Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

Blog

Dilluns, 13 de maig de 2013

Sumant dades, projectes i compromisos

Fem un repàs a unes primeres dades sobre aportacions i usuaris en aquestes primeres setmanes de vida de totSuma.

Amb menys de dos mesos de vida, a totSuma volem compartir amb tots vosaltres algunes de les dades que hem anat recollint fins a data d'ahir (12 de maig 2013).

Actualment tenim 13 projectes, dels quals 7 estan en actiu, 5 han acabat amb èxit i un no va poder acabar bé, malauradament. Malgrat que encara hi ha poques dades per extreure'n conclusions, 5 projectes de 6 representa una ràtio d'èxit del 85%. I és que a totSuma trobem que l'invent funciona, el nostre objectiu és fer comunitat entorn de projectes i sumadors compromesos amb el nostre present i el nostre futur col·lectiu.

 

 

LES APORTACIONS
 

Aportacions acumulades en euros

En aquesta gràfica es pot comprovar la velocitat de captació de les aportacions. Després d'unes primeres setmanes de proves, d'encerts i d'errors i de començar a donar a conèixer la plataforma, el ritme de creixement ha anat augmentant a mesura que han anat passant els dies i que hom ha tingut la oportunitat de conèixer i provar totSuma. Aquest ritme de creixement és degut només al fet de conèixer la plataforma o hi ha altres factors?

 

 


Nombre d'aportacions per dia

Doncs tot sembla indicar que, com ja passa a d'altres plataformes, sí que hi ha altres factors que repercuteixen en el creixement o decreixement diari d'aportacions. Si mirem el proper gràfic, durant aquests primers 55 dies podem veure una desigultat força gran pel que fa al nombre d'aportacions segons el dia. Què va passar els dies 24-25-26 perquè creixés el nombre d'aportacions? Aquells dies van néixer els projectes de Sota la Pell, de Sergi Carbonell, teclista del grup de música Txarango, Llavors de Llibertat, i també el projecte d'en Marc Belzunces i el seu grup de suport, per dur Espanya al Tribunal Europeu dels Drets Humans. L'un, per la bona base de fans que tenia, l'altre, per l'interès que desperta a bona part de l'independentisme i el darrer projecte, pel ressò que va causar, van fer que aquells dies incrementessin força les aportacions.

 

 

 

De la mateixa manera també podem observar que el dia 44 (30 d'abril) degut a l'inici del projecte d'Ajudem en Jordi, l'increment d'aportacions fou molt alt. I ja per acabar, el mateix es pot dir del projecte de Warcelona, d'en Jordi Borràs, que també va causar una forta sensació durant els primers dos dies de vida.

Així doncs, aquests vaivens en les aportacions es deuen sobretot als inicis dels projectes, malgrat que quan acaben sembla que també tenen un efecte similar.


Les aportacions més sol·licitades

Quines són les aportacions més sol·licitades pels sumadors? Doncs aquestes d'aquí, les de 10, 12, 20, 30, 50 i 100 euros. Avís pels promotors de projectes: poseu especial atenció amb l'aportació de 10 euros, que representa una quarta part del total d'aportacions. Malgrat això, dir-vos que en aquestes primeres setmanes, l'aportació mitjana a totSuma és de 30 euros, similar si fa no fa a d'altres plataformes.
 

 

 

ELS SUMADORS
 

Nombre de sumadors acumulats

Som molts sumadors o més aviat pocs? Doncs la veritat és que no sabem si 1200 són molt o pocs però el que sí que sabem és que cada dia en som més.

 

 

D'on provenen els sumadors? Com ens han conegut?
 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Ara bé, siguem molts o pocs, el que sí que podem dir és que un nombre prou elevat de sumadors fan més d'una aportació, fet que vol dir que totSuma agrada i que estem començant a crear comunitat, que d'arreu de Catalunya, dels Països Catalans i del món podem sumar per a finançar iniciatives i projectes que ens facin avançar. Perquè tot és possible, perquè totSuma!
 

 

Moltes gràcies
L'equip de totSuma

 


Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

  • Troba'ns al Facebook
    Troba'ns al Twitter
    Escriu-nos!