Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

Espai Sopa de Lletres

Un projecte de Sopa_de_Lletres

Espai Sopa de Lletres
  • Insereix-lo en una pàgina web

L'Espai Sopa de Lletres avança amb pas ferm gràcies a tots vosaltres. En pocs dies hem assolit l'objectiu renovat, i encara queda un bon tram de campanya per fer. Amb la vostra empenta molt aviat ho tindrem tot a punt! No ens aturem: som-hi que tenim moltes ganes d'obrir i acollir-vos al nou Espai Sopa de Lletres!


HEM ACONSEGUIT L’OBJECTIU INICIAL!

ANIREM MÉS ENLLÀ!

 

Estem molt contents: la campanya per tirar endavant l'Espai Sopa de Lletres ha estat un èxit. Ens vam fixar un objectiu important, però vosaltres l’heu fet modest: en menys de la meitat dels dies que tenim per arribar-hi, ens heu aportat els 4.400€ que ens vam proposar inicialment. Gràcies, gràcies, gràcies.


A totSuma les regles del joc estableixen que les campanyes duren 44 dies, i això vol dir que encara en tenim molts per davant. La vostra resposta formidable ens encoratja a ampliar l’objectiu inicial: podrem continuar sumant fins a reunir 6.000€? Ens hi ajudeu? Gràcies!



SOPA DE LLETRES: DE LA BOTIGA A L'ESPAI
 
Fa dos anys vam obrir al barri d'Horta de Barcelona la botiga de plats cuinats Sopa de Lletres, que ofereix alimentació saludable, consell dietètic i, un cop al mes, una activitat cultural a peu de carrer. Aquesta tardor al costat de la botiga estrenarem un nou local: l’Espai Sopa de Lletres servirà esmorzars i berenars, aperitius i tapes als migdies, i els tradicionals esmorzars de forquilla els caps de setmana, en un ambient agradable i sense soroll. Com ja fem a la botiga (ho explica, i moltes més coses, aquest article d'El Periódico), es vetllarà per la qualitat dels ingredients, s'apostarà per productes de la terra i es promouran especialitats dels Països Catalans. I reforçarem la programació d’activitats amb una aposta decidida per la cultura de proximitat.




SOM EL QUE MENGEM, SOM EL QUE LLEGIM
 
L'Espai Sopa de Lletres posarà a l'abast dels clients, amics i públic general una selecció de propostes culturals. Durant el darrer any, des de la botiga hem organitzat lectures i trobades a l'entorn d'algun llibre: hem compartit la novel·la L’entrepà de Salvador Giralt, les rimes ben dites de Josep Pedrals o Blanca Llum Vidal, els poemes i les cançons de Víctor Obiols, o els versos amb joc de paraules d’August Bover. Jordi Xandri i Sagi Tarbal han mostrat en viu el diàleg entre poesia i pintura. Amb els Amics dels Clàssics hem descobert la ironia d’Anselm Turmeda i el seu ase. Carles Puche i Joan López ens han dut històries secretes del Montseny. Agustí Soler, veí del barri, la vida singular de Pepeta Moreu, l’amor impossible de Gaudí. I Oriol Comas i Màrius Serra han presentat els jocs de lletres de Verbàlia. Aquí trobareu una crònica de la lectura de Giralt a La Vanguardia, per Màrius Serra, i aquí una altra de La disputa de l'ase.



D'aquesta manera i de mica en mica, la poesia d'avui i la tradició literària catalana, també les històries locals i els jocs de taula, s'han fet presents a peu de carrer, en un indret on mai no s'havien fet sentir obertament. I amb una notable acceptació entre els clients i el veïnat, que no se sorprenen de trobar menjar acompanyat de llibres —com explicava aquest reportatge del diari Ara— i en demanen com més va més.
 
Ara, des del nou Espai, aquestes propostes podran abastar altres dimensions de l'experiència cultural, amb una programació regular que atendrà també específicament, d'una banda, nens i joves i, de l'altra, la divulgació qualificada en alimentació i salut. Preveiem dur a terme sessions de tast de productes de la terra, tallers de jocs de taula, sessions de lectura en veu alta, tertúlies amb escriptors i artistes, sempre amb la intenció de compartir amb naturalitat l’experiència cultural. I el millor cafè.






QUÈ NECESSITEM?
 
Per obrir l'Espai Sopa de Lletres estem condicionant el local annex a la botiga. Gràcies a una capitalització d'atur i al crèdit bancari que s’ha guanyat Sopa de Lletres hi estem tirant endavant la infrastructura essencial: els serveis, l'obrador, la barra.
 
Però no en tenim prou. La vostra col·laboració és imprescindible perquè ampliem el nostre programa d'activitats culturals i puguem moblar adequadament el local. A això destinarem els 4.400€ que ens hem fixat com a objectiu. I tots els que ens vulgueu aportar de més, si feu possible que hi arribem!
 
La millor recompensa que podem oferir a la vostra generositat és un tast del que tenim i del que fem: la degustació d'algunes de les nostres especialitats, acompanyades amb vi o cervesa del país i un bon cafè. I l’ampliació de les propostes d’activitats, en què treballem amb entusiasme per sorprendre-us encara més.
 
Us esperem a l'Espai Sopa de Lletres, al carrer Hedilla 110 del barri d'Horta de Barcelona, on a partir del mes de novembre tindrem les recompenses i moltes més coses a punt.
 



QUI SOM?
 
Sopa de Lletres és un projecte d'Oriol Izquierdo i Dolors Borau, al qual s'incorpora ara Cecília Borau. Oriol Izquierdo, llicenciat en filosofia, és escriptor i professor a la Facultat de Comunicació Blanquerna (Universitat Ramon Llull), i ha estat director literari d'Edicions Proa i director de la Institució de les Lletres Catalanes. Dolors Borau, escriptora i diplomada en nutrició humana i dietètica, va obtenir el premi de l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació (societat filial de l’Institut d’Estudis Catalans) pel treball Programa d’intervenció educativa per millorar l’estat nutricional dels paralítics cerebrals (2004) i està escrivint una guia sobre alimentació i càncer. Cecília Borau, llicenciada en sociologia i amb una àmplia experiència en el camp de les cafeteries i les cerveseries (nivell d'usuari avançat), està encantada de posar-se darrere la barra.

Llegum i lectures a l'aparador de Sopa de Lletres

Facebook     Twitter    

  • Fes una pregunta Tens algun dubte?
    Pregunta-li directament al creador del projecte
  • Fes un comentari Vols opinar?
    Deixa un comentari sobre aquest projecte

L'autor

Sopa_de_Lletres
Sopa_de_Lletres
Barcelona
Sopa de Lletres · Alimentació, salut i cultura és un projecte de Dolors Borau, dietista, Oriol Izquierdo, escriptor i gestor cultural, i Cecília Borau, sociòloga.
152
sumadors
7620 €
dels 4400 necessaris
finalitzat
el 03/10/2015
Assolit 173%

Aporta-hi 5 €

6 sumadors
Una canya ben tirada o un cafè especial de L'Espai, i una xapa de Sopa de Lletres.

Aporta-hi 10 €

11 sumadors
Una canya ben tirada amb una tapa o un cafè especial de L'Espai amb una pasta, i una xapa de Sopa de Lletres.

Aporta-hi 20 €

33 sumadors
Una canya ben tirada amb una tapa o un cafè especial de L'Espai amb una pasta, per a dues persones, i dues xapes de Sopa de Lletres.

Aporta-hi 35 €

22 sumadors
Un aperitiu tradicional per a dues persones. Un dels nostres llibres dedicats. Dues xapes de Sopa de Lletres.

Aporta-hi 50 €

53 sumadors
Degustació de platillos de L'Espai per a dues persones amb beguda. Una samarreta amb els nostres lemes: "som el que mengem" o "som el que llegim". Tres xapes de Sopa de Lletres.

Aporta-hi 100 €

23 sumadors
Degustació de platillos de L'Espai per a dues persones amb beguda. Un dels nostres llibres dedicats. Dues samarreta amb els nostres lemes: "som el que mengem" o "som el que llegim". Quatre xapes de Sopa de Lletres.

Aporta-hi 200 €

3 sumadors
Degustació de platillos de L'Espai per a dues persones amb beguda. Tast de postres de la casa. Un dels nostres llibres dedicats. Un dels jocs Verbàlia de Màrius Serra i Oriol Comas. Dues samarretes amb els nostres lemes: "som el que mengem" o "som el que llegim". Sis xapes de Sopa de Lletres.

Aporta-hi 500 €

1 sumadors
Assistència per a dues persones a una sessió de tast de productes de la terra (formatge, oli, vi, etc). Degustació de platillos de L'Espai amb beguda per a dues persones. Tast de postres de la casa. Dos dels nostres llibres dedicats. Un dels jocs Verbàlia de Màrius Serra i Oriol Comas. Dues samarretes amb els nostres lemes: "som el que mengem" o "som el que llegim". Deu xapes de Sopa de Lletres.


Blog del projecte

Espai Sopa de Lletres obre les portes
Ens ha costat, perquè una obra pots arribar a saber quan la comences però difícilment quan i com l'acabes. Ens ha costat, sí, però finalment l'Espai Sopa de Lletres ...

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

  • Troba'ns al Facebook
    Troba'ns al Twitter
    Escriu-nos!