Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

Projecte educatiu MILLOREM

Un projecte de argent



  • Insereix-lo en una pàgina web

QUÈ ÉS?

El  Projecte Educatiu MILLOREM és una iniciativa que sorgeix de l’Associació Educativa i Formativa TBCLASS de Les Franqueses del Vallès i té lloc en els centres de secundària de la província de Barcelona. Aquest curs comptarà amb la seva 3a edició.

El projecte pretén detectar els factors que impedeixen als alumnes catalans de secundària assolir l'èxit escolar i ajudar-los per evitar que caiguin en situacions d'exclusió social i laboral.
 
L’AEF TBCLASS és una associació sense ànim de lucre formada per mestres i professors amb experiència en el món de l’educació que dediquem part del nostre temps d’oci a realitzar diferents i variades activitats relacionades amb la formació, aprenentatge i recerca educativa. Tant la Junta, els docents i col·laboradors que integren l’associació tenim moltes ganes de tirar endavant projectes i activitats buscant la col·laboració de centres escolars, empreses, entitats, fundacions i ciutadans/es interessats.
 
L’associació realitza les seves activitats i projectes dins el seu àmbit d’actuació: el territori català.  Portem a terme una activitat global consistent en difondre la nostra existència per tal de ser un punt de referència per a centres escolars i altres entitats del món de l’educació. Així mateix, establim convenis de col·laboració amb AMPES, fundacions, associacions, centres de logopèdia, psicologia, etc… per tal de sumar esforços, realitzar un treball conjunt i ajudar alumnes que ho necessiten.
 
Tot i que la base del projecte s’ha mantingut estable, s’hi han introduït canvis i modificacions amb l’objectiu de buscar un estudi de qualitat i que esdevingui un referent en matèria educativa tant per a mestres i professors com per qualsevol persona interessada en la millora del sistema educatiu.
 

                                 Els alumnes del present són els professionals del futur
 

OBJECTIUS DEL PROJECTE
 
  • Detectar els factors que impedeixen als alumnes de secundària assolir l'èxit escolar.
  • Ajudar als nois i noies que pateixen situacions de fracàs escolar per evitar que caiguin en situacions d’exclusió social i laboral.
  • Realitzar propostes de millora en el sistema educatiu.


EN QUÈ CONSISTEIX EL PROJECTE?

A l'inici de cada curs (setembre) es presenta el projecte als equips directius dels instituts d’una determinada comarca i aquests valoren, amb la resta de professorat, si s’adhereixen a l’estudi. La participació és voluntària i en cap cas es comparen resultats entre centres ja que aquest no és l’objectiu de l’estudi.

Es fan arribar als centres participants unes enquestes que els alumnes han de respondre. Les preguntes fan referència a aspectes com els hàbits i tècniques d’estudi, assignatures, hobbies, etc. A més, pels tutors/es, s’adjunta un full amb preguntes relacionades amb les preguntes que han respost instants abans per tal de crear un debat entre tot el grup. El tutor/a del grup actua com a moderador. Les respostes s’anoten en el mateix full i se’ns envía juntament amb les enquestes.

Respecte els qüestionaris que els alumnes responen, s’intenta explorar de forma detinguda les diferències existents entre els diferents nivells d’edat, centrant-nos en les diverses variables que intervenen en el procés d’aprenentatge.
 
 
COORDINADOR DEL PROJECTE

Antoni Argent, professor de secundària. La seva formació i el seu esperit emprenedor, juntament amb la il·lusió de millorar la situació educativa actual el porten a coordinar aquest estudi educatiu.
 

DESTINACIÓ DELS DINERS OBTINGUTS

Els diners obtinguts serviran per pagar les despeses d’impremta corresponents a l’informe que recollirà les dades, resultats i conclusions de les 3 edicions realitzades.

Aquest informe es farà arribar a tots els ajuntaments, escoles, instituts, consells comarcals, biblioteques, fundacions, associacions, etc. de la provincia de Barcelona.

L’impremta encarregada de realitzar els informes és IGRAFIC (de Granollers, 93.860.00.00)
 
 
                                       L’educació anticipa el futur més immediat
 
 
DADES

Inici del projecte:   OCTUBRE de 2010
En l’estudi hi han participat 24.700 alumnes de secundària (de 1r a 4t d’ESO) i 106 centres de secundària de les comarques de l’Alt Penedès, Anoia, Berguedà, Garraf, Osona i Vallès Oriental.



   COMPROMESOS amb els JOVES del PRESENT… els  PROFESSIONALS del FUTUR

 
ALTRES ASPECTES A DESTACAR

Els principals protagonistes de l’estudi són els alumnes de secundària (12 a 16 anys). S’analitzen en primera línea determinats aspectes d’un col·lectiu tan interessant com el dels adolescents. Ells hauran d’obrir les portes dels descobriments del futur i nosaltres els hem de facilitar aquest camí.
 
La formació del capital humà d’un territori és fonamental per tirar endavant com a societat i per donar respostes als reptes que es van plantejant. Per això, aquest estudi té en consideració no només la part acadèmica de l’alumnat participant sinó aspectes igual d’importants com poder els psicològics o familiars. 
 
Una de les premises amb les quals parteix aquest projecte és que ens cal millorar i que “una societat educada i formada constitueix la millor garantia pel seu progrés”. L’estudi pretén posar el seu granet de sorra en la millora del sistema educatiu a Catalunya i, de forma més general, contribuir a la millora de la societat catalana en general. 
 
L’aprenentatge ens enriqueix com a persones i ens converteix en protagonistes dels canvis que necessitem per esdevenir una societat compromesa i solidària. Creiem que l’educació és cosa de tots i cadascú ha de ser conscient de la important tasca educadora que té.
 
Per altra banda, l’educació en valors té un pes rellevant en aquest estudi ja que els joves constitueixen les generacions del futur i han de créixer amb valors sòlids com poden ser l’esforç, el respecte, la responsabilitat, la tolerància… per crear una societat més justa i humana.
 

ACTUACIONS DUTES A TERME
 
  • Difusió del projecte a la Comissió d’Ensenyament i Universitats  del Parlament de Catalunya, escoles, CRP, entitats, biblioteques i ajuntaments de la zona analitzada.
  • Reunions amb la Subdirecció General d’Innovació, Formació i Orientació de la Direcció General d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat.
  • Reunions amb el Departament d’Ensenyament i amb la Direcció General d'Educació Infantil i Primària i la Direcció General d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa.
  • Enviament dels informes inicials a entitats, escoles i instituts de les comarques participants.
  • Difusió a través de xarxes socials, webs educatives (XTEC, etc.), revistes i publicacions especialitzades.
  • Reunions amb fundacions i associacions que treballen en l’àmbit educatiu.
  • Difusió a través dels mitjans de comunicació escrits i televisius.
 

Projecte educatiu MILLOREM

Web

  • Fes una pregunta Tens algun dubte?
    Pregunta-li directament al creador del projecte
  • Fes un comentari Vols opinar?
    Deixa un comentari sobre aquest projecte

L'autor

argent
argent
Les Franqueses del Vallès
Professor de Secundària, economista, coordinador del Projecte Educatiu MILLOREM. Inquiet, amb ganes de tirar endavant activitats que ajudin als demés.
13
sumadors
1000 €
dels 1000 necessaris
finalitzat
el 27/05/2013
Assolit 100%

Aporta-hi 10 €

1 sumadors
Agraïment a xarxes socials (facebook i twitter)

Aporta-hi 20 €

7 sumadors
1 exemplar Informe MILLOREM 2013 + Agraïment a xarxes socials (facebook i twitter)

Aporta-hi 50 €

3 sumadors
2 exemplars Informe MILLOREM 2013 + difusió xarxes socials + Informe MILLOREM 2011 i 2012.

Aporta-hi 150 €

0 sumadors
5 exemplars Informe MILLOREM 2013 + Agraïment en xarxes socials (facebook i twitter) + Informe MILLOREM 2011 i 2012

Aporta-hi 200 €

1 sumadors
(Queden 0 de 1 recompenses)
10 exemplars Informe MILLOREM 2013 + Agraïment en xarxes socials (facebook i twitter) + Informe MILLOREM 2011 i 2012 + Inserció en l'informe del Nom i Cognoms / Nom comercial i LOGO com a patrocinador del projecte.

Aporta-hi 500 €

1 sumadors
(Queden 1 de 1 recompenses)
25 exemplars Informe MILLOREM 2013 + Agraïment en xarxes socials (facebook i twitter) + Informe MILLOREM 2011 i 2012 + Inserció en l'informe del Nom i Cognoms / Nom comercial i LOGO com a patrocinador del projecte.


Blog del projecte

Moltes gràcies
Moltes gràcies sumadors/es per les vostres aportacions! A partir de la setmana vinent tindreu la vostra recompensa com a agraïment a la col·laboració realitzada....

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

  • Troba'ns al Facebook
    Troba'ns al Twitter
    Escriu-nos!