Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

Àlex i Biel: condemnats per mostrar una estelada i cridar independència

Un projecte de Fund_Catalunya

Articles

Dimecres, 22 d'abril

La Subdelegació del Govern a Saragossa arxiva la multa contra Àlex Molina i manté vigent la sanció contra Biel Noguera

La Subdelegació del Govern a Saragossa arxiva la multa contra Àlex Molina i manté vigent la sanció contra Biel Noguera

Sóc en Marcel Molina, cosí i advocat de l’Àlex, i qui li ha portat la direcció lletrada tant de l’assumpte penal com de l’assumpte administratiu derivats dels fets ocorreguts el passat 5 d’octubre al Pavelló Príncipe Felipe de Saragossa. A continuació us explicaré com han anat ambdós processos:
El procés judicial va començar amb la detenció de l’Àlex i la condemna el dia 20 d’octubre de 2014, per part del Jutjat d’Instrucció núm. 5 de Saragossa, per una falta de desobediència lleu a l’autoritat a pagar una multa de 300,00 €. A més, va decidir que s’iniciés un procediment per fals testimoni contra els cinc testimonis que vam aportar al judici, perquè el Jutge va considerar què com que eren amics de l’Àlex havien mentit.
Contra aquesta sentència hi vam interposar un recurs d’apel·lació que va ser desestimat per la Secció 6a de l’Audiència Provincial de Saragossa, sense resoldre totes les nostres al·legacions. Arrel d’això vam interposar-hi un recurs d’empara al Tribunal Constitucional. Com que aquest recurs no produeix la suspensió de la condemna fins que no es resolgui, a l’Àlex li va tocar pagar els 300,00 € de la multa. Actualment el recurs està pendent d’admissió a tràmit tot i que el Tribunal ja ha reclamat tant al Jutjat d’Instrucció com a la Secció de l’Audiència, una còpia dels expedients.
Paral·lelament a la via judicial la Subdelegació del Govern, a petició de la Comissió Estatal contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància a l’esport, va iniciar un procediment administratiu sancionador on se li demanava a l’Àlex una multa de 4.000,00 € i 12 mesos de prohibició d’entrada a recintes esportius. Contra aquesta decisió hi vam formular les corresponents al·legacions. El procés ha estat suspès, ha petició nostra, fins que no es resolgués definitivament la via judicial. Ara, la Subdelegació del Govern ha decidit arxivar el procediment fent cas a les nostres al·legacions perquè considera que si els fets ja han estat sancionats per via penal no es poden tornar a sancionar per via administrativa.
Per tant, tot i que la via administrativa ha quedat arxivada definitivament la via judicial segueix tant per l’Àlex, amb el recurs d’empara al Tribunal Constitucional, com pels testimonis que van ajudar-lo, els quals ja han hagut d’anar a declarar com a imputats per un delicte de fals testimoni, on se’ls hi pot demanar una pena de 6 mesos fins als 2 anys de presó més una multa de tres a sis mesos.



304
sumadors
8500 €
dels 8100 necessaris
finalitzat
el 27/05/2015
Assolit 104%

Aporta-hi 10 €

150 sumadors
Agraïments a les xarxes socials i al web de la Fundació.

Aporta-hi 20 €

105 sumadors
Agraïments a les xarxes socials i al web de la Fundació, més un diploma.

Aporta-hi 50 €

34 sumadors
Agraïments a les xarxes socials i al web de la Fundació, un diploma i un dossier detallat del cas.

Aporta-hi 100 €

7 sumadors
Agraïments a les xarxes socials i al web de la Fundació, un diploma, un dossier detallat del cas i una tertúlia amb en Biel, l'Àlex, els advocats i Patrons de la Fundació Catalunya.

Aporta-hi 200 €

5 sumadors
Agraïments a les xarxes socials i al web de la Fundació, un diploma, un dossier detallat del cas i una tertúlia amb en Biel, l'Àlex, els advocats i Patrons de la Fundació Catalunya, i una estelada.

Aporta-hi 500 €

3 sumadors
Reconeixement de l'entitat al web de la Fundació Catalunya i esment en totes els actes públics. Acte de l'Àlex i en Biel i de membres de la Fundació Catalunya a la seu de l'entitat.


Blog del projecte

La Subdelegació del Govern a Saragossa arxiva la multa contra Àlex Molina i manté vigent la sanció contra Biel Noguera

Sóc en Marcel Molina, cosí i advocat de l’Àlex, i qui li ha portat la direcció lletrada tant de l’assumpte penal com de l’assumpte administratiu derivats ...

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

  • Troba'ns al Facebook
    Troba'ns al Twitter
    Escriu-nos!