Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

Àlex i Biel: condemnats per mostrar una estelada i cridar independència

Un projecte de Fund_Catalunya


ACTUALITZACIÓ -22 d’abril de 2015-

En data 18 d’abril la Subdelegació del Govern ha comunicat l’arxivament del procediment administratiu obert contra Àlex Molina. El projecte de micromecenatge continua atès que el procediment administratiu contra el Biel Noguera segueix obert i que els recurs d’empara derivat del procés judicial contra l’Àlex Molina està pendent de resolució. Tenint en compte aquest precedent la defensa del Biel presentarà un recurs contenciós administratiu.
 
La FUNDACIÓ CATALUNYA dóna suport a aquelles persones que hagin estat víctimes d'abusos, tracte discriminatori o repressió per part dels poders públics, amb motiu de l'exercici de llurs drets lingüístics o per accions en reivindicació de les llibertats nacionals de Catalunya. Exemples

- La Fundació Catalunya (FC) dóna suport al cas del Biel i l'Àlex i aporta els 500€ inicials
- Si superem l'import de totes les despeses per pagar, la FC la destinarà a casos semblants
- Si et cal el nostre ajut, escriu-nos info@fundaciocatalunya.cat

TESTIMONI DE L'ÀLEX I EL BIEL

Àlex Molina i Biel Noguera formaven part d'un grup d'uns cent cinquanta afeccionats de la Penya que van assistir al partit entre el CAI Saragossa i el Joventut de Badalona. Animaven l'equip amb una estelada i amb crits d'independència, i això va fer que s'hi apropés un grup d'agents de la policia espanyola que els van cridar l'atenció. Van fer identificar un dels joves, en aquest cas a l'Àlex, el van reduir, el van agredir i se'l van endur a la comissari, on va passar-hi una nit. 
"Animàvem la Penya, hem tret una estelada que dúiem i hem cridat independència, em van demanar que m'identifiques, i quan vaig pujar a buscar el DNI, em van agafar i em van fer caure al terra"
La policia li va imputar un delicte de resistència llei a l'autoritat. Segons la versió de la policia l'Àlex impedia la visió d'altres espectadors i no va voler-se identificar, el van detenir per desobediència a l'autoritat. Molina va ser reduït amb violència,  emmanillat i detingut, i va passar la nit a la comissari. D’aquí se’n va derivar un procés judicial pel qual ha estat condemnat a una multa de 300 euros que ha estat recorreguda. A banda d’això se li va obrir un procediment administratiu  sancionador on se’l multava amb 4.000 euros i se li prohibia l’accés a un recinte esportiu durant un any. A data de 18 d’abril la Subdelegació del Govern ha comunicat l’arxivament d’aquesta sanció i prohibició.
En Biel s'enfronta a una sanció de 3000 euros i la prohibició d'entrar a qualsevol recinte esportiu durant un període de sis mesos. Està acusat d'haver proferit crits i insults contra l'afició del CAI Saragossa durant el partit de la Lliga Endesa en què Àlex Molina va ser detingut per exhibir una estelada.

La Policia sosté que va cridar "Puta España, todos muertos". Segons el seguidor de la Penya, en acabar el partit i mentre es dirigia al lavabo, va exclamar "Força Penya!". En aquest moment, se li van apropar tres agents de policia i el van arraconar contra la paret, agafant-lo de la samarreta pel pit. Els policies li van demanar el DNI i li van preguntar  d'on era. En Biel va dir: "de Santa Coloma de Gramenet, Catalunya", li  van tornar a preguntar i en escoltar per segon cop la mateixa resposta, un dels agents va dir: "Ahora, por gilipollas, te va a caer una multa de 3000 euros". Acte seguit i després de la intervenció d'un company del noi que va dialogar amb els policies, Biel va poder abandonar el recinte esportiu.
La defensa del Biel ha sol·licitat a la Subdelegació del govern a Saragossa que procedeixi a l'arxiu de l'expedient sancionador o que, en el seu defecte, substitueixi la petició de 3.000 euros de multa que deriva d'una infracció greu per la consideració de falta lleu "atès que de les paraules del jove seguidor de la Penya no es pot inferir que hi hagués reiteració o perjudici tangible per a ningú". La resposta per part de l'Administració ha estat obviar tots els escrits presentats per la defensa.

DESPESES DEL PROCÉS

Les despeses derivades del procés sumen 8.100€, és per aquest motiu que demanem el vostre suport, si més no per poder cobrir part de despesa. Moltes gràcies!
 
- Factures de l'advocat i procurador: 1.100€
- Sancions administratives: 3.000 euros la sanció del Biel (més la prohibició d'accés a una recinte esportiu durant 6 mesos).
-  Interposició de recurs contenciós administratiu contra les sancions administratives interposades al Biel: 1.950 €.
- Els 2.050 € restants es destinaran a les despeses que es derivin de la imputació per fals testimoni del Biel i quatre testimonis que van declarar en el judici d’Àlex Molina. 

EL CAS ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ

EL CAS ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ


Condemnat a 300 euros l'aficionat de la Penya que va exhibir una estelada

Àlex Molina i Biel Noguera: condemnats per mostrar una estelada

300 euros de multa per un aficionat de la penya per mostrar una estelada a Saragossa

Demanen 300 euros de multa per mostrar una estelada

Condemna a un jove seguidor de la Penya que va exhibir una estelada 

Torna a Badalona el seguidor de la Penya detingut a Saragossa per mostrar una estelada 

La comissió antiviolència demana una multa de 4.000 euros per l'aficionat de la Penya Àlex Molina 

Multa de 4.000 euros per l'aficionat de la Penya per exhibir una estelada 

Antiviolència s'acarnissa amb l'aficionat de la Penya

Multa per lluir una estelada

Condemnem amb 300 euros l'aficionat de la Penya que va ser detingut per portar una estelada a Saragossa

Un segon aficionat de la Penya s'enfronta a una sanció de 3.000 euros

La Fiscalia demana 300 euros de multa per al seguidor del Fiatc Joventut que va mostrar una estelada a Saragossa


 
Mostres de Suport
 
Comunicat La Cantonada 'No pot ser que un noi sigui detingut, emmanillat i passi la nit al calabós per portar una bandera.

Esmorzar popular per donar suport a l'aficionat del Fiatc Joventut que va ser detingut per una estelada




Àlex i Biel: condemnats per mostrar una estelada i cridar independència

Facebook     Twitter     Web

  • Fes una pregunta Tens algun dubte?
    Pregunta-li directament al creador del projecte
  • Fes un comentari Vols opinar?
    Deixa un comentari sobre aquest projecte

L'autor

Fund_Catalunya
Fund_Catalunya
Barcelona
La FUNDACIÓ CATALUNYA FONS té per objecte, sense cap finalitat de profit, la defensa dels drets nacionals dels catalans, tant individuals com col·lectius, i especialment els reconeguts per la Declaració Universal dels Drets Humans de les Nacions Unides, de 10 de desembre de 1948.
304
sumadors
8500 €
dels 8100 necessaris
finalitzat
el 27/05/2015
Assolit 104%

Aporta-hi 10 €

150 sumadors
Agraïments a les xarxes socials i al web de la Fundació.

Aporta-hi 20 €

105 sumadors
Agraïments a les xarxes socials i al web de la Fundació, més un diploma.

Aporta-hi 50 €

34 sumadors
Agraïments a les xarxes socials i al web de la Fundació, un diploma i un dossier detallat del cas.

Aporta-hi 100 €

7 sumadors
Agraïments a les xarxes socials i al web de la Fundació, un diploma, un dossier detallat del cas i una tertúlia amb en Biel, l'Àlex, els advocats i Patrons de la Fundació Catalunya.

Aporta-hi 200 €

5 sumadors
Agraïments a les xarxes socials i al web de la Fundació, un diploma, un dossier detallat del cas i una tertúlia amb en Biel, l'Àlex, els advocats i Patrons de la Fundació Catalunya, i una estelada.

Aporta-hi 500 €

3 sumadors
Reconeixement de l'entitat al web de la Fundació Catalunya i esment en totes els actes públics. Acte de l'Àlex i en Biel i de membres de la Fundació Catalunya a la seu de l'entitat.


Blog del projecte

La Subdelegació del Govern a Saragossa arxiva la multa contra Àlex Molina i manté vigent la sanció contra Biel Noguera

Sóc en Marcel Molina, cosí i advocat de l’Àlex, i qui li ha portat la direcció lletrada tant de l’assumpte penal com de l’assumpte administratiu derivats ...

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

  • Troba'ns al Facebook
    Troba'ns al Twitter
    Escriu-nos!