Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

Blog

Divendres, 17 de març de 2023

TotSuma, la plataforma catalana de finançament col·lectiu, celebra el seu 10è aniversari

Durant l’última dècada 322 projectes han aconseguit finançament gràcies a un total de 37.636 aportacions i sumant 1.450.775 euros recollits

Aquest dissabte 18 de març la plataforma catalana de finançament col·lectiu, TotSuma, celebra 10 anys des de la seva creació. L’eina, impulsada per l’associació Xarxa Digital Catalana (XADICA), va néixer amb la voluntat d’ajudar a aconseguir fons a projectes de la societat civil catalana; objectiu que ha assolit amb èxit, ja que tanca aquesta primera dècada havent ajudat en el finançament a més de 300 projectes i sumant un total de 37.636 aportacions i 1.450.775 euros recaptats.
La plataforma està al servei de projectes culturals, socials, empresarials, lingüístics, educatius, polítics i institucionals, entre d’altres, que tenen un denominador comú: la voluntat de progrés i sobirania pel país i la seva llengua i cultura. 
Durant la seva trajectòria, TotSuma ha aconseguit el finançament necessari per a iniciatives molt diverses i d’àmbits molt variats d’arreu dels països catalans. Entre d’altres, en destaca el finançament recollit per la reobertura de la causa Helena Jubany, els més de 5.000 € recaptats per ajudar a fer front als costos del judici de les encausades pel 8M a Manresa o els més de 25.000 € per ajudar a compensar les pèrdues del Mas Serrabou quan uns gossos no identificats els van matar 221 xais. També el finançament perquè en Pepe Soto, conegut per aparèixer al programa El Foraster, construís el seu catamarà per creuar les aigües de l’Atlàntic fins a San Blas; o bé els gairebé 30.000€ perquè el Club de Patinatge Artístic d’Olot pogués competir al Campionat del Món de Nanjing (Xina).

També ha acompanyat a entitats de referència d’arreu dels Països Catalans com l’ANC la CAL, la Colla Joves Xiquets de Valls, Sanitaris per la República, Plataforma en Defensa de l’Ebre o Grup Barnils; músics i bandes del territori com Carles Belda, Jordi Montañez, Marcel Pich, Red Pèrill o els Ai Ai Ai; fotògrafs i escriptors com Jordi Borràs; mitjans de comunicació com La MIRA, Jornalet o Ràdio Arrels i llibreries i editorials com Saldonar, No Llegiu, Bookman o el Refugi, entre altres.  

“Celebrem aquests 10 anys i seguim amb la mirada posada en continuar treballant per finançar projectes catalans durant moltes dècades més”, afirma un dels impulsors de TotSuma i president de XADICA, Joan Camp, que considera que a la plataforma encara li queda un llarg recorregut acompanyant projectes del país.
 

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

  • Troba'ns al Facebook
    Troba'ns al Twitter
    Escriu-nos!