Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

1 CONTE X 1 PROJECTE SOCIAL

Un projecte de Impliquem-nsos



  • Insereix-lo en una pàgina web

QUI SOM?

IMPLIQUEM-NOS és un projecte jove, social i emprenedor creat al 2012 per atendre a les famílies i facilitar-los el camí de l’educació dels seus fills i filles.

Creiem que són molts els nens/es que necessiten un suport extra per poder fer front a les dificultats d’aprenentatge i desenvolupament, ja sigui a través d'un suport escolar com d’altres serveis més específics: logopèdia, psicologia, reeducació, etc.

Actualment, però, aquests serveis acostumen a tenir un cost molt elevat, que es suma al que ja suposa el dia a dia de la vida quotidiana d'un infant (escola, roba, menjar, dentista, oculista, activitats extraescolars, etc) i això fa que, el que hauria de ser una qüestió prioritària, quedi en un segon pla.

Naixem convençuts que cal canviar aquesta tendència, que tothom dins la nostra societat ha de poder accedir a aquells serveis que necessita. Volem demostrar que, com a associació, som capaços de tirar les nostres idees endavant i per això ideem petites accions, seguim petits moviments i duem a terme petites iniciatives que poden generar grans canvis i aconseguir així un gran impacte social gràcies a l’esforç i el treball de tots..

QUÈ FEM?

El primer servei que varem posar en marxa, el curs 2012-13, va ser l’Aula d’acompanyament i suport escolar al municipi del Papiol (Baix Llobregat). Posteriorment, havent consolidat aquest primer servei, es va apostar per la creació dels següents recursos al juny del 2013:

  • Avaluació i tractament de logopèdia

  • Avaluació, orientació i tractament psicològic

  • Serveis de reeducació

Actualment, el començament del curs 2013-2014 ens ha permès estendre aquests serveis a municipis com Sant Vicenç dels Horts, Vallirana, Olesa de Bonesvalls i Avinyonet del Penedès.

D’aquesta manera oferim un acompanyament integral a la família ja que, en entrar per la porta de l’entitat, aquesta pot cobrir totes les seves necessitats sense haver de recórrer per diferents serveis i treballar alhora amb equips molt diferents.

QUIN ÉS EL NOSTRE REPTE?

La creació de la nostra associació coincideix amb un moment en que les entitats del tercer sector han d’apostar per noves vies de finançament. Cal aprendre a ser autosostenibles, a buscar fonts econòmiques privades, etc. ja que l’administració pública no té diners per seguir finançant projectes com ha estat fent fins ara durant molt de temps.

Davant d’aquesta realitat vam apostar per crear un conjunt de serveis que fossin oberts a tot tipus de famílies. Per això, a través d’una quota molt mòdica, oferim les accions descrites anteriorment.

Gràcies a l’Aula d’acompanyament i suport escolar, on les famílies paguen 30 euros al mes per a dues sessions a la setmana de suport escolar, vam poder becar els primers infants i adolescents de l’associació. Tant és així que per a cada cinc famílies inscrites, l’entitat en beca una. Aquest plantejament ens va permetre becar un total de 20 famílies durant el curs 2012-13.

Volem seguir treballant com fins ara i poder arribar a més famílies que necessiten aquests serveis de forma gratuïta. Per fer-ho, hem ideat un producte propi, creat pels nens i nenes de l’Aula d’acompanyament i suport escolar: un conte infantil.

QUÈ ÉS “1 CONTE X 1 PROJECTE SOCIAL”?

Varem plantejar un repte als nostres nens i nenes: imaginar, escriure i il·lustrar un conte. I, de seguida, 22 dels nostres nens i nenes, de primer a sisè de primària, van acceptar amb molta il·lusió i energia.

Tots ells tenien el repte de fer una història imaginativa però breu i amb un argument que pogués atraure l’atenció dels més petits. El resultat és un conte ple d’imaginació i energia pensat per nens i nenes que estan aprenent a llegir amb lletra lligada.

La creació i edició d’aquest conte té per objectiu no només ser una font de finançament per a l’entitat, sinó que també busca la manera de transmetre als seus creadors i als futurs lectors el valor de l’esforç, de la implicació, del treball en equip, de l’autosuperació i de la importància de sentir-se orgullosos d’allò que fem.

Volem editar 1.500 llibres d’aquesta obra que es vendran a través d’Internet, de petits comerços, algunes fires en què l’entitat posa el seu estant, actes que organitzem, etc. Cada llibre es vendrà a 5 euros i els diners que s’obtinguin de la seva venda es dedicaran als següents conceptes:

  • Aula de suport escolar. La participació d’un infant dins un servei de suport escolar, durant tot el curs (9 mesos) que té un cost total de 270 euros.

  • Atenció psicològica. Cada sessió té un cost de 25 euros i una duració d’una hora. Calculant una mitja de 15 sessions per infant, la beca per cada nen o nena pel total del tractament ascendiria a un total de 375 euros.

  • Logopèdia o reeducació. Cada sessió té un cost de 20 euros i una duració d’una hora. Calculant també una mitja de 15 euros, es preveu un cost per nen/a de 300 euros.

Si aconseguim vendre els 1.500 llibres, obtindrem un total de 7.500 euros que es repartiran entre els tres conceptes descrits a dalt segons la demanda i les necessitats que es detectin. L’accés als serveis es farà complint uns certs requisits, com per exemple que tots els membres de la família en edat de treballar estiguin a l’atur, que es percebin prestacions mínimes com la Renda Activa d’Inserció, la Renda Mínima d’Inserció, el Subsidi d’atur, etc.

EN QUÈ ENS PODEU AJUDAR?

Necessitem que ens ajudis a reunir els diners per poder fer la impressió del conte. Fins al moment, hem comptat amb el suport de voluntaris/es que han fet possible les sessions amb els infants, la realització de fotografies de les sessions, el muntatge gràfic del llibre, etc. Ara, les maneres amb què ens podeu ajudar son les següents:

  • Fent difusió del projecte a totes aquelles persones que puguin ajudar-nos i fer que arribi al màxim de gent possible. Com més gent ens conegui i recolzi el nostre projecte més gran el podrem fer.

  • Fent una aportació econòmica que es dedicarà a pagar la impressió del conte.

  • Contactant amb nosaltres per fer-vos col·laborador/es estables de l’entitat.

I, quan ja tinguem el conte editat:

  • Ajudant-nos a vendre els llibres si teniu algun negoci, ja que us faríem arribar de forma gratuïta els exemplars que ens demaneu.

  • Fent difusió dels canals de compra del producte i del projecte al qual volem dedicar els diners.

  • Cedint-nos un espai per poder difondre el conte i el projecte en qualsevol mitjà de comunicació al qual tingueu accés.

I SI ACONSEGUIM FER REALITAT AQUEST PETIT PERÒ GRAN PROJECTE...

Un cop finalitzi la campanya TotSuma, si el resultat és positiu i assolim l’expectativa, ens posarem en contacte amb tots els sumadors i sumadores. En un mes farem arribar totes les recompenses.

Si no pots ajudar a través de la plataforma TotSuma, però vols col·laborar amb nosaltres, no dubtis en escriure’ns a associacioimplicat@gmail.com. Sigui el que sigui el que ens vulguis proposar, tindràs un lloc en l’edició del llibre, ja que al final del llibre sortirà el nom de totes aquelles persones o empreses que, d’una manera o una altra, ens ajudeu a fer-lo possible.

Si teniu qualsevol dubte, poseu-vos en contacte amb l’associació IMPLIQUEM-NOS a través del mateix correu i us respondrem amb la màxima rapidesa possible.

QUE EL QUE VA COMENÇAR COM UN SOMNI COMPARTIT,
ACABI ÉSSENT UN ÉXIT DE TOTS I PER A TOTS.

Moltes Gràcies!!!

 

1 CONTE X 1 PROJECTE SOCIAL

Facebook     Twitter     Web

  • Fes una pregunta Tens algun dubte?
    Pregunta-li directament al creador del projecte
  • Fes un comentari Vols opinar?
    Deixa un comentari sobre aquest projecte

L'autor

Impliquem-nsos
Impliquem-nsos
El Papiol
58
sumadors
1215 €
dels 1200 necessaris
finalitzat
el 30/04/2014
Assolit 101%

Aporta-hi 5 €

4 sumadors
Si tu vols el teu nom figurarà de forma permanent a la web, a forma d'agraïment, Estàs convidat/da a l'acte de presentació del llibre Mensualment et mantindrem informat dels serveis als que es dediquen els diners obtinguts i al final et farem arribar un informe amb el balanç de les accions fetes (resultats obtinguts, persones ateses, satisfacció dels participants, etc.)

Aporta-hi 10 €

17 sumadors
1 exemplar del conte. Estàs convidat/da a l'acte de presentació del llibre Si tu vols el teu nom figurarà de forma permanent a la web, a forma d'agraïment, Mensualment et mantindrem informat dels serveis als que es dediquen els diners obtinguts i al final et farem arribar un informe amb el balanç de les accions fetes (resultats obtinguts, persones ateses, satisfacció dels participants, etc.)

Aporta-hi 15 €

9 sumadors
1 exemplar del conte signat per tots els seus creadors. Estàs convidat/da a l'acte de presentació del llibre Si vols el teu nom figurarà de forma permanent a la web, a forma d'agraïment, Mensualment et mantindrem informat dels serveis als que es dediquen els diners obtinguts i al final et farem arribar un informe amb el balanç de les accions fetes (resultats obtinguts, persones ateses, satisfacció dels participants, etc.)

Aporta-hi 20 €

14 sumadors
1 exemplar del conte i 1 exemplar del conte per l'escola o centre que tu escullis. Estàs convidat/da a l'acte de presentació del llibre Si vols el teu nom figurarà de forma permanent a la web, a forma d'agraïment, Mensualment et mantindrem informat dels serveis als que es dediquen els diners obtinguts i al final et farem arribar un informe amb el balanç de les accions fetes (resultats obtinguts, persones ateses, satisfacció dels participants, etc.)

Aporta-hi 30 €

6 sumadors
1 exemplar del conte i 1 exemplar del conte per l'escola o centre que tu escullis. Estàs convidat/da a l'acte de presentació del llibre Si vols el teu nom figurarà de forma permanent a la web, a forma d'agraïment, Mensualment et mantindrem informat dels serveis als que es dediquen els diners obtinguts i al final et farem arribar un informe amb el balanç de les accions fetes (resultats obtinguts, persones ateses, satisfacció dels participants, etc.)

Aporta-hi 50 €

7 sumadors
1 exemplar del conte per tu, 1 per una persona que tu escullis i 1 pel centre o escola que decideixis. Estàs convidat/da a l'acte de presentació del llibre Si vols el teu nom figurarà de forma permanent a la web, a forma d'agraïment, Mensualment et mantindrem informat dels serveis als que es dediquen els diners obtinguts i al final et farem arribar un informe amb el balanç de les accions fetes (resultats obtinguts, persones ateses, satisfacció dels participants, etc.)

Aporta-hi 80 €

1 sumadors
1 exemplar del conte per tu, 1 per dues persona que tu escullis i 2 per dos escoles o centres que tu decideixis. Estàs convidat/da a l'acte de presentació del llibre Si vols el teu nom figurarà de forma permanent a la web, a forma d'agraïment, Mensualment et mantindrem informat dels serveis als que es dediquen els diners obtinguts i al final et farem arribar un informe amb el balanç de les accions fetes (resultats obtinguts, persones ateses, satisfacció dels participants, etc.)

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

  • Troba'ns al Facebook
    Troba'ns al Twitter
    Escriu-nos!