Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

L'AMOR I LA UMANITAT obra completa d'ADRIÀ SÀBAT GALCERAN

Un projecte de AdriaSabat

L'AMOR I LA UMANITAT   obra completa   d'ADRIÀ SÀBAT GALCERAN
  • Insereix-lo en una pàgina web

Presentació

 
Aquesta és una campanya de micromecenatge amb la voluntat d’editar un llibre, el que fa quatre d’una trilogia, de poesia. Jo nom Adrià Sàbat Galceran. El llibre que presentem és la culminació d’un treball constant de nou anys, sense defallir, complint els terminis de publicació, cenyint-nos al plantejament i deixant-nos endur pel corrent, sense perdre el rumb ni l’alegria. Enmig, aquest escriptor català de Molins de Rei, ha tingut temps (i sort que ho ha fet!) d’enllestir els tres cursos de carrera que li quedaven per llicenciar-se a temps, ha servit els companys de generació, com un deure, en la defensa de la universitat pública, en la construcció d’un ateneu necessari. Contents de fer balanç positiu de l’arrencada de segle, arribem a una nova meta, l’edició de l’obra poètica completa.
 

“No tots els àmbits”,
segona part de POEMES D’EMERGÈNCIA

 
POEMES D’EMERGÈNCIA és un llibre en dues entregues. L’any 2010 vam publicar-ne a primera part, “L’àmbit de tots els àmbits”, i ara, feliçment, en publicam la segona part, definitiva: “No tots els àmbits”.
 
 

El tres llibres de l’obra completa

 
L’ESPERA DE L’IGNI TORB (2005) va veure la llum després de molt de repòs al calaix i bastant de reelaboració. El conformen 20 poemes encadenats de caràcter èpic. És la història d’un amor que es resisteix a ser correspost. És una tragèdia. Amb un llenguatge acurat, una expressió punyent, una veu que beu de la més profunda tradició en un català normalíssim. Ric en lèxic i imatgeria, manté la tensió fins al final. Per a iniciats.
 
EL LLARG SAQUEIG / LA BASSA DELS GRANOTS (2007) està conformat per dues històries connectades. En primer lloc, LA BASSA DELS GRANOTS és una faula clàssica per on desfilen animals (orenetes, cranc, lloro, carpa, libèl·lula, granots...) en un espai que bé podria ser entre el Llobregat i Collserola. Seguidament, EL LLARG SAQUEIG narra la dura experiència d’un desamor difícil. Amb un llenguatge directe que esdevé un gir enorme en relació amb la poètica anterior, claríssim, despullat, entrem en la pell d’un jo estoic, sofert des de la fi fins al desenllaç.
 
POEMES D’EMERGÈNCIA (1) La part “L’àmbit de tots els àmbits” (la intertextualitat és evident) és un conjunt unitari de poemes, en què la llengua i la cultura catalanes en són protagonistes. És el llibre patriòtic que tot poeta català ha d’escriure abans de morir, i és també l’impuls necessari que fa emergir la segona part. Des d’una òptica ben actual, l’autor planteja els debats de la normalització, el dret a l’autodeterminació, el conflicte amb l’estat, la història, la sociolingüística, etc., en un to sever i concís. “L’àmbit de tots els àmbits” és la part que representa el fet particular, la cultura pròpia, des de la qual i amb la qual podem esdevenir universals.
 
POEMES D’EMERGÈNCIA (2) La part “No tots els àmbits” recull dues idees clares. En primer lloc, que tot i l’abundància de temes tractats no és una obra exhaustiva, no cerca parlar de tot, més bé cerca d’aprofundir en els aspectes que tracta. En segon lloc, “els àmbits”. Els déus, la condició d’humana, la pobresa a gran escala, el déu estúpid dels diners, l’assassinat a gran escala, l’exèrcit, la convivència humana, les dones, els infants, les pors, el gest de l’assertivitat... Al llarg de 62 poemes, alguns encadenats, els altres successius, com un viatge incòmode pel túnel del terror humà, assistim a temes tabú i aspectes deixatats amb una poètica escrutant, que pot deixar el lector a mercè de la pròpia soledat còsmica. Amb tot, la recta final del llibre vol mirar endavant, amb voluntat de millora, una manera de veure una mica de llum entre tanta tenebra.
        La imatge de la coberta del llibre és una il·lustració d’en Sento Macià.
 
Tots els exemplars són primeres edicions.


L’obra completa,
L’AMOR I LA UMANITAT (2005-2014)


Tots els llibres junts formen l’obra completa intitulada L’AMOR I LA UMANITAT (2005-2014).
        A grans trets, podem dividir L’AMOR I LA UMANITAT en dos eixos.
      L’amor és el tema en els dos primers llibres, i des de vessants diferents. Així, a L’ESPERA DE L’IGNI TORB és l’amor no correspost, i a EL LLARG SAQUEIG és el desamor no correspost. L’amor i el jo, inseparables, i l’experiència viscuda, més o menys literaturada, s’apoderen dels poemes.
     Quant a l’altre eix, a POEMES D’EMERGÈNCIA el tema és la humanitat. El jo deixa pas a la col·lectivitat, a totes les persones i experiències conegudes, a adonar-se que al món nosaltres som uns assassins privilegiats. El tema agafa dues dimensions, una de local i una de global. Així, a POEMES D’EMERGÈNCIA (1) és la humanitat representada per la cultura catalana, i a POEMES D’EMERGÈNCIA (2) és la responsabilitat humana, el món i les circumstàncies.
 
 

La caixa-estoig

 
L’AMOR I LA UMANITAT és el nom que dóna títol al conjunt i és, alhora, la caixa que encaixa tots els llibres perquè no se’n perdi cap paraula. I tot agafa sentit. L’edició de la caixa, amb disseny de Toni Moreno i execució de Propaganda, és limita a 100 unitats.
 
 

L’editorial

 
Rúbrica Editorial és l’editorial amb què hem treballat en l’edició de tots i cadascun dels llibres. La seva descoberta fou clau per iniciar el procés, i ha donat unitat i solidesa a l’estètica i a l’ètica de l’autor. Amb Rúbrica, hem treballat les hores necessàries davant l’ordinador, sobretot en el retocs estructurals, la disposició exacta dels poemes, les mides, els espais en blanc, galerades i més galerades... Mariano Martínez i Pere Baltà han fet palpables els llibres, i ho han fet bé, amb ofici i paciència.
 
rubricaeditorial.cat
 
 

L’autor

 
Adrià Sàbat Galceran (Molins de Rei, 1979) és escriptor. És llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de les Illes Balears, i és membre de l’Ateneu Mulei. Amb una trajectòria constant i ascendent, es llegeix com un autor de mena, compromès amb l’ofici, amb la llengua i els seus parlants. Ha begut March, Espriu, Estellés, Alcover, Fuster, Llompart, Martí i Pol, Palau i Fabre, per dir-ne només de morts, i del bo i millor de la música catalana, Raimon, Bonet, Sopa, Sau, Puntí, Obrint Pas, també de la tradició més llunyana, Aristòtil, Antic Testament, Llull, Turmeda. La seva escriptura és racional, emocional i refutable.
 

 

Agraïments

 
Des del primer dia, als meus pares, Núria i Joan, que han finançat en bona part l’edició dels llibres, assumint aquesta manera de fer meva tan poc convencional...
Als meus germans, Roger i Marçal, gràcies.
A na Maria Antònia Bibiloni, curadora dels meus versos des del primer dia, mirada atenta, lectura crítica, gràcies.
A na Laura Vidal, per ser un pensament feliç i per la conversa inspirada, gràcies.
A la família Tresserra Pi, per l'estança, gràcies.
A la Biblioteca Pau Vila, per tantes lectures trobades a lloc, modesta i de gran abast, desintoxicació i bones vistes, gràcies.
Als amics, entre els quals en Miquel Monfort, per les fotografies que il·lustren la campanya, sempre hi sou, gràcies.
A tots els que he llegit i escoltat i n’he tret profit, que han estat molts, de llibres i professors, gràcies.
A en Josep M. Margarit, pel traç generós, gràcies.
A en Toni Moreno, per saber per on anava i pel treball, gràcies.
A en Sento Macià, per la transformació aconseguida, gràcies.
A en Mariano Martínez i a en Pere Baltà, de Rúbrica Editorial, per seguir fent llibres, gràcies.
A n’Esteve Mitjavila, de Propaganda, per copsar tot d’una la idea, gràcies.
I a Totsuma, per aquest invent tan ben parit, gràcies.
 

AJUDEU-NOS A FER POSSIBLE EL LLIBRE!


 

  • Fes una pregunta Tens algun dubte?
    Pregunta-li directament al creador del projecte
  • Fes un comentari Vols opinar?
    Deixa un comentari sobre aquest projecte

L'autor

AdriaSabat
AdriaSabat
MOLINS DE REI
SÓC L'ESCRIPTOR DE "L'AMOR I LA UMANITAT"
23
sumadors
606 €
dels 1200 necessaris
finalitzat
el 23/04/2014
Assolit 50%

Aporta-hi 6 €

4 sumadors
(Queden 96 de 100 recompenses)
CAIXA-ESTOIG I·lustrada per Toni Moreno. Edició limitada (100).

Aporta-hi 10 €

0 sumadors
(Aportació desinteressada) Moltes gràcies!

Aporta-hi 12 €

7 sumadors
POEMES D’EMERGÈNCIA (2) “No tots els àmbits” Coberta Il·lustrada per Sento Macià. Més un punt de llibre.

Aporta-hi 18 €

1 sumadors
POEMES D’EMERGÈNCIA (2) “No tots els àmbits” + POEMES D’EMERGÈNCIA (1) “L’àmbit de tots els àmbits” + Punt de llibre

Aporta-hi 20 €

0 sumadors
POEMES D’EMERGÈNCIA (2) “No tots els àmbits” + L’ESPERA DE L’IGNI TORB + Punt de llibre

Aporta-hi 22 €

0 sumadors
POEMES D’EMERGÈNCIA (2) “No tots els àmbits” + EL LLARG SAQUEIG / LA BASSA DELS GRANOTS + Punt de llibre

Aporta-hi 25 €

0 sumadors
POEMES D’EMERGÈNCIA (2) “No tots els àmbits” + POEMES D’EMERGÈNCIA (1) “L’àmbit de tots els àmbits” + L’ESPERA DE L’IGNI TORB + Punt de llibre

Aporta-hi 27 €

0 sumadors
POEMES D’EMERGÈNCIA (2) “No tots els àmbits” + POEMES D’EMERGÈNCIA (1) “L’àmbit de tots els àmbits” + EL LLARG SAQUEIG / LA BASSA DELS GRANOTS + Punt de llibre

Aporta-hi 30 €

0 sumadors
POEMES D’EMERGÈNCIA (2) “No tots els àmbits” + EL LLARG SAQUEIG / LA BASSA DELS GRANOTS + L’ESPERA DE L’IGNI TORB + Punt de llibre

Aporta-hi 40 €

7 sumadors
L'AMOR I LA UMANITAT. OBRA COMPLETA. Inclou un exemplar de cada llibre, L’espera de l’igni torb, El llarg saqueig / La bassa dels granots, Poemes d’emergència (1), Poemes d’emergència (2), i la caixa-estoig. I un punt de llibre.

Aporta-hi 50 €

4 sumadors
(Aportació desinteressada) Moltes gràcies!


Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

  • Troba'ns al Facebook
    Troba'ns al Twitter
    Escriu-nos!