Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

SALVEM L'ESCOLA RURAL D'ALINS

Un projecte de AMPA Escola Alins

Articles

Dissabte, 28 de febrer

Nou projecte: Aula de Natura per l'Escola d'Alins

Nou projecte: Aula de Natura per l'Escola d'Alins

Nou projecte per l'Escola d'Alins de la Vall Ferrera!
Estimats padrins i padrines de l'escola d'Alins. Gràcies a la vostra ajuda el curs passat, hem pogut posar a punt l'escola. En un any hem instal.lat finestres noves a tota la planta de dalt, hi hem posat cortines pel sol, hem organitzat el vestíbul de l'escola amb uns mobles que vam poder comprar amb un calaix per cada infant,  hem arreglat el sorralet, hem pintat i sanejat les parets, hem posat cantoneres a les escales, hem ajudat econòmicament a les families de menjador, i hem pogut ajudar als Reis Mags a instal.lar una barra i uns tacos d'equilibris al nostre estimat pati. No està gens malament poder fer tot això en un curs!

Però tenim moltes idees més i continuem treballant per fer girar la roda. Aquest curs ens hem proposat de potenciar un dels grans atractius que té l'escola: l'entorn privilegiat on vivim, la natura. Tenim un projecte d'aula de natura que volem tirar endavant. El pressupost per aquest projecte és de 2680€ amb IVA inclòs. El Parc Natural de l'Alt Pirineu ens en subvenciona 1127€, i l'AMPA ha de posar la resta: 1552€. L'AMPA pot aportar una part d'aquesta quantitat, però ens falten els 1000€ que voldriem intentar reunir mitjançant el micromecenatge de totSuma.

Per això us tornem a demanar la vostra col.laboració. Us presentem...el nostre projecte aula de natura:

Hem creat un nou projecte al Totsuma, aquest és el link:
http://www.totsuma.cat/projecte/1272/aula-de-natura-per-lescola-dalins

Us animeu a col.laborar altre cop?

AULA DE NATURA A ALINS

PER QUÈ UNA AULA DE NATURA A LA VALL FERRERA?

L’AMPA Vall Ferrera proposa una aula de natura per tal que els infants de l’Escola d’Alins en puguin gaudir aprenent del seu entorn més proper. L’escola es caracteritza per una metodologia de treball activa, contextualitzant, tant com es pot, l’aprenentatge dels infants en el seu entorn més immediat. Això es duu a terme partint de l’aprenentatge entre iguals i els coneixements que ja tenen els infants per construir aprenentatges significatius i contextualitzats.

Des de l’AMPA de Vall Ferrera plantegem crear una aula de natura on els nens puguin aprendre a observar, escoltar, tocar, reconèixer i així poder estimar la natura que ens envolta. El bosc és una font rica i inacabable d’informació i coneixement, que ens proporciona de manera competent, harmònica i amb infinita bellesa els materials i les vivències necessaris per tot el contingut curricular, i que fa anys que s’està utilitzant als països del nord d’Europa, com al Regne Unit o a Alemanya amb les Forest Schools.

No pretendriem utilitzar aquest mètode pedagògic de forma completa, doncs això implica modificar tot el projecte educatiu de l’escola d’Alins, el qual forma part del projecte educatiu de la ZER de la qual formem part (que inclou quatre escoles, Llavorsí, Ribera de Cardós, Rialp i Alins). La nostra idea és utilizar l’eina de l’aula de natura perquè tots els nens i nenes que facin la  seva formació d’infantil i primària a l’escola puguin gaudir d’un material docent de ciències que els ajudarà a conèixer, comprendre i estimar els boscos i la natura.

No és el mateix mirar un ocell a l’hora del pati a ull un sense saber quin és, que observar-lo amb uns prismàtics i aprendre a reconèixe’l. Posar una menjadora i alimentar-los cada dia. O imagineu-vos fent el seu seguiment de creixement amb una caixa niu amb càmera... i que els nens i nenes puguin observar des del monitor ,de l’escola. Dins el pressupost hi ha moltes guies d’identificació i treball que creiem que són bàsics. A l’hort ja les veuen les papallones, però podem observar el puntejat de colors de l’ala d’una papallona des d’un binocular a l’escola, observar el cicle de papallona, crisàlida, oruga...... aprendre que tota la natura es transforma i hi ha uns ritmes cíclics que segueix des de temps ancestrals. Aquest tipus d’informació creiem que és molt positiva per els nostres infants, per reconèixer la nostra propia connexió amb la natura i sembrar les llavors de l’estima envers aquesta.

Un cop disposem del material, serà fàcil d’aconvidar a persones especialistes en gestió de boscos, en fauna, en flora, en papallones, en astronomia.... a fer formacions especifiques de cada tema.

Per altra banda també volem potenciar el projecte educatiu de l’escola, per incentivar a noves famílies a viure a la Vall Ferrera. L’escola d’Alins, situada dins del Parc Natural de l’Alt Pirineu, està situada en un municipi amb només 6 pobles. Si el comparem amb l’escola de Ribera de Cardós, la seva vall té molts més pobles i molta més criança que li dóna vida a l’escola. Aquest curs comptem amb 15 alumnes a l'escola i volem motivar la nouvinguda d’escolars amb una escola catalana amb qualitat d’ensenyament i qualitat de material docent.

Treballem conjuntament amb el professorat, el qual està encantat amb el projecte i l’aportació de nova formació i material.

OBJECTIUS DE TREBALL
- Educar en la sensibilitat , ensenyant a estimar l’entorn proper.
- Educar en la descoberta, ensenyant a valorar la nostra vall.
- Educar en el coneixement, ensenyant i donant eines per estudiar científicament l’espai que ens envolta.
- Educar en el compromís, ensenyant com n’és d’important la preservació de l’entorn.
- Aprendre experimentant en primera persona, gestionant les emocions, aportant continguts i valors nous.
- Obtenir materials de treball per poder dur a terme un aprenentatge contextualitzat amb l’entorn més proper.

La forma més segura de divulgar els valors i el respecte per la natura a la població és fent l’immersió dins la seva primera alfabetització, doncs aquesta és la que ens marcarà per la resta de la vida com a persona adulta.

Creiem que l’escola d’Alins és una de les més privilegiades de la comarca, tenint en compte l’entorn on està ubicada, el pati d’herba rodejat d’arbres, amb l’activitat ramadera al costat mateix complementant l’educació i la formació dels nostres infants. Per aquest motiu volem donar el suport a
l’escola i al seu professorat, en tot el que ens sigui posible, i necessitem la
vostra col.laboració.



Divendres, 13 de febrer

Han passat els Reis a l'escola!

Han passat els Reis a l'escola!

Els Reis van passar per l'escola i van instal.lar una magnifica triple-barra per fer equilibris al pati!
Als Reis els van ajudar molts patges,...si, si...aquests padrins i padrines fantàstics que tenim al TotSuma!
A més a més, hem pogut instal.lar uns tacos verticals de diferents nivells a la vora de la barra, també per fer equilibris.

Moltes gràcies!



Dijous, 18 de setembre

Tenim cortines noves!

Tenim cortines noves!

Gràcies als vostres apadrinaments hem pogut comprar unes cortines per les finestres noves de la planta de dalt! Així el sol no entra directament a l'aula. Moltissimes gràcies padrins i padrines!



Dijous, 18 de setembre

Hem pintat les parets interiors!

Hem pintat les parets interiors!

Comencem el curs amb les parets de l'entrada, les escales i l'aula de baix pintades de nou amb les mans i energia de l'AMPA i la pintura que ens ha proporcionat l'Ajuntament d'Alins! I la gespa del pati ben dallada per un pare de l'AMPA! Moltes gràcies a tots i totes!



Dilluns, 25 d'agost

Hem posat cantoneres

Hem posat cantoneres

A principis d'estiu vam col.locar unes cantoneres de goma a les escales de l'escola, perquè els cantos de rajola eren molt vius. Les cantoneres les hem pogut comprar gràcies al vostre apadrinament. Moltes gràcies!



Dilluns, 13 de gener

Tenim finestres noves!

Tenim finestres noves!

Aquest cap de setmana els pares Sergi i Feliu i altres ajudants voluntaris: el Tom del Refugi del Pla de la Font, l'Agustí, l'Annabel i la Núria, ens han muntat sis finestres xulíssimes per a la planta de dalt, on hi ha els nens d'infantil i de cicle inicial. Això era bàsic per un bon aïllament, ja que les finestres eren molt antigues i s'escapava la calefacció per tot arreu.

L'empresa amiga VECESAM de Vilafranca del Penedès ens ha deixat les finestres a un súper preu de cost per la causa, mil gràcies! L'ajuntament d'Alins va aconseguir gran part del pressupost dels Serveis Territorials d'Ensenyament de Lleida, moltes gràcies a totes dues entitats per les gestions i el suport! L'AMPA ha pogut assumir una petita part d'aquesta obra gràcies als vostres apadrinaments. Moltes gràcies a tots i totes!



Dimecres, 27 de novembre

Un moblet amb casillers a l'entrada

Un moblet amb casillers a l'entrada

Estem molt contents i agraïts per totes les vostres generoses aportacions.

Aquest cap de setmana hem muntat uns moblets per l'entrada de l'escola, per a que els infants hi puguin guardar la seva roba de recanvi de neu i canviar-se per roba seca quan arriben freds i molls de fora. A l'entrada hi volem posar també en breu un terra (ara hi ha ciment) per a que també es pugui aprofitar l'espai. Us pengem una foto del moblet, a que ha quedat xulo?

Us anirem informant de totes les millores que fem.


Moltes gràcies!



Dijous, 21 de novembre

Moltes gràcies per apadrinar la nostra escola!

Moltes gràcies per apadrinar la nostra escola!

Moltes gràcies per apadrinar la nostra escola! La vostra solidaritat ens ajuda a tirar-la endavant!

Bones notícies: hem pogut recaptar més de 500 Euros gràcies al TotSuma, finalitzant així amb èxit el nostre projecte de micromecenatge!

Com ja sabeu, per compensar la vostra solidaritat, als col.laboradors us oferim una sèrie de vals que ens proporcionen els negocis locals, i que ja podeu recollir.

De moment ja hem reemplenat la sorra pel sorral, que els nens van inaugurar tots contents fent una construcció conjunta digna d'una enginyeria de camins, canals i ports, i hem comprat uns armariets fantàstics per l'entrada de l'escola, que muntarem aquest cap de setmana,  on els nens podran guardar les botes i la roba xopa de neu quan entrin a classe a l'hivern. Per la primavera tenim previst pintar l'interior de l'escola. I estem fent números per, juntament al que hem recollit també per altres mitjans, aportar una quantitat per mirar si podem arribar a fer l'aïllament de la classe de dalt (és a dir, vidres i finestres).

Us posem una foto del sorralet, i aquest cap de setmana penjarem fotos dels armaris també.

Moltes gràcies padrins i padrines!
Moltes gràcies als negocis locals que ens han ofert els vals!
Moltes gràcies TotSuma!



28
sumadors
550 €
dels 500 necessaris
finalitzat
el 13/11/2013
Assolit 110%

Aporta-hi 10 €

10 sumadors
Totes les recompenses, vals i descomptes oferts a la descripció del projecte

Aporta-hi 20 €

13 sumadors
Totes les recompenses, vals i descomptes oferts a la descripció del projecte

Aporta-hi 30 €

3 sumadors
Totes les recompenses, vals i descomptes oferts a la descripció del projecte

Aporta-hi 40 €

0 sumadors
Totes les recompenses, vals i descomptes oferts a la descripció del projecte

Aporta-hi 50 €

2 sumadors
Totes les recompenses, vals i descomptes oferts a la descripció del projecte

Aporta-hi 60 €

0 sumadors
Totes les recompenses, vals i descomptes oferts a la descripció del projecte

Aporta-hi 70 €

0 sumadors
Totes les recompenses, vals i descomptes oferts a la descripció del projecte

Aporta-hi 80 €

0 sumadors
Totes les recompenses, vals i descomptes oferts a la descripció del projecte

Aporta-hi 90 €

0 sumadors
Totes les recompenses, vals i descomptes oferts a la descripció del projecte

Aporta-hi 100 €

0 sumadors
Totes les recompenses, vals i descomptes oferts a la descripció del projecte


Blog del projecte

Nou projecte: Aula de Natura per l'Escola d'Alins

Nou projecte per l'Escola d'Alins de la Vall Ferrera! Estimats padrins i padrines de l'escola d'Alins. Gràcies a la vostra ajuda el curs passat, hem pogut posar a punt l'escola. ...

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

  • Troba'ns al Facebook
    Troba'ns al Twitter
    Escriu-nos!