Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

Zinemaldia.cat, festival de cinema basc de Catalunya

Un projecte de EuskalEtxeaBcn

Articles

Dimecres, 12 de febrer

Tota la informació del festival!

Ara ja pots trobar tota la informació del festival de cinema basc de Catalunya en un bloc on hi ha tots els detalls sobre les pel·lícules, les entrades, el guardó, el jurat.... Entra a www.zinemaldia.cat i descobreix tot el que vols saber del festival!



Dimarts, 28 de gener

La programació de Zinemaldia.Cat

La programació de Zinemaldia.Cat

Avui us desvetllem el secret més ben guardat! La programació del festival de cinema basc de Catalunya, ZINEMALDIA.CAT.

Ajuda'ns a fer-lo com et mereixes i col·labora en aquest micromecenatge!

Gernika bajo las bombas Dijous 13 a les 21.30h

 

A la vizcaína Divendres 14 a les 21h

 

Sormenaren bide ezkutuak Divendres 14 a les 21h

 

Umezurtzak / Los huérfanos Dissabte 15 a les 22h

 

El precio de la libertad Diumenge 16 a les 22h

 

Izenik gabe, 200x133 / Sense títol, 200x133 Dilluns 17 a les 21h

 

Violet Dimart 18 a les 21h

 

El método Arrieta Dimecres 19 a les 21h

 

Euskara Jendea Dijous 20 a les 21h

 

Encierro Divendres 21 a les 21h

 

Asier ETA biok (Asier i jo) Dissabte 22 a les 22h

 

SECCIÓ KIMUAK

Els millor curtmetratges bascos Divendres 14 a les 23.15h

 

** Totes les projeccions es faran als Cinemes Girona de Barcelona



Dimecres, 22 de gener

'Sin título, 200x133' documental sobre Zumeta

'Sin título, 200x133' documental sobre Zumeta

Avui us descobrim una altra de les pel·lícules que participaran al Festival de Cinema Basc de Catalunya, el Zinemaldia.cat. Es tracta de "Sin título, 200x133", un documental sobre el pintor basc Zumeta.

El pintor José Luis Zumeta acaba de complir 70 anys. Conegut per la seva pintura abstracta i l'ús del color, el seu treball a aconseguit reunir l'interès de diverses generacions. Treballa al seu estudi de Navarra. Un dia, li proposen que pinti noves obres per a una exposició. Per primera vegada davant de les càmeres, serem testimonis del seu procés creatiu mes íntim.

Trailer



Dilluns, 20 de gener

'El método Arrieta'

'El método Arrieta'

Continuem desvetllant secrets del Zinemaldia.cat i avui és el torn d'una altra pel·lícula: "El método Arrieta", del director Jorge Gil Munarriz. La millor manera de presentar la pel·lícula és deixant que parlin els membres de l'equip: 

Vam conèixer a les germanes Arrieta a l'estiu de 2009, i de seguida ens vam veure atrapats per la seva història: dues germanes que, malgrat totes les dificultats que els imposava el seu cos, estaven decidides a comunicar-se. Encara que  per a això haguessin d'inventar-se del no-res tot un sistema de comunicació. I encara que aquest idioma, al que anomenaven “El mètode Arrieta”, es parlés forçosament pels ulls. Després va venir el temps de conèixer-les, d'observar la seva vida diària. I ens va sorprendre comprovar que malgrat la seva invenció comunicativa, les persones del seu entorn preferien comunicar-se amb elles a través d'altres sistemes, pràcticament no tenien en compte el seu mètode. Però pensem que això convertia la història en ‘més èpica’ i feia més estret, més fort el vincle que unia a les dues germanes. Eren, a més de creadores d'un mètode comunicatiu, pràcticament les seves úniques dos parlants a tot el món. La força de la comunicació. La seva capacitat de transformar-ho tot, encara que només sigui vàlid per a dos parlants. Aquesta és la idea sobre la qual *pivota “El mètode Arrieta” (el documental)

Trailer



Dissabte, 18 de gener

'Asier eta biok' a Zinemaldia.Cat

'Asier eta biok' a Zinemaldia.Cat

A poc a poc us anem desgranant les pel·lícules que podreu veure a Zinemaldia.Cat i una de les que ens ens sentim especialment orgullosos és "Asier eta biok (Asier i jo)". La pel·lícula d'Aitor Merino es podrà veure als Cinemes Girona a meitat de preu del que és habitual en una sala de cinema i amb un regalàs afegit: la presència del director que n'explicarà tots els detalls! Una oportunitat única que no us podeu perdre!


Així és com Merino explica el film:

Asier i jo vam créixer junts en els conflictives carrers de la Iruñea dels vuitanta. Després, vam triar camins diferents: Asier res va quedar allà realitzant activitats de clar compromís polític, i jo em vaig traslladar a Madrid. Tenia un somni: ser actor. A l'escola d'art dramàtic vaig fer un munt d'amics de tot arreu. Van passar els anys i el meu somni de ser actor va ser fent-se, a poc a poc, realitat.

Al març de 2002, Asier va desaparèixer; s'havia integrat a ETA  Després va ser arrestat i empresonat a l'Estat francès. Passaria els següents vuit anys a la presó. Durant tot aquest temps, als meus amics de Madrid els parlava molt d'Asier, de com n'era d'especial per a mi la seva amistat. Però, sovint, la conversa derivava en preguntes per a les quals jo no trobava resposta: Com fer-los entendre la meva amistat amb un militant d'ETA? Com fer-los entendre què el va poder portar a prendre una decisió que a mi mateix em costava assimilar?

Al juliol de 2010, quan Asier va ser alliberat, vaig agafar una càmera amb l'objectiu de fer una pel·lícula en la qual intentaria respondre a aquestes preguntes, i de passada, per què no, acostar postures, però el meu pla no resultaria tan senzill com jo esperava... "


Tràiler de la pel·lícula





90
sumadors
3095 €
dels 3000 necessaris
finalitzat
el 08/02/2014
Assolit 103%

Aporta-hi 5 €

12 sumadors
Entrada per assistir a la projecció especial (amb refresc i crispetes) de Kimuak, selecció dels set millors curts basc de l'any

Aporta-hi 10 €

26 sumadors
Samarreta oficial del Zinemaldia.cat (Talles M i L)

Aporta-hi 20 €

7 sumadors
Abonament per poder assistir a 5 concerts a l'Euskal Etxea de Barcelona durant l'any 2014 (queda exclós el Festival de Música EH Sona)

Aporta-hi 25 €

1 sumadors
2 mesos de taller de txalaparta a l'Euskal Etxea de Barcelona

Aporta-hi 30 €

22 sumadors
Abonament per assistir a les 11 projeccions (Secció oficial + Kimuak) del Zinemaldia.cat

Aporta-hi 50 €

5 sumadors
Samarreta oficial del Zinemaldia.cat, abonament per poder assistir a 5 concerts a l'Euskal Etxea de Barcelona durant l'any 2014 (queda exclòs el Festival de Música EH Sona) i abonament per assistir a les 11 projeccions (Secció oficial + Kimuak) del Zinemaldia.cat

Aporta-hi 100 €

17 sumadors
Soci de la Euskal Etxea durant un any + Abonament per assistir a les 11 projeccions (Secció oficial + Kimuak)

Aporta-hi 1000 €

0 sumadors
Ser el patrocinador oficial del festival, inserint spot promocional abans de tots les sessions, presencia a tota la comunicació del Festival, i lloc preferent a totes les rodes de premsa, presentacions, festes, etc.


Blog del projecte

Tota la informació del festival!
Ara ja pots trobar tota la informació del festival de cinema basc de Catalunya en un bloc on hi ha tots els detalls sobre les pel·lícules, les entrades, el guardó, el jurat.... ...

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

  • Troba'ns al Facebook
    Troba'ns al Twitter
    Escriu-nos!