Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

Justicia per Juan Andrés Benítez. Dóna suport al procés judicial!

Un projecte de JusticiaJuanAndres

Justicia per Juan Andrés Benítez. Dóna suport al procés judicial!
  • Insereix-lo en una pàgina web

Qué volem

El pròxim 9 de maig, s’iniciarà
a l’Audiència de Barcelona el judici contra els mossos d’esquadra acusats de l'homicidi de Juan Andrés Benítez, 2 anys i mig després de la seva mort. La selecció dels membres del jurat popular, serà el pas previ a l'inici de la vista en la qual sis policies seran processats per homicidi i per un delicte contra la integritat moral (tortures), mentre que dos ho seran per obstrucció a la justícia.

La Campanya Justicia Juan Andrés es va sumar des del principi a l'acusació popular. Gràcies a tots els esforços col·lectius, i en especial als dels veïns i veïnes que van enregistrar i denunciar els fets, s'aconsegueix asseure a la banqueta dels acusats a aquests funcionaris amb l'objectiu d'aconseguir Justícia.

Mira aquí el vídeo de l'actuació policial (aquestes imatges poden ferir la teva sensibilitat)

I aquest vídeo de la declaració d'un testimoni del carrer Aurora que va veure des de casa el que va passar.
 

Des del primer moment, totes les despeses de la campanya han estat cobertes amb les aportacions de persones i organitzacions que durant aquest temps han col·laborat de forma anònima i activa perquè així fos, i fins ara ho hem aconseguit. Ara entrem en una nova etapa, en què s'haurà de fer un gran esforç per enfrontar un judici llarg i difícil i per tant ens haurem de tornar a mobilitzar i cercar suports.

Per això, obrim aquest procés de finançament col·lectiu adreçat a persones, col·lectius i organitzacions que entenen aquest cas com una defensa dels drets humans.

Val la pena assenyalar, que el fet que es fes pública la proposta d'expulsar l'acusació popular del cas, i deixar via lliure a un possible acord entre les parts va ser rebutjada pel jutge, i això fa que la nostra presència garanteixi la celebració del judici i poder mantenir l'acusació per homicidi dolós i delicte contra la integritat moral pels agents.

Les previsions de despesa estan al voltant dels 18.000€ que confiem aconseguir mitjançant el suport mutu i l'esforç comú. D'aquí la nostra crida a col·laborar una vegada més de la manera que considereu oportuna.

qui era Juan Andres

Us deixem aquí un relat que es va llegir a una acció a peu de carrer on s'explica qui era Juan Andrés:

"Soy Juan Andrés Benítez, nací el 7 de abril de 1963 en Jerez.  Llegué a la calle Aurora, en el Raval, el año 2001, después de haber vivido en varias ciudades: Sevilla, Londres, Málaga, Roma. Siempre he sido una persona inquieta, con ganas de conocer mundo, aproximarme a culturas diferentes a la mía, y sobre todo de emprender nuevos proyectos profesionales y personales. Hablo inglés, francés e italiano y últimamente me empezaba a atrever con el catalán, aunque sin poder evitar mi característico acento andaluz que a todo el mundo le hacía tanta gracia. Supongo que por todo esto, desde el primer momento el barrio del Raval me pareció el lugar ideal para vivir y convivir con vecinos y vecinas de todas partes, con diferentes estilos de vida, y con la libertad de una ciudad como Barcelona que hace tiempo se está dando a conocer como la ciudad de las oportunidades.

Pero en el día a día, con el paso del tiempo, mientras paseaba por sus calles para ir a trabajar, a hacer la compra, ir al gimnasio, o tomar unas copas con los amigos, se me iba ofreciendo una imagen diferente, más cruda, más dura, que hacía visible el miedo y el dolor que estaban sufriendo los vecinos del barrio.

Los actos de violencia han sido numerosos en los últimos años. Pero aquellos que han tenido una contundencia desproporcionada y que han generado la indignación de todas nosotras, han sido los que han ejercido algunos miembros de los cuerpos de seguridad sobre los que aquí vivimos.

Recuerdo con claridad algunos hechos que han marcado la vida del barrio. Uno de los primeros, fue la paliza que los mosos de escuadra dieron el 2010 a un presunto traficante de drogas, y que los vecinos y vecinas denunciaron. También, la aplicación restrictiva de las ordenanzas municipales contra los músicos de calle y las prostitutas. Nunca olvidaré a la Mary, una vecina prostituta, que murió ahogada por multas de un importe superior a los 9.000€. Fue la primera víctima mortal de la ordenanza del civismo, que le impidió seguir trabajando por no poder salir a la calle al sentirse acosada por la policía.

Pero este año ha sido con diferencia a otras épocas, uno de los momentos en los que he sentido la presión policial de una forma más violenta y continuada. Este verano sin ir más lejos, Nacho, primero, y unos días después Bertrán, en su paso por el barrio fueron objeto de los abusos de los mosos de escuadra de la comisaría de Nou de la Rambla, simplemente por el solo hecho de mirar e increpar verbalmente a patrullas que identificaban y retenían con violencia a personas inmigrantes. Los dos al intervenir fueron agredidos y detenidos.

Poco después, también tuvo gran repercusión las redadas homófobas que sufrió el colectivo al que pertenezco en los locales de la calle Robadors, precisamente el día de la Liberación de Lesbianas, Gais, Trans y Bisexuales, y le dieron una paliza a uno de los músicos que actuaba en el Bar 23.

En el barrio en el que tan libre me había sentido al llegar, hace ya 13 años, comencé a tener miedo. Miedo de ser perseguido, miedo de ser testigo de abusos policiales, miedo de no saber cómo reaccionar ante hechos tan graves.​

Y la madrugada del 6 de octubre de 2013, después de la paliza que me dieron los mosos de escuadra, morí en la puerta de mi casa de la calle Aurora del Raval de Barcelona. Algunos de mis vecinos intentaron ayudarme pero no lo consiguieron porque los mismos agentes lo impidieron.​"


Qui som

CAMPANYA JUAN ANDRÉS BENÍTEZ

Arran de la mort de Juan Andrés Benítez, en el curs d’una actuació policial dels Mossos d’Esquadra, la nit del 5 d’octubre de 2013 al barri del Raval de Barcelona, tot un seguit d’entitats, veïnals, de l’àmbit LGTB i d’altres compromeses amb l’eradicació de l’abús i la impunitat policial van iniciar una campanya per a denunciar i exigir justícia davant la gravetat d’aquesta injustificable agressió policial i de conductes posteriors d’aquell cos policial, tendents a pressionar el veïnat per a l’eliminació de les gravacions de la seva actuació. Aquesta campanya ve sumant accions tan diverses com ofrenes florals, actes culturals, xerrades –debat, manifestacions, protestes al Ple del Districte, etc.

La defensa dels drets humans i aquesta mateixa exigència de justícia, va motivar que es presentés una querella criminal en contra dels agents responsables d’aquells fets i vingui actuant com a acusació popular des del 7 de novembre, aportant proves i intervenint a totes les actuacions judicials. Aquesta associació, al llarg dels darrers anys ha actuat en casos judicials en supòsits de maltractament a dependències policials o en centres penitenciaris, també ha actuat impugnant normes que vulneren els drets civils i les llibertats ciutadanes, com l’Ordenança del Civisme o el Reglament de desenvolupament de la Llei d’Estrangeria.

Alguns dels grups i associacions que van iniciar el moviment Justicia Juan Andrés:
Familiars i amics de Juan Andrés
Associació Cultural el Raval-El Lokal
Assemblea del Raval
Front d’Alliberament Gai de Catalunya (FAGC)
Rereguarda en Moviment

 

per que
 

Després de 30 mesos de procés judicial, en el què s'ha fet avançar l'investigació, ara encetem l'etapa de judici. Ara més que mai necessitarem recolzament per fer difusió del cas i per recolzar la tasca de l'equip legal que s'enfronta al judici.  

Els diners que recollirem es destinaran a col·laborar amb les diferents despeses dels costos del judici.

 

Que hem fet

Un deixem aquí algunes mostres d'accions que hem fet:

Vídeo de suport "Ven a mi"

Una de les manifestacions que s'han fet al barri demanant justícia

Fotografies de la manifestació

Fotografies de l'Escrache que vam fer a la Merce Homs, regidora del barri durant el període en le que va morir Juan Andrés

Vídeo de l'alliberament de l'espai popular Agora Juan Andrés

Lip Dub "El Barri No Està En Venda"

Publicació feta per diferents escriptors i artistes relacionades amb el barri

Pots veure molta més informació al nostre bloc.
 



Col·labora amb la campanya Justícia para Juan Andrés Benítez. Prou Impunitat, Prou brutalitat.

Facebook     Twitter     Web

  • Fes una pregunta Tens algun dubte?
    Pregunta-li directament al creador del projecte
  • Fes un comentari Vols opinar?
    Deixa un comentari sobre aquest projecte

15
sumadors
720 €
dels 10000 necessaris
finalitzat
el 24/04/2016
Assolit 7%

Aporta-hi 10 €

0 sumadors
(Queden 20 de 20 recompenses)
1 CD de música de l'artista del barri Plutón: Pastillas y polvos

Aporta-hi 10 €

4 sumadors
Aportació solidaria.

Aporta-hi 10 €

2 sumadors
3 Xapes de la Campanya JusticiaJuanAndrés

Aporta-hi 10 €

2 sumadors
Val per 1 tiquet per la paellada popular durant les festes alternatives del Raval el dissabte 16 de juliol

Aporta-hi 10 €

0 sumadors
Val per 1 consumició durant les festes alternatives del Raval del 14 al 17 de juliol

Aporta-hi 20 €

0 sumadors
Recopilació de tot el material audiovisual que ha realitzat el col·lectiu Fotomovimiento durant els últims 3 anys a la campanya Justicia Juan Andrés

Aporta-hi 20 €

0 sumadors
Disc de música "Mataron a Juan Andrés" del grup local Super Spanish Combo

Aporta-hi 20 €

0 sumadors
(Queden 6 de 6 recompenses)
1 vermut a la Bodega d’en Rubén, al carrer Robadors 33, Barcelona

Aporta-hi 20 €

0 sumadors
Samarreta de la Campanya JusticiaJuanAndrés

Aporta-hi 30 €

0 sumadors
(Queden 5 de 5 recompenses)
Llibre de fotografies del col·lectiu Fotomovimiento. 4 años de testimonio fotográfico: del 15M a la Ley Mordaza

Aporta-hi 30 €

1 sumadors
Aportació solidaria.

Aporta-hi 30 €

1 sumadors
(Queden 9 de 10 recompenses)
Llibre "Cróniques del 6" de David Fernández de l'editorial Virus

Aporta-hi 30 €

1 sumadors
Samarreta exclusiva per al micromecenatge + 3 xapes de la Campanya Justicia Juan Andrés

Aporta-hi 30 €

0 sumadors
Val per 4 consumicions durant les festes alternatives del Raval del 14 al 17 de juliol

Aporta-hi 30 €

0 sumadors
Pack de tots els cartells que hem realitzat durant aquests 30 mesos

Aporta-hi 30 €

0 sumadors
(Queden 10 de 10 recompenses)
Una escultura africana feta a mà per un veí del barri: Ibrahima Seydi

Aporta-hi 40 €

0 sumadors
(Queden 5 de 5 recompenses)
Passi complert d'un mes al gimnàs Sant Pau, inclou accés a classes, sauna seca, sauna de vapor, jacuzzi i piscina (Rda. Sta. Pau 46)

Aporta-hi 40 €

0 sumadors
(Queden 4 de 4 recompenses)
Cistella de fruites i verdures ecològiques de la Cooperativa de consum crític Cooxino

Aporta-hi 50 €

1 sumadors
Aportació solidaria.

Aporta-hi 50 €

0 sumadors
Samarreta de la Campanya JusticiaJuanAndrés + Pack de tots els cartells que hem realitzat durant aquests 30 mesos + 3 xapes de la Campanya Justicia Juan Andrés

Aporta-hi 60 €

0 sumadors
Samarreta exclusiva per al micromecenatge + Pack de tots els cartells que hem realitzat durant aquests 30 mesos + 3 xapes de la Campanya Justicia Juan Andrés

Aporta-hi 60 €

0 sumadors
(Queden 5 de 5 recompenses)
Tall de cabell a "La Pelu" del carrer Templers 6, Barcelona

Aporta-hi 60 €

0 sumadors
(Queden 10 de 10 recompenses)
Packs de 5 llibres de l’editorial el Lokal: Poeta Muerta de Patricia Heras La insurrección de una fábrica de la Assemblea del Raval La huelga de los alquileres de Manel Aixa Pàmpols Grups autònoms de Joni D. La Torre de la Serra de Joni D.

Aporta-hi 100 €

1 sumadors
Samarreta exclusiva per al micromecenatge + Samarreta de la Campanya JusticiaJuanAndrés + Pack de tots els cartells que hem realitzat durant aquests 30 mesos + 3 xapes de la Campanya Justicia Juan Andrés

Aporta-hi 100 €

1 sumadors
Aportació solidaria.

Aporta-hi 200 €

0 sumadors
Val per 1 tiquet per la paellada popular durant les festes alternatives del Raval el dissabte 16 de juliol + Val per 4 consumicions durant les festes alternatives del Raval del 14 al 17 de juliol + Samarreta exclusiva per al micromecenatge + Samarreta de la Campanya JusticiaJuanAndrés + Pack de tots els cartells que hem realitzat durant aquests 30 mesos + 3 xapes de la Campanya Justicia Juan Andrés

Aporta-hi 200 €

0 sumadors
Aportació solidaria.

Aporta-hi 300 €

0 sumadors
(Queden 1 de 1 recompenses)
Una actuació de col·lectiu del barri Teatre Sobre la Marcha. Dia i actuació a concretar

Aporta-hi 300 €

1 sumadors
Aportació solidaria

Aporta-hi 400 €

0 sumadors
Recompensa per col·lectius. T'oferim l'espai de l'Agora Juan Andrés amb tot l'equipament necessari al nostre abast perquè organitzis una festa un dia a concretar

Aporta-hi 500 €

0 sumadors
Aportació solidaria.

Aporta-hi 1000 €

0 sumadors
Aportació solidaria.

Aporta-hi 2000 €

0 sumadors
Aportació solidaria.


Blog del projecte

Tancament del procés de micromecenatge
Davant l'inici del Judici pel cas Juan Andrés per al dia 9 de maig, la Campanya #JusticiaJuanAndres va obrir un projecte a TotSuma: Justícia per Juan Andrés Benítez. ...

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

  • Troba'ns al Facebook
    Troba'ns al Twitter
    Escriu-nos!