Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

Ràdio Terra, la Veu dels Països Catalans

Un projecte de RadioTerra

Ràdio Terra, la Veu dels Països Catalans
 • Insereix-lo en una pàgina web

UNA RÀDIO PER ALS PAÏSOS CATALANS. Un mitjà que ens descobreixi com som, amb tots els accents i des de tots els racons. Un projecte de ràdio popular decidit a reforçar el nostre espai de comunicació. 

Us proposem la construcció d'una ràdio, un espai de veus i realitats que ens fan ser. Una ràdio que volem:
DE COMUNICACIÓ POPULAR
 
Que vol cobrir un buit informatiu en l'àmbit de la ràdio. Un projecte de comunicació de caràcter professional per dignificar i posar en primer pla els pobles i les persones. Per connectar les veus de les comarques, el coneixement, la cultura i les realitats del país.
 
PELS PAÏSOS CATALANS
 
L'esforç informatiu del projecte se centra en connectar per àmbits temàtics les diferents realitats socials, econòmiques i culturals del país a través d'una xarxa de complicitats.
 
DESCENTRALITZADA
 
Inicialment, el projecte comença des de Reus on hi haurà un primer estudi d'enregistrament i producció, i la seu de l'associació que acull el projecte. A partir d'aquest, crear una xarxa d'estudis que puguin servir per engegar i donar suport a projectes locals.
 
VARIADA I PLURAL
 
En l'enfocament dels temes es buscarà el debat, el contrast, l'anàlisi. Buscar i compartir les eines per entendre la realitat, per saber què passa. Els espais hauran de preveure la participació en directe dels oients en les diferents modalitats. 
 
PER LA TRANSFORMACIÓ SOCIAL
 
Més enllà del titular, les personalitats autoritzades i els testimonis de primera línia, les informacions passaran per descobrir noves realitats, per ampliar aspectes desconeguts o muts que no troben espai. Aspectes de l'economia social, de les relacions d'igualtat entre les persones, dels projectes que mereixen ser destacats, de les reflexions que encara tardaran temps a escoltar-se als mitjans tradicionals, però que ja són tema de debat col·lectiu.
 
AUTOGESTIONADA
 
El projecte comença amb la cobertura legal d'una associació inscrita a efectes de construir el primer estudi i començar la producció informativa. L'evolució del projecte necessitarà la constitució d'una cooperativa que aculli l'activitat entesa des del punt de vista de la comunicació social, el treball cooperatiu i la vocació de fer-se altaveu. El projecte avançarà fins on vulguin les persones que hi participen en qualsevol de les modalitats.
 
HORITZONTAL
 
L'emissora necessita de l'aportació i col·laboració de la gent, en la implicació d'aquesta en la informació, en el comentari de les propostes, en la difusió de l'activitat de l'emissora, i els seus continguts. L'estructura periodística que porta endavant els continguts compta amb persones d'arreu per garantir la pluralitat i diversitat.
 
PROFESSIONAL
 
Cada minut d'emissió compta per acreditar-ne la voluntat d'aquest projecte amb sentit social i voluntat de transformació de l'espai comunicatiu dels Països Catalans. En aquest sentit, l'emissora plantejarà les informacions locals com un element de comprensió del conjunt del territori.
 
 
AMB CRITERI
 
Els temes a tractar atendran al criteri periodístic dels col·laboradors basats en la importància, rellevància i interès de la informació. La ràdio no atendrà cap agenda informativa. Haurà de fer camí.
 
Ràdio Terra serà amb la teva ajuda una realitat, amb una xarxa de corresponsals en cadascuna de les comarques, mitjans col·laboradors i persones coneixedores de diferents àmbits temàtics. Posem entre tots els ciments per a la construcció d'una ràdio per als Països Catalans. Una aposta decidida, professional i sense complexos per reforçar el nostre espai de comunicació.
 


QUI SOM, D'ON VENIM?
Som periodistes, gent coneixedora de cadascuna de les realitats de les nostres comarques, que hi participem activament i defensem un periodisme rigorós i compromès. Apassionats de la ràdio, i convençuts de la necessitat d'eines per a construir-nos com a país. Creiem que ha arribat l'hora de posar-nos mans a la feina per a connectar les veus de les comarques, el coneixement, la cultura i totes les realitats.
 PER A QUÈ NECESSITEM 12.000 EUROS?

1.- Per a construir el primer estudi de ràdio amb totes les condicions tècniques per emetre les 24 hores i coordinar des d'aquí el treball de redacció, emissió i connexió amb el conjunt de corresponsals i col·laboradors. Un estudi que inclou els equips informàtics necessaris per a diferents modalitats d'emissió i participació, així com les connexions telefòniques necessàries per a una programació descentralitzada. Amb aquest primer estudi de ràdio comencem les emissions de Ràdio Terra.


 
L’estudi estaria capacitat per a fer tot tipus de producció enregistrada i en directe, de manera integrada. Es contemplen la possibilitat d'entrevistes telefòniques + 1, 2, 3 i 4 locutors + 2 entrevistats presents a l'estudi; entrevista a 1, 2, 3 i 4 entrevistats; programa amb convidats, tertúlia de col·laboradors o informatiu amb vàries veus. 

2.- Per a posar en marxa la web des d'on s'emetrà la programació de manera àgil i senzilla -en els formats de podcast (magatzem d'arxius) i streaming (emissió en directe)- pensant en tots els dispositius mòbils amb qualitat estàndard de 128 kb/s. Contractar un sistema de documentació i classificació de continguts d'àudios, arxiu i servidor per emmagatzemar la informació. A banda, les la contractació del servidor per a poder emetre per internet. El cost aproximat és de 2.000€. 
 
I UNA RÀDIO PER A QUÈ?
Per a connectar les veus de les comarques, el coneixement, la cultura i les realitats del país. Per agrupar àmbits temàtics de l'actualitat social, econòmica i cultural a través d'una xarxa de complicitats. Per a proposar debat, el contrast, l'anàlisi amb la participació en directe dels oients en les diferents modalitats. Per a descobrir aspectes desconeguts o muts que no troben espai. Per a sumar en la construcció d'un periodisme honest des del punt de vista de la comunicació social, el treball cooperatiu i la vocació de fer-se altaveu.
 MOLT BÉ, QUAN  COMENCEM?
Treballem amb el següent calendari: 
A partir del 10 de juliol, repartiment de recompenses i inici de la construcció de l'estudi
De l'1 d'agost a l'1 de setembre: definició de la programació i concreció de les àrees periodístiques, emissions en proves.
A partir de l'1 de setembre, llançament de la web i inici de les emissions.
QUÈ IMPLICA I QUINS AVANTATGES TÉ SER SOCI DE RÀDIO TERRA?
Per a fer ràdio comptem amb la implicació de totes les persones que en són sòcies. Per aquest motiu, anirem mantenint-vos informats de les novetats del projecte, perquè la participació de tothom és el que dóna sentit a aquest. Ser soci implica poder accedir a les promocions, descomptes, sorteigs, entrades o esdeveniments on participi Ràdio Terra. Fomentem i volem donar difusió a activitats i iniciatives fent-ne promoció, així com potenciar la xarxa d'economia solidària dels Països Catalans. 

AMICS I AMIGUES QUE AJUDEN A CONSTRUIR RÀDIO TERRA AMB AQUESTA CRIDA


SOBRE LES RECOMPENSES

MÒDULS PUBLICITARIS
Paquet publicitari reduït (fins desembre de 2014): 

Fins a dues campanyes publicitàries
Creativitat, elaboració, enregistrament i muntatge falques publicitàries
Inclusió d'aquestes en els blocs publicitaris

Paquet publicitari ampliat (fins desembre de 2014):
Fins a quatre campanyes publicitàries 
Creativitat, elaboració, enregistrament i muntatge falques publicitàries
Suport banner de portada (2 mòduls, lateral i superior)
2 enviaments del butlletí Ràdio Terra amb el resum setmanal d'informacions

Paquet publicitari reduït (fins 1 de setembre de 2015):
Fins a dues campanyes publicitàries
Creativitat, elaboració, enregistrament i muntatge falques publicitàries
Inclusió d'aquestes en els blocs publicitaris

Paquet publicitari ampliat  (fins 1 de setembre de 2015):
Fins a quatre campanyes publicitàries 
Creativitat, elaboració, enregistrament i muntatge falques publicitàries
Suport banner de portada (2 mòduls, lateral i superior)
2 enviaments del butlletí Ràdio Terra amb el resum setmanal d'informacionsSIS CANTAUTORS s'han ofert a realitzar un recital per a aquelles entitats, col·lectius, casals o ateneus que realitzin una aportació per a fer possible Ràdio Terra. Cesk Freixas, Meritxell Gené, Jordi Montañez, Pau Alabajos, Clara Andrés i Andreu Valor participen en aquesta proposta de ràdio popular oferint un concert per a casals i col·lectius. Són sis veus que cantaran un país de veus. La recompensa no inclou les despeses de viatge i allotjament. La disponibilitat depèn dels cantautors, ja que a l'estiu es troben de concerts, gires i presentacions. Indiqueu a la recompensa (apartat de comentari) quin cantautor voleu. Anirem notificant aquí mateix els que queden disponibles. 
MÉS INFORMACIÓ
Facebook Ràdio Terra

Facebook     Twitter     Web

 • Fes una pregunta Tens algun dubte?
  Pregunta-li directament al creador del projecte
 • Fes un comentari Vols opinar?
  Deixa un comentari sobre aquest projecte

L'autor

RadioTerra
RadioTerra
Reus
337
sumadors
13665 €
dels 12000 necessaris
finalitzat
el 09/07/2014
Assolit 113%

Aporta-hi 10 €

55 sumadors
Agraïment al web

Aporta-hi 20 €

55 sumadors
Agraïment al web + impressió del nom en el disseny corporatiu del vidre de la ràdio

Aporta-hi 35 €

140 sumadors
PAQUET DE SUPORT: Agraïment al web + impressió del nom en el disseny corporatiu del vidre de la ràdio + 1 any de quota d'associat + samarreta + xapa 'Gent de la Terra' (edició limitada) + Llibre Roig dels Països Catalans

Aporta-hi 40 €

16 sumadors
(Queden 25 de 40 recompenses)
PAQUET DE SUPORT + Dibuix de l'il·lustrador Joan Turu (edició limitada i signada)

Aporta-hi 50 €

22 sumadors
PAQUET DE SUPORT + CD 'La Gira' d'Escola Valenciana

Aporta-hi 55 €

11 sumadors
(Queden 0 de 10 recompenses)
PAQUET DE SUPORT + Dibuix de l'il·lustrador Joan Turu (edició limitada i signada) + Lot de Productes de la Terra

Aporta-hi 60 €

5 sumadors
PAQUET DE SUPORT + 1 any de subscripció a Caramella

Aporta-hi 70 €

5 sumadors
(Queden 4 de 9 recompenses)
PAQUET DE SUPORT + CD 'La Gira' d'Escola Valenciana + 1 any de subscripció a Caramella + Llibre calendari de Festes amb Foc als Països Catalans

Aporta-hi 80 €

7 sumadors
(Queden 4 de 10 recompenses)
PAQUET DE SUPORT + CD 'La Gira' d'Escola Valenciana + 1 any de subscripció a Caramella + 1 carnet d'Amic d'Escola Valenciana (anual) + Llibre '25 anys de Trobades d'Escola Valenciana' + Lot de llibres Tigre de paper

Aporta-hi 90 €

3 sumadors
(Queden 9 de 12 recompenses)
PAQUET DE SUPORT + CD 'La Gira' d'Escola Valenciana + 1 any de subscripció a Caramella + Llibre '25 anys de Trobades d'Escola Valenciana' + 1 carnet d'Amic d'Escola Valenciana (anual) + Sopar per a dues persones en un Casal Popular

Aporta-hi 100 €

4 sumadors
(Queden 7 de 11 recompenses)
PAQUET DE SUPORT + CD 'La Gira' d'Escola Valenciana + 1 any de subscripció a Caramella + Llibre '25 anys de Trobades d'Escola Valenciana' + 1 carnet d'Amic d'Escola Valenciana (anual) + 2 entrades als Festivals Rebrot o Feslloch

Aporta-hi 110 €

1 sumadors
(Queden 0 de 1 recompenses)
PAQUET DE SUPORT + 1 any de subscripció a Caramella + Llibre calendari de Festes amb Foc als Països Catalans + cap de setmana a Mestràlia (2 persones)

Aporta-hi 130 €

6 sumadors
(Queden 0 de 6 recompenses)
PAQUET DE SUPORT + 1 any de subscripció a Caramella + cap de setmana a La Garrotxa / Priorat / la Mariola (2 persones)

Aporta-hi 130 €

0 sumadors
(Queden 1 de 1 recompenses)
PAQUET DE SUPORT + 1 any de subscripció a Caramella + cap de setmana en una casa rural de Riudecanyes (el Baix Camp) per a dues persones

Aporta-hi 150 €

0 sumadors
PER A CASALS i COL·LECTIUS | Agraïment + impressió del nom en el disseny corporatiu del vidre de la ràdio + 1 carnet d'Amic d'Escola Valenciana (un any) + 1 any de quota d'associat + Paquet publicitari anual (reduït)

Aporta-hi 250 €

2 sumadors
PER A EMPRESES i COOPERATIVES | Agraïment + impressió del nom en el disseny corporatiu del vidre de la ràdio + 1 any de quota d'associat + Paquet publicitari anual (reduït) fins desembre 2014

Aporta-hi 300 €

2 sumadors
PER A EMPRESES |Agraïment + impressió del nom en el disseny corporatiu del vidre de la ràdio + 1 any de quota d'associat + Paquet publicitari anual (ampliat) fins desembre 2014

Aporta-hi 300 €

3 sumadors
(Queden 3 de 6 recompenses)
PER A CASALS i COL·LECTIUS |Agraïment + impressió del nom en el disseny corporatiu del vidre de la ràdio + 1 any de quota d'associat + Un concert de cantautor (vegeu condicions a la descripció del projecte).

Aporta-hi 400 €

0 sumadors
PER A CASALS i COL·LECTIUS | Agraïment + impressió del nom en el disseny corporatiu del vidre de la ràdio + 1 any de quota d'associat + Paquet publicitari anual (ampliat) fins 1 de setembre 2015

Aporta-hi 500 €

0 sumadors
PER A EMPRESES |Agraïment + impressió del nom en el disseny corporatiu del vidre de la ràdio + 1 any de quota d'associat + Paquet publicitari anual (ampliat) fins 1 de setembre 2015

Aporta-hi 500 €

0 sumadors
(Queden 2 de 2 recompenses)
PER A CASALS i COL·LECTIUS |Agraïment + impressió del nom en el disseny corporatiu del vidre de la ràdio + 1 any de quota d'associat + Concert 'el Diluvi' o 'Taverners' (vegeu condicions a la descripció del projecte).


Blog del projecte

Taverners i el Diluvi en concert
TAVERNERS i El DILUVI en concert. Els grups de Mallorca i l'Alcoià s'ofereixen a casals i col·lectius col·laborant amb el TotSuma de Ràdio Terra. A set dies per ...

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

 • Troba'ns al Facebook
  Troba'ns al Twitter
  Escriu-nos!