossibles. S’han dissenyat diferents línies per autofinançar aquest projecte. Una ha estat organitzar al llarg dels darrers mesos xerrades i concerts a la ciutat per tal d’obtenir finançament per la FMPA. Una altra via per la qual s’ha optat és el micromecentage. Trobem aquesta eina un motor per activar la solidaritat ja sigui dels pròxims però sobretot, del que estan lluny. La campanya del Tot suma té una doble finalitat: donar a conèixer el projecte de la FMPA i al mateix temps potenciar la capacitat col·lectiva que té la comunitat per a donar suport econòmic a projectes que no en tenen.

Sobre els diners recaptats

Els diners recaptats pel Tot Suma tan sols són una petita part dels diners necessaris per a costejar la FMPA. Un acte d'aquesta envergadura té un pressupost que no és fàcil d'assumir quan no comptes ni amb subvencions ni ajudes públiques o privades. Aquests 2.000€ tenen una finalitat clara: pagar dignament a tots els artistes, tècnics i talleristes que participaran a la FMPA. Hem optat per destinar aquests diners al pla artístic, perquè creiem que molts cops es menysté la feina que realitzen músics, talleristes, tècnics o artistes en general en els marcs de Festes Majors Alternatives i volem dignificar la gran feina que fan.

Recompenses del Totsuma

Gràcies a la solidaritat de moltes persones, col·lectius, entitats, artistes, etc. estem a punt de realitzar les segones FMPA de Terrassa. I també volem agraïr la participació de totes vosaltres, mecenes d'aquest projecte, amb unes recompenses que expressin la nostra gratitud.

Got de la FMPA de Terrassa (5euros)

El magnífic got que totes i tots necessitarem per a passar la sed durant els dos dies de Festa Major.



Agenda llibertària (10 euros)


L'agenda llibertària és un projecte que porten 30 anys (sí, sí! 30 anys!) realitzant les companyes de Berguedà Llibertari. Com altres anys, l’agenda és multilingüe, inclou el calendari menstrual, el calendari per programar-te les setmanes, el calendari 2018-2019, l’horari, el calendari del pagès, i clar el directori actualitzat de col·lectius anarquistes d’arreu, mantenint les pàgines per apuntar telèfons i les pàgines en blanc per prendre notes.

      




Tiquet per a la paella del dissabte 30 de juny + Got de la FMPA (15 euros)

Dissabte ens espera una paellada popular increïblement bona. Si vols venir i comprar un tiquet solidari, aquí tens la oportunitat.  (Hi haurà opció vegana)





Bosses de roba del col·lectiu feminista Quart Creixent (15 euros)

Quart Creixent va néixer el 2016 a Terrassa fruit de la inquietud de diverses dones que consideraven que la praxi feminista podia prendre forma en l’organització col·lectiva per tenir una incidència real en la quotidianitat de la nostra ciutat. Sense perdre de vista la necessitat de posar les cures al centre, tota l’activitat s’enfoca a crear espais de formació, debat i apoderament per fer front al sistema heteropatriarcal i capitalista. La bossa de roba és fruit d’un procés intern i conta amb els dibuixos fet per les integrants del col·lectiu.





Samarreta "Solidaritat amb el Kasalet" (20 euros)

El Kasalet és un edifici que va ser okupat per un grup de joves l’any 2000 , després de passar més de 15 anys buit i abandonat. A dia d’avui s’hi reuneixen “Rudes Rebels”, SAT, AEDI, Egarenka de tralla i l’Assemblea del Kasalet. Actualment, aquest espai es troba en un procés judicial obert i és per això que s’està realitzant una campanya de solidaritat.  18 anys de lluita no és desallotjen!




Samarreta "20 anys de l'assemblea d'okupes" dissenyada per l'Assemblea d'Okupes de Terrassa (20 euros)

L'assemblea d'okupes de Terrassa va iniciar-se l'any 1997. Després de 20 anys de lluites, l'any 2017 es va celebrar el 20é aniversari, on es van dissenyar aquestes samarretes.





Samarreta "Lluitar contra l'impossible i vèncer" dissenyada per l'assemblea del Casal Popular l'Atzur (20 euros)

El Casal Popular l'Atzur és un espai okupat que va ser alliberat l'any 2013. Durant aquests 6 anys hi han passat nombrosos col·lectius i persones. L'any 2014 l'Atzur va aconseguir aturar el seu desallotjament gràcies a la solidaritat de moltes persones, i va ser en aquell moment quan es van dissenyar aquestes samarretes.




Samarreta del col·lectiu feminista Rudes Rebels (20 euros)
 

Rudes Rebels són un col·lectiu de dones format al voltant del febrer del 2016 al Kasalet.  Tot i que en un primer moment la seva intenció era organitzar-se de cara al vuit de març finalment es van establir com a col·lectiu.

Com a Rudes Rebels han organitzat tallers de sexualitat femenina, xerrades, kafetes musicals…també han organitzat, juntament amb altres col·lectius feministes de la ciutat la marxa de torxes pel 25N i la manifestació i accions reivindicatives del vuit de març de 2017 i 2018.





Samarreta del grup Subversa (20 euros)

Subversa és un grup de Barcelona que barreja estils com el rap i el metal amb lletres carregades de consciència política. Tindrem el plaer d'escoltar-los i ballar-los el dissabte 30! Vols una samarreta xulíssima?



Samarreta del grup K-Soviet (20 euros)

K-Soviet desenvolupa un punk-rock sense fronteres estilístiques. Es nodreix d'altres estils com progressiu o el post- hardcore per enriquir les seves obres, sempre amb la premissa d'una concepció força melòdica de la seva música.



Pack amb Samarreta + enganxines + xapa del col·lectiu BOSA (Banc Obrer Solidari d'Aliments) (20 euros)

BOSA és un banc solidari d’aliment que es basa en la solidaritat i la cooperació mútua entre la classe treballadora, i que rebutja la caritat dels bancs d’aliments clàssics i la substitueixen per solidaritat, de forma que no distingeix entre voluntaris i usuaris.



Samarreta "Construïm república" de la CUP Terrassa

La CUP és una organització política assambleària d'abast nacional, que s'’estèn arreu dels Països Catalans i que treballa per un país independent, socialista, ecològicament sostenible, territorialment equilibrat i deslligat de les formes de dominació patriarcals.


Samarreta dissenyada pels CDR (Comité de Defensa de la República) de Terrassa

Els CDR són un conjunt d'assemblees locals, de barri, comarcals i nacional amb l'objectiu de defensar, en primera instància, el referèndum de l'1 d'octubre i la república catalana posteriorment, des de l'estratègia de la no-violència. Les assemblees aglutinen membres d'entitats, partits polítics independentistes, sectors de l'economia o l'esport i persones independents que busquen organitzar aquesta defensa poble a poble i barri a barri.




CD del grup Subversa + tiquet per la paellada popular (30 euros)



CD del grup K-Soviet + tiquet per la paellada popular  (30 euros)


K-Soviet desenvolupa un punk-rock sense fronteres estilístiques. Es nodreix d'altres estils com progressiu o el post- hardcore per enriquir les seves obres, sempre amb la premissa d'una concepció força melòdica de la seva música. Són de Terrassa i els podrem disfrutar el dissabte 30 a la nit.



Print d'un dibuix original de l'artista terrassenca La Lila (50 euros)

Elena Ortega (1997, Terrassa). Actualment cursant il·lustració a l'escola JOSO de Barcelona. Va cursar el primer any del grau de Disseny gràfic. El seu alter ego, 'La Lila', és un personatge que reflexa els seus coneixements autodidactes com a il·lustradora. Coofundadora del projecte La Tija edicions, espai i eina de producció i divulgació de pensament crític, independent i de base a l'abast de tothom.



Dibuix original de l'artista terrassenc Gerard Pla (50 euros)

En Gerard Pla va néixer fa 25 anys i no ha perdut l’instint expressiu amb el qual naixem els éssers humans. Des de petit admirava els encaputxats que feien graffiti, i finalment va perdre la por a atacar el sistema “a través de la paret i els colors”. Una oportunitat perfecta per adquirir una petita pesa d’aquest artistàs.




Fotografia original de l'artista terrassenca Clàudia Borràs  (50 euros)

La Clàudia Borràs Amoraga és una fotògrafa de 22 anys nascuda a Terrassa. Interessada per les tècniques analògiques i alternatives busca en la fotografia una forma d’expressar els seus sentiments i inquietuds. Una fotografia del més especial s’amaga en aquesta recompensa.


Ajuda'ns a construir una Festa Major Alternativa i Popular, a Terrassa!

Facebook     Twitter    

  • Fes una pregunta Tens algun dubte?
    Pregunta-li directament al creador del projecte
  • Fes un comentari Vols opinar?
    Deixa un comentari sobre aquest projecte

L'autor

FMPopularAlternativaTRS
64
sumadors
2085 €
dels 2000 necessaris
finalitzat
el 28/06/2018
Assolit 104%

Aporta-hi 5 €

8 sumadors
Got de la Festa Major Popular i Alternativa i una gran abraçada per participar i fer-ho possible!

Aporta-hi 10 €

12 sumadors
(Queden 4 de 15 recompenses)
Agenda llibertària, dissenyada per Berguedà Llibertari i una gran abraçada per participar i fer-ho possible!

Aporta-hi 15 €

5 sumadors
(Queden 10 de 15 recompenses)
Tíquet per la paella del dissabte dia 30 de juny + Got de la FMPA i una gran abraçada per participar i fer-ho possible!

Aporta-hi 15 €

6 sumadors
(Queden 0 de 5 recompenses)
Bosses de roba del col·lectiu Quart Creixent i una gran abraçada per participar i fer-ho possible!

Aporta-hi 20 €

3 sumadors
(Queden 7 de 10 recompenses)
Samarreta "Solidaritat amb el Kasalet" dissenyada per l'assemblea del Kasalet. i una gran abraçada per participar i fer-ho possible!

Aporta-hi 20 €

0 sumadors
(Queden 10 de 10 recompenses)
Samarreta "20 anys de l'assemblea d'okupes" dissenyada per l'Assemblea d'Okupes de Terrassa, 2017. i una gran abraçada per participar i fer-ho possible!

Aporta-hi 20 €

8 sumadors
(Queden 0 de 5 recompenses)
Samarreta "Lluitar contra l'impossible i vèncer" dissenyada per l'assemblea del Casal Popular l'Atzur i una gran abraçada per participar i fer-ho possible!

Aporta-hi 20 €

1 sumadors
(Queden 0 de 1 recompenses)
Samarreta del grup Subversa i una gran abraçada per participar i fer-ho possible!

Aporta-hi 20 €

0 sumadors
(Queden 1 de 1 recompenses)
Samarreta del grup K-Soviet i una gran abraçada per participar i fer-ho possible!

Aporta-hi 20 €

1 sumadors
(Queden 0 de 1 recompenses)
Pack amb Samarreta + enganxines + xapa del col·lectiu BOSA (Banc Obrer Solidari d'Aliments) i una gran abraçada per participar i fer-ho possible!

Aporta-hi 20 €

1 sumadors
(Queden 9 de 10 recompenses)
Samarreta dissenyada pels CDR (Comité de Defensa de la República) de Terrassa i una gran abraçada per participar i fer-ho possible!

Aporta-hi 20 €

3 sumadors
(Queden 7 de 10 recompenses)
Samarreta de la CUP (Candidatures d'Unitat Popular) amb el lema "Construïm república" i una gran abraçada per participar i fer-ho possible!

Aporta-hi 20 €

8 sumadors
Samarreta del col·lectiu feminista Rudes Rebels i una gran abraçada per participar i fer-ho possible!

Aporta-hi 30 €

2 sumadors
(Queden 1 de 1 recompenses)
CD del grup Subversa + tiquet per la paellada del dissabte 30 i una gran abraçada per participar i fer-ho possible!

Aporta-hi 30 €

0 sumadors
(Queden 1 de 1 recompenses)
CD del grup K-Soviet + tiquet per la paellada del dissabte 30 i una gran abraçada per participar i fer-ho possible!

Aporta-hi 50 €

1 sumadors
(Queden 4 de 5 recompenses)
Print d'un dibuix original de l'artista terrassenca La Lila (https://www.instagram.com/lalila_fem) i l'abraçada gegantina per haver escollit la recompensa més solidària!

Aporta-hi 50 €

1 sumadors
(Queden 0 de 1 recompenses)
Dibuix original de l'artista terrassenc Gerard Pla (https://www.facebook.com/gerardplaart) i l'abraçada gegantina per haver escollit la recompensa més solidària!

Aporta-hi 50 €

2 sumadors
(Queden 4 de 5 recompenses)
Fotografia original de l'artista terrassenca Clàudia Borràs (https://www.facebook.com/claudia.borrasamoraga) i l'abraçada gegantina per haver escollit la recompensa més solidària!

Aporta-hi 100 €

0 sumadors
Pack de recompenses solidàries!!! Tria 6 recompenses de la llista i fes la teva aportació més solidària. Pensada per a col·lectius grans que vulguin apostar pel projecte de la FMPA.

Aporta-hi 500 €

2 sumadors
(Queden 3 de 3 recompenses)
APADRINA LA FMPA! Ets un col·lectiu que vol apostar per la FMPA? És la teva recompensa. TIndràs un reconeixement especial i en la propera FMPA podràs disposar d'una paradeta per a tu!

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

  • Troba'ns al Facebook
    Troba'ns al Twitter
    Escriu-nos!