Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

BarceRoma'65

Un projecte de gamperucci



  • Insereix-lo en una pàgina web

BARCEROMA'65.
EL PROJECTE S HA ACABAT. Des de la primavera de 2019 estem mirant de correspondre als mecenes, en breu n informarem. Gràcies.

Es tracta d'un documental de temàtica musical en el que a través d'entrevistes, arxiu i escenes de recreació i acting donem a conèixer l'escena musical barcelonina dels 60.

Ens centrem en tots els fets que envoltaren l'any 1965, en ple franquisme, quan quatre estrelles de la cançó italiana, (PavoneFontanaMorandi i Moretti), foren cridades a enregistrar en català.

En una època en que Itàlia i San Remo eren referència cultural a Europa, la Ràdio era un membre més de la família i el món anglosaxó no havia monopolitzat encara la indústria musical.

 

Eren anys difícils. De censures, execucions i pors, on el jovent tenia l'esperança de veure la llum del final del túnel.

A través de diverses dades i testimonis, rememorarem aspectes com el paper de l'església, el Vaticà, el rock, l'arribada dels Beatles a Barcelona, el ressorgiment de la cultura catalana o les nombroses coincidències i reciprocitats entre Catalunya i Itàlia


Seran nombroses les peces de l'època, en una banda sonora composada per Roger Subirana, amb el cantant dominicà Roger Reyes fent de Guillem d'Efak I també amb en Gerard Sesé, un dels herois de la cançó Via Catalana.Juntament amb Gonçal i Narcís Perich.

https://www.youtube.com/watch?v=VSPlYFOzLRY

En aquest cas interpreta Luigi Tenco . Heus ací el tall on fa la millor versió que s'ha fet de l'Azzurro, el clàssic italià, en català.


http://vimeo.com/73533587   (video clip)
 

Amb actors com en Marc Pujol, la Carla Vallès, l'Edgar Manjarrés, Yago Mas, Gemma Ventura o l'Oscar Contreras i amb la col•laboració de desenes de testimonis que ho visqueren en primera persona, comNúria FeliuLita TorellóBetinaAlbert MallofréJordi Garcia-SolerFranciskaLos CheyenesJoan IsaacElena ImparatoSteven Forti o Sergio Secondino Sacchi, entre molts d'altres



OBJECTIUS

Una de les fites de tot documental és la de fer justícia, reivindicar la memòria o el valor de persones, indrets o esdeveniments.

El nostre propòsit és donar a conèixer uns artistes i gèneres als quals pensem que la historiografia musical no ha donat el ressò que mereixien. 
La música melòdica, sovint provinent d'Itàlia, ha estat sovint menystinguda respecte la que ens vingué de França. De manera que grans artistes de Pop com Lluís OlivaresLita TorellóBetinaMagdaNuri o José Guardiola, han romàs injustament en l'anonimat.
Figures com Arthur Kaps foren decisives en molts àmbits.

De fet no solament ells, sinó els artistes del país en general, mereixen un lloc a la història que, a diferència d'Itàlia, França o els Estats Units, no hem estat capaços de donar-los-hi, o si més no, en la mesura que ho mereixen.

Amb l'ajut de periodistes i estudiosos de la nostra música com en Jordi Roura, l'Albert Malla, EN Carles Gámez i l'Albert Mallofré, i després de més d'un any de recerca, hem començat a caminar amb aquest propòsit.
Tanmateix, no deixarem escapar l'ocasió per aportar detalls al voltant de la visita dels Beatles  a Barcelona.

QUI SOM?
Ens diem Nítida Produccions BCN, i som una associació dedicada a l'audiovisual i les arts escèniques que nasqué l'any 2011 sota el nom inicial d'ÈXIT.

El projecte BarceRoma'65 reuneix diversos tècnics de l'audiovisual, guionistes, actors i músics: tots plegats sense massa feina i disposats a unir esforços per poder ajudar a que fer que aquest BarceRoma'65 ens ajudi a fer-nos un lloc en aquest difícil sector. A la la nostra web tindreu ocasió de seguir el procés i conèixer-nos més bé. El projecte està coproduït amb la productora AVED,

CALENDARI
Pel que fa a les recompenses als mecenes, estem en condicions de fer-les arribar totes a partir de l'endemà mateix del deadline. Llevat, és clar, de la còpia del documental, la qual esperem abans de març de 2014 poder tenir-ho acabat, car les sessions de rodatge seran constants fins febrer ben En aquest projecte hem rebut suport logístic del CEJFE i la col·laboració en els decorats del Centre Penitenciari Brians 1, així com dels seus interns.

L'escena central de la pel•lícula va tenir lloc 5 d'octubre a l'Auditori de l'Ateneu Municipal de Cerdanyola del Vallès on escenificàrem, just cinquanta anys després, elFestival de la Cançó Mediterrània de 1963, que guanyaren la Salomé i en Raimon, en un èxit sense precedents, amb el "Se'n va Anar" .

QUIN ÚS FAREM DE LA VOSTRA APORTACIÓ?
Tot i que en realitat ens caldrien molts més recursos dels 750€ que us demanem, hem mirat de trobar vies de finançament paral•leles. Però hi ha un seguit de despeses que per la naturalesa del projecte són poc menys que indispensables com el lloguer d'espais, vehicles i vestuari d'època, el pagament de drets d'arxiu i d'autor en el cas de les cançons. Així com el quilometratges, el càtering i el lloguer puntual de material per a producció i post-producció.

A més, la "vocació internacional" del projecte, fa necessària (com a mínim) una visita a Itàlia.

 

A nivell d'escenificació, convé aconseguir una estètica propera als seixanta cinquanta anys després, fet aquest fonamental. Amb caracteritzacions dels artistes més coneguts de l'època.



Aquest dur però agraït treball de recerca, arriba a la recta final i amb el vostre ajut farem bona aquella dita que als seixanta va fer fortuna: "Entre tots, ho farem tot"!




Referències:

-Ressenya al suplement de cultura a La Vanguardia a càrrec de Carles Gámez.

- Escollit al Món a RAC1 el 19 de setembre de 2013, com el millor projecte de Micromecenatge.

- Entrevista al programa de Ràdio Infilmtrats:

 http://www.ivoox.com/infilmtrats-vol-71-26-09-13-audios-mp3_rf_2393766_1.html



Comentaris:

"Una delícia !"     Josep Maria Ganyet.RAC1

"Ja era hora que algú es fés ressò d'aquella època"     Horacio Seguí. Fotògraf.

"Un bon treball".   Jordi Roura,  Ràdio4.

"Endavant amb BarceRoma'65"      Òscar Dalmau, TV3-RAC1.


 


BarceRoma'65

Facebook     Twitter    

  • Fes una pregunta Tens algun dubte?
    Pregunta-li directament al creador del projecte
  • Fes un comentari Vols opinar?
    Deixa un comentari sobre aquest projecte

L'autor

gamperucci
gamperucci
cerdanyola del vallès
Albert Pueyo (Barcelona, 1971) va estudiar direcció al CECC, ha realitzat més de 30 projectes audiovisuals (pincipalment curtmetratges i documental) dels quals destacarien Señor Interruptor (finalista de la primera edició del NoTodo FF), Los Intangibles (Palladino d'Oro al SFF de Palermo) i Gravewax. Des de fa uns mesos amb Òscar Contreras, M.Elena Escalona o David Mota, ha iniciat NITIDAPRODUCCIONS, companyia orientada a les arts escèniques i l'audiovisual
22
sumadors
755 €
dels 750 necessaris
finalitzat
el 04/12/2013
Assolit 100%

Aporta-hi 5 €

0 sumadors
a partir de 5€, donem l'oportunitat a tots els mecenes d acullir-se al descompte del 10% (d'1 a 3 persones) i de preus especial de menu a partir de quatre persones a la Pizzeria Sole-Rossonero de Cerdanyola del Vallès.

Aporta-hi 5 €

2 sumadors
Agraïment als crèdits del film + Dues entrades pel Museu de la Ràdio de Roda de Berà + 50% de descompte en visites guiades a Roma, en català a grups els caps de setmana gentilesa de Romaqui

Aporta-hi 10 €

5 sumadors
Agraïments als crèdits. + Dues entrades per Museu de la Ràdio de Roda de Barà + Un 2x1 en l'obra de teatre El Divan, al Llantiol de Barcelona, on participa un dels protagonistes de BarceRoma'65. + 50% de descompte en visites guiades a Roma, en català, a grups els caps de setmana gentilesa de Romaqui

Aporta-hi 25 €

7 sumadors
Agraïments als crèdits + Un 2x1 en l'obra de teatre El Divan, al Llantiol de Barcelona + Còpia en DVD de la pel·lícula, així com la descàrrega digital del film i de la banda sonora + 50% de descompte en visites guiades a Roma, en català, a grups els caps de setmana, gentilesa de Romaqui

Aporta-hi 35 €

2 sumadors
Agraïments als crèdits + Un 2x1 en l'obra de teatre El Divan, al Llantiol + Còpia en DVD de la pel·lícula, així com la descàrrega digital del film i de la banda sonora + Un CD exclusiu (i una descàrrega digital) amb temes inèdits de l'artista Gerard Sesé,on s'inclouen dues versions en català de grans èxits italians + Un 2x1 en la visita al Parc Fluvial del Llobregat, un punt de rodatge habitual + 50% de descompte en visites guiades a Roma, en català, a grups els caps de setmana, gentilesa de Romaqui

Aporta-hi 50 €

3 sumadors
+ Un 2x1 en l'obra de teatre El Divan, al Llantiol + Còpia en DVD de la pel·lícula, així com la descàrrega digital del film i de la banda sonora + Un CD exclusiu (i una descàrrega digital) amb temes inèdits de l'artista Gerard Sesé,on s'inclouen dues versions en català de grans èxits italians + Un 2x1 en la visita al Parc Fluvial del Llobregat, un punt de rodatge habitual + Una samarreta significativa del documental i dels 60 + 50% de descompte en visites guiades a Roma, en català, a grups els caps de setmana, gentilesa de Romaqui

Aporta-hi 75 €

0 sumadors
Agraïments als crèdits + Un 2x1 en l'obra de teatre El Divan, al Llantiol + Còpia en DVD de la pel·lícula, així com la descàrrega digital del film i de la banda sonora + Un CD exclusiu (i una descàrrega digital) amb temes inèdits de l'artista Gerard Sesé,on s'inclouen dues versions en català de grans èxits italians + Un 2x1 en la visita al Parc Fluvial del Llobregat, un punt de rodatge habitual + Una samarreta significativa del documental i dels 60 + Una sessió de fotos a diferents indrets de Barcelona on s ha rodat el film. Es lliuraran 25 fotografies en un suport personalitzat del projecte. + 50% de descompte en visites guiades a Roma, en català, a grups els caps de setmana, gentilesa de Romaqui

Aporta-hi 100 €

3 sumadors
Agraïments als crèdits + Un 2x1 en l'obra de teatre El Divan, al Llantiol + Còpia en DVD de la pel·lícula, així com la descàrrega digital del film i de la banda sonora + Un CD exclusiu (i una descàrrega digital) amb temes inèdits de l'artista Gerard Sesé,on s'inclouen dues versions en català de grans èxits italians + Un 2x1 en la visita al Parc Fluvial del Llobregat, un punt de rodatge habitual + Una samarreta significativa del documental i dels 60 + 2 entrades pel Museu del Cinema de Girona + Un pòster dedicat del film + Una invitació per a 2 persones a l'estrena de BarceRoma'65 + 50% de descompte en visites guiades a Roma, en català, a grups els caps de setmana, gentilesa de Romaqui

Aporta-hi 125 €

0 sumadors
Agraïments als crèdits + Un 2x1 en l'obra de teatre El Divan, al Llantiol + Còpia en DVD de la pel·lícula, així com la descàrrega digital del film i de la banda sonora + Un CD exclusiu (i una descàrrega digital) amb temes inèdits de l'artista Gerard Sesé,on s'inclouen dues versions en català de grans èxits italians + Un 2x1 en la visita al Parc Fluvial del Llobregat, un punt de rodatge habitual + Una samarreta significativa del documental i dels 60 + 2 entrades pel Museu del Cinema de Girona + Un pòster dedicat del film + Una invitació per a 2 persones a l'estrena de BarceRoma'65 + Una foto de l'original d'època dedicada per l'artista Horacio Seguí + El nou CD (i la corresponent descàrrega digital) del darrer disc d'Allophone, banda on actua la nostra Rita Pavone(Xesca Romero) + 50% de descompte en visites guiades a Roma, en català, a grups els caps de setmana, gentilesa de Romaqui

Aporta-hi 150 €

0 sumadors
Agraïments als crèdits + Un 2x1 en l'obra de teatre El Divan, al Llantiol + Còpia en DVD de la pel·lícula, així com la descàrrega digital del film i de la banda sonora + Un CD exclusiu (i una descàrrega digital) amb temes inèdits de l'artista Gerard Sesé,on s'inclouen dues versions en català de grans èxits italians + Un 2x1 en la visita al Parc Fluvial del Llobregat, un punt de rodatge habitual + Una samarreta significativa del documental i dels 60 + 2 entrades pel Museu del Cinema de Girona + Un pòster dedicat del film + Una invitació per a 2 persones a l'estrena de BarceRoma'65 +Una foto de l'original època dedicada per l'artista Horacio Seguí + El nou CD (i la corresponent descàrrega digital) del darrer disc d'Allophone + 3 còpies d'una edició nominal de BarceRoma'65 amb tota mena d'extres + Dues entrades per a la Sala Tango de Barcelona per presenciar Los Catinos en concert, el grup de rock català més antic en actiu + 50% de descompte en visites guiades a Roma, en català, a grups els caps de setmana, gentilesa de Romaqui


Blog del projecte

Agraïment
Salutacions Companys/es. Hem aconseguit el propòsit fixat i no podem sinó proclamar que això ha estat possible gràcies a vosaltres. Amb aquesta xifra, intentarem filmar ...

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

  • Troba'ns al Facebook
    Troba'ns al Twitter
    Escriu-nos!