Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

Esmolar l'eina de totes, per a totes. Millorar la Quartera!

Un projecte de LaQuartera



  • Insereix-lo en una pàgina web

Què és La Quartera?

La Quartera és un espai de participació popular gestionat per diferents entitats de Sabadell. Es tracta d’un espai polivalent i aglutinador al servei de les entitats amb l’objectiu de generar projectes culturals i socials transformadors.

La Quartera està formada per diferents entitats de la ciutat que hi desenvolupen les seves activitats: les cooperatives de consum Teixit de la terra i Treu banya, la Comissió de Festes Populars de Sabadell, la Cup Sabadell, la PAHC de Sabadell i el Casal Can Capablanca. Però també és l’espai de totes aquelles entitats i associacions que en moments puntuals o periòdics necessiten un lloc on reunir-se, realitzar actes o bé desenvolupar les seves activitats.

Com a espai físic és una sala on es realitzen tallers, cursos, activitats, concerts de petit format i tot tipus d’actes. A més, s’hi emmagatzemen materials d’entitats que no disposen d’espai suficient. També s’utilitza per realitzar assemblees, conferències o reunions de gran format, amb molta gent convocada. Les cooperatives de consum, que l’usen com a seu, realitzen setmanalment la recollida de cistelles de menjar ecològic.

Per adequar l’espai fa un parell d’anys vam realitzar una campanya de micromecenatge amb la qual vam recollir més de 10.000€ que ens van permetre fer els canvis més estructurals per adaptar un antic garatge a un espai polivalent i de pública concurrència.

Amb poc més d’un any de vida, La Quartera ja s’ha convertit en l’eina que volíem que fos. Un espai polivalent, compartit i multidisciplinar i ja ha estat seu de desenes d’actes de caràcter nacional, comarcal i local.


Esmolar l’eina, millorar La Quartera

Palesa la necessitat d’un espai com La Quartera, només ens porta a pensar en les potencialitats i possibilitats del projecte. Un salt endavant en la programació fixa cultural i crítica per una banda, i en la resposta a les necessitats de les entitats que l’usen per millorar l’envergadura i qualitat de les seves activitats. És per això que sent conscients del caràcter multidisciplinar i compartit de l’espai pensem en una millora, que si bé és substancial pel punt de partida actual, no és molt costosa ni desmesurada.

Es tracta, doncs, de finalitzar alguns elements bàsics, com la il·luminació de la sala (que no obligui a obrir els llums industrials cada vegada) o la barana de la rampa d’accés. Afegir un parell d’elements per a les activitats culturals, un teló i 4 focus fixos. Completar i millorar l’acomodament dels assistents i, finalment, donar una nova capa de pintura a la franja baixa de les parets (fins a l’alçada de l’altell).

Elements que en la majoria de casos instal·larem, muntarem i realitzarem nosaltres, però que tenen un cost de base que el dia a dia de Can Capablanca i de la resta d’entitats no ens permet assumir en la seva totalitat.

 

Per què col·laborar amb la Quartera?

Can Capablanca des del seu naixement, i posteriorment La Quartera, han estat eina, trinxera, motor, seu, embrió i col·laborador de moltíssimes lluites, propostes culturals i iniciatives socials i econòmiques. Sempre des del convenciment que cal eixamplar l’independentisme i l’anticapitalisme, i fer-ho des de la pràctica i la complicitat.

Aquesta és la gènesi del projecte, i aquesta és la gènesi de la proposta de millora de l’adequació de La Quartera.

Així doncs, ajuda'ns a esmolar l'eina de totes, per a totes, millorem La Quartera!

 


LES RECOMPENSES

Termes generals

Les recompenses físiques es podran recollir a Can Capablanca, per les alimentàries caldrà concretar data i hora i posar-se d'acord en el punt de recollida.

Els tallers i cursos es concretaran entre les persones que s'hi apuntin i els responsables del taller i es realitzaran en el període entre 1 de gener i 31 de juliol de 2017.

Per qualsevol dubte, qüestió o aclariment podeu contactar-nos a laquarterasbd@gmail.com

Inauguració de la Quartera amb menú degustació ecològic i espectacle el dissabte 4 de març al vespre.
APORTANT-HI 20€

Aquesta és la nostra recompensa estrella, i tot un "xollazo" que podem tirar endavant gràcies a la col·laboració  del Restaurant de Can Capablanca, les cooperatives de consum ecològic de la Quartrera i dels i les artistes compromesos/es de la nostra ciutat. Coincidirà amb l'inici de l'aniversari dels 16 anys d'història de Can Capablanca i per primer cop mostrarà la Quartera amb tot el seu esplendor. A partir de principis del 2017 anirem donant més detalls d'aquest acte en el qual només podran assistir-hi les persones que hagin sumat en aquesta recompensa.

Tiquet per la XV calçotada popular de Can Capablanca
Aportant-hi 10€

Aquesta es celebrarà el proper dissabte 18 de març a la Plaça del Treball. Et permet gaudir amb un descompte increïble de la ja tradicional calçotada. El tiquet inclou calçots fins que no puguis més, botifarres variades, seques amb cansalada, cafè i postres tot servit a taula a més dels ja tradicionals concursos, jocs i espectacle musical per fer baix

RECOMPENSES GASTRONÒMIQUES
Amb aquesta gamma de recompenses podràs col·laborar amb el nostre projecte alhora que t'emportes a canvi productes i plats casolans de màxima qualitat.


Aportant-hi 25€, gaudeix d'un magnífic pastís casolà per a 10 persones a l'estil "Kit Kat". Aquest pastís el realitzarà la Gemma, l'encarregada durant molts anys dels magnífics postres artesanals de Can Capablanca (el dia de realització és a concretar i de mutu acord).

Aportant-hi 50€, l'Ángeles, la nostra cuinera estrella en dinars populars i arrossos i fideuàs et farà una magnífica fideuà per 15 persones que te'n lleparàs els dits i et resoldrà la cuina d'un dinar familiar o amb amics i amigues. (el dia de realització es concretarà de mutu acord).

Aportant-hi 120€, l'Ángeles, la nostra cuinera estrella en dinars populars i arrossos i fideuàs et farà una magnífica fideuà per 40-50 persones que te'n lleparàs els dits i et resoldrà la cuina d'un acte o esdeveniment important que facis amb la teva gran família, entitat o col·lectiu. (el dia de realització es concretarà de mutu acord, si sumes dues recompenses es poden fer el mateix dia i per tant fer el dinar per 80-100 persones).

TALLERS I CURSOS
Amb aquestes recompenses aconseguiràs o milloraràs les teves habilitats en un ampli ventall de propostes encarades a millorar la teva salut, capacitat d'autogestió i empoderament personal. Busca i remena, segur que trobes el teu!
(tots els tallers es concretaran en funció de les persones inscrites, en cas de falta de concreció tenen una durada d'entre 2 i 4 hores que es faran en una sola sessió).

Aportant-hi 25€, "master class" de dansa fusió. Amb aquest taller introdueix-te o millora les teves habilitats en l'àmbit de la dansa fusió i expressió corporal. A càrrec de Marina López.

Aportant-hi 25€ taller de cervesa artesana. Amb aquest taller aprendràs on pots aconseguir els materials, eines i matèries primeres per fer-te la teva pròpia cervesa artesana, quin és el procés i els secrets per fer una producció a casa teva i sobretot faràs el teu primer litret de birra per degustar tranquil·lament i posar-te a prova. El taller el duran a terme l'equip de cervesers amateurs de les cooperatives de consum de La Quartera, als quals la fama de bons cerveseres els precedeix, com el Jordi, l'Irra, etc.

Aportant-hi 25€, taller d'iniciació al ganxet. Aprèn a fer les teves manufactures i fabrica't les teves peces de roba. D'aquest taller en sortiràs amb les habilitats clau per poder fer tot tipus de peces de roba i amb una peça feta per tu mateix/a.

Aportant-hi 25€, taller d'ornitologia urbana. Amb aquest taller aprendràs a conèixer les espècies d'ocells principals del nostre rodal i dels parcs de la nostra ciutat. A càrrec d'Israel Estopa. Et quedaràs sorprès/a de la gran varietat d'espècies que s'han adaptat als espais periurbans del nostre municipi.

Aportant-hi 40€, curs d'orientació a la muntanya. Amb aquest curs, a càrrec de Marçal Llobet, guia professional de muntanya, aprendràs a orientar-te per muntanyes i paratges naturals encara que no tinguis bateria o cobertura! El curs no inclou el desplaçament.

Aportant-hi 40€, excursió amb raquetes de neu i curs de construcció d'iglús. Amb aquest curs aprendràs les tècniques fonamentals per sobreviure a alta muntanya en condicions adverses. A càrrec de Xavier Rebordosa (Nebu) guia professional d'alta muntanya. El curs no inclou el desplaçament.
 


Esmolar l'eina de totes, per a totes. Millorar la Quartera!

Facebook     Twitter     Web

  • Fes una pregunta Tens algun dubte?
    Pregunta-li directament al creador del projecte
  • Fes un comentari Vols opinar?
    Deixa un comentari sobre aquest projecte

L'autor

LaQuartera
LaQuartera
Sabadell
114
sumadors
5245 €
dels 5000 necessaris
finalitzat
el 28/12/2016
Assolit 104%

Aporta-hi 5 €

5 sumadors
Estic molt curt de pasta però vull col·laborar i canvi em regalen una xapa i un trosset de pastís el dia de la inauguració!

Aporta-hi 10 €

15 sumadors
(Queden 0 de 15 recompenses)
Tiquet per la Calçotada popular de Can Capablanca a preu de saldo!
Col·labora en la Quartera i de passada adquireix el proper tiquet de la ja tradicional calçotada de Can Capablanca amb més d'un 30% de descompte!

Aporta-hi 15 €

1 sumadors
(Queden 9 de 10 recompenses)
Taller de King Boxing a càrrec dels companys i companyes del gimnàs del CSA l'Obrera "Rukeli". Introdueix-te en aquesta modalitat de lluita i coneix el magnífic gimnàs de l'Obrera!

Aporta-hi 20 €

35 sumadors
(Queden 45 de 80 recompenses)
Menú degustació ecològic
+ entrada a l'espectacle inaugural de la Quartera (dissabte 4 de març al vespre)
Només 80 privilegiats/des podran assistir a la inauguració de la Quartera degustant un magnífic menú a base de delicatessens ecològiques i amenitzat amb un espectacle musico-teatral-cultural, fet en exclusiva per l'ocasió. No et quedis sense!

Aporta-hi 20 €

0 sumadors
(Queden 5 de 5 recompenses)
Taller introductori de dansa-fusió Ara és el moment d'aprendre o recordar els passos de dansa, gaudeix d'un taller introductori de dansa.

Aporta-hi 25 €

3 sumadors
(Queden 3 de 5 recompenses)
Et portem un magnífic pastís per a celebracions! Tens un aniversari o una festa i vols quedar de meravella? Confia en la rebosteria artesanal de la tieta, dema'ns el magnífic pastís a l'estil "kit kat" per 10 persones.

Aporta-hi 25 €

7 sumadors
(Queden 3 de 10 recompenses)
Taller de Cervesa artesana a càrrec del nostre equip de cervesers artesans de les cooperatives de consum.
Aprèn a fer-te la teva pròpia birra!

Aporta-hi 25 €

10 sumadors
(Queden 0 de 10 recompenses)
Taller d'iniciació al ganxet Aprèn a fer les teves manufactures i fabrica't les teves peces de roba. Taller de 3 hores del que sortiràs amb la teva primera peça feta per tu mateix/a.

Aporta-hi 25 €

1 sumadors
(Queden 9 de 10 recompenses)
Taller d'ornitologia
Coneix la gran varietat d'ocells que poblen els espais verds de la nostra ciutat i rodal.

Aporta-hi 30 €

1 sumadors
(Queden 2 de 3 recompenses)
Kit el Carnestoltes ja arriba Kit de disfressa infantil artesana de ganxet: inclou corona, vareta, capa, pegat de pirata.

Aporta-hi 40 €

2 sumadors
(Queden 0 de 2 recompenses)
Emporta't un sopar amb menú degustació per a dues persones al restaurant de Can Capablanca. Te'n lleparàs els dits!

Aporta-hi 40 €

1 sumadors
(Queden 9 de 10 recompenses)
Curs d'orientació a la muntanya Aprèn a orientar-te i deixa de patir cada cop que vulguis anar d'excursió. No et/t'ho deixis perdre!

Aporta-hi 40 €

2 sumadors
(Queden 8 de 10 recompenses)
Curs de construcció d'iglús i excursió amb raquetes de neu
Si vols aprendre a sobreviure a alta muntanya no et perdis aquesta recompensa que t'ensenyarà a aprendre les eines i recursos per sobreviure en condicions d'alta muntanya.

Aporta-hi 40 €

7 sumadors
(Queden 3 de 10 recompenses)
Curs de cuina vegetariana
Menges massa carn i creus que és el moment de canviar d'hàbits? Aprofita aquest curset per aprendre a fer les millors delícies vegetarianes com creps, patés, hamburgueses...

Aporta-hi 50 €

1 sumadors
(Queden 9 de 10 recompenses)
Estàs fart/a de menjar ràpid? Suma aquí i et fem soci/a d'una de les cooperatives de consum ecològic de la Quartera durant tot un any, i au, a demanar la cistella de productes setmanalment!

Aporta-hi 50 €

6 sumadors
(Queden 0 de 5 recompenses)
Fideuà casolana per 15 persones
Estalvia't cuinar el proper dinar familiar i queda com un senyor/a davant la família i amics amb una de les nostres magnífiques fideuàs casolanes. Inclou que et guardem el secret i puguis emportar-te el mèrit com si l'haguessis fet tu!

Aporta-hi 50 €

4 sumadors
Associa't al Casal Popular el Tallaret Amb aquesta recompensa seràs soci/a del Casal Popular el Tallaret de la Creu Alta. Disfruta dels avantatge i activitats que et proposen! Més informació a el: http://eltallaret.cat/

Aporta-hi 75 €

2 sumadors
(Queden 2 de 4 recompenses)
Utilitza durant tot un dia la Quartera Ja que quedarà tan xula, vull poder disposar de l'espai, un cop ja estigui acabat, per realitzar-hi una activitat. (Recompensa per a entitats i col·lectius)

Aporta-hi 100 €

4 sumadors
Perquè vull!
No vull recompensa però vull aportar 100€ al projecte

Aporta-hi 120 €

1 sumadors
(Queden 1 de 2 recompenses)
Fideuà casolana per 40 persones
Tens un gran esdeveniment, acte, àpat popular i necessites algú que et doni un cop de mà amb el plat fort? Confia'ns la fideuà!

Aporta-hi 200 €

3 sumadors
Suport de col·lectius al projecte Recompensa per a col·lectius, entitats, etc que vulguin donar recolzament econòmic al projecte

Aporta-hi 500 €

3 sumadors
Súper suport al projecte Recompensa per a col·lectius, entitats, etc que vulguin donar recolzament econòmic al projecte


Blog del projecte

Descarrega't el VAL REGAL per regalar la Quartera aquestes festes!!

Ja us podeu descarregar el val regal per regalar Quartera aquestes festes! És ben senzill: 1. Sumeu a alguna de les recompenses de la Quartera 2. Descarregueu el val. 3. Ompliu-lo amb ...

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

  • Troba'ns al Facebook
    Troba'ns al Twitter
    Escriu-nos!