Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

Aturem l'autopista C-32

Un projecte de aturemc32


​Els municipis de Blanes i Lloret a la Costa Brava Sud, pateixen importants problemes de trànsit durant l'estiu. La Generalitat proposa com a solució allargar l'autopista C-32 fins a Lloret. El traçat afectaria un important paratge natural i cultural, on es troben els Santuaris del Vilar i de St. Pere del Bosc, l'Àngel de Lloret i l'Ermita de les Alegries, tots ells amb un fort valor històric i sentimental.

Santuari del Vilar

El bosc afectat, és un dels darrers paratges naturals existents en aquest territori tant densament urbanitzat, que a més te un gran valor lúdic per els habitants de Blanes i Lloret que l'utilitzen per passejar, anar en bici o gaudir de la natura. 
Per conservar aquest important Patrimoni Natural i Cultural, es va crear la plataforma Aturem la C-32, que rebutja l'autopista i defensa les alternatives al projecte. Les alternatives passen per millorar les carreteres existents d'accés a ambdós municipis, ja què el moviment entre municipis representa el 70% del trànsit registrat, i per tant les actuacions en aquestes carreteres resoldrien millor els problemes de mobilitat. 



En canvi, la Generalitat prioritza l'autopista C-32 per motius econòmics, ja què la concessionària Abertis finançaria aquesta infraestructura, que te un cost de 77 MEur. Abertis a canvi renovaria la concessió de l'autopista C-32 al Maresme, que finalitza l'any 2021, cosa que ha generat un gran rebuig per part dels veïns del Maresme. 

Les alternatives tenen un cost econòmic menor, i no tenen cap impacte mediambiental, ja que es tracta d'actuacions sobre la xarxa viària existent, i tampoc impliquen renovar concessions d'autopistes. Però la manca de recursos per part de l'administració els empeny a prioritzar l'allargament de l'autopista, malgrat l'impacte ambiental que suposaria.



L'objectiu de la Plataforma Aturem la C-32 és aconseguir recursos per informar als veïns de Blanes i de Lloret de Mar, de quin és l'impacte de l'autopista, i de quines alternatives existeixen. Així com també, reclamar a l'administració que no cedeixi a les pressions de les grans empreses concessionàries i respecti la voluntat del poble, i garanteixi la salvaguarda del valuós Patrimoni Natural i Cultural per les generacions futures. 

LES RECOMPENSES
 

 

Aturem l'autopista C-32

Facebook     Twitter     Web

  • Fes una pregunta Tens algun dubte?
    Pregunta-li directament al creador del projecte
  • Fes un comentari Vols opinar?
    Deixa un comentari sobre aquest projecte

L'autor

aturemc32
133
sumadors
3100 €
dels 3000 necessaris
finalitzat
el 05/08/2015
Assolit 103%

Aporta-hi 5 €

15 sumadors
(Queden 391 de 400 recompenses)
Enganxina i xapa d'Aturem la C32, enviament postal inclòs

Aporta-hi 10 €

35 sumadors
(Queden 179 de 200 recompenses)
Una samarreta d'Aturem la C32, talla a escollir i lliurament postal inclòs

Aporta-hi 15 €

11 sumadors
(Queden 45 de 50 recompenses)
Entrada i visita guiada al Jardí Tropical de Pinya de Rosa a Blanes, durant el primer cap de setmana del mes de setembre

Aporta-hi 20 €

29 sumadors
(Queden 131 de 150 recompenses)
Samarreta d'Aturem la C-32 i ticket pel dinar popular contra la C32 que es realitzarà al Santuari del Vilar de Blanes el primer cap de setmana del mes de setembre

Aporta-hi 30 €

33 sumadors
(Queden 19 de 40 recompenses)
Samarreta d'Aturem la C-32 i Snorkel guiat a la via Brava de la platja de Fenals de Lloret de Mar, amb la col·laboració de la Casa del Mar www.xatrac.org. Últim cap de setmana del mes d'agost.

Aporta-hi 60 €

9 sumadors
(Queden 17 de 20 recompenses)
Donatius d'Entitats i Associacions col·laboradores

Aporta-hi 150 €

0 sumadors
(Queden 10 de 10 recompenses)
Donatius d'Entitats i Associacions col·laboradores

Aporta-hi 400 €

1 sumadors
(Queden 9 de 10 recompenses)
Donatius d'Entitats i Associacions col·laboradores

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

  • Troba'ns al Facebook
    Troba'ns al Twitter
    Escriu-nos!